Reklama

Reklama

Ava: Bez soucitu

  • USA Ava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ava je zatraceně sexy a setkání s ní přežije jen málokdo. Ava je výjimečně dobrá nájemná vražedkyně, která pro tajnou organizaci likviduje zadané lidské cíle. Dostává ty nejvybranější úkoly - obvykle kravaťáky z vysokých kruhů byznysu. Ava pracuje bez soucitu rychle, čistě a nenápadně v různobarevných parukách, chic kalhotových kostýmech nebo v elegantních večerních šatech. Po jedné zpackané akci se ale všechno nebezpečně změní. Organizace, pro kterou pracovala, potřebuje zahladit stopy. Oficiálně se má ukrýt, vzít si volno a dopřát si odpočinek. Neoficiálně ji šéf organizace chce poslat na odpočinek navěky a zcela bez soucitu vypíše Avu jako cíl k likvidaci. Ava se mezitím rozhodne ukrýt doma, kde dlouhá léta nebyla, trochu napravit svoje vztahy s matkou a sestrou. Její otec mezitím zemřel a její expřítel a bývalý snoubenec propadl gamblingu a zapletl se s místní hráčskou mafií, kterou ona sama z dřívějška zná až příliš dobře. Nedá se říci, že by ji domov přivítal s otevřenou náručí. A to samozřejmě netuší, že se z ní stal kontrakt a oběť na odstřel a na každém kroku ji může čekat jiný zabiják. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (232)

POMO 

všechny recenze uživatele

První hvězdně obsazený Hollywood od lockdownu a hned ukázkově špatný, jakých se dostává do kin jen několik a ukazuje se na ně do konce roku prstem jako na jeho největší průsery. Četli to vůbec ti herci, než řekli ano? Malkovich si tady jediný udržuje důstojnost, jeho postava dává jako jediná smysl. Role pro Commona je zlý vtip (když si vzpomeneme jak se vytáhl třeba v žánrově spřízněném Johnu Wickovi 2. Farrellovi hlavní padouch - bezohledný zabiják s nulovou charakterizací - taky vůbec nesedí, a přebotoxovaná máma Geena Davis by možná mohla vzbudit sympatie, kdyby ji to scénář umožnil. Celá ta smutná rodinná linka s problematickou dcerou Jessicou Chastain je však naprosto nefunkční a pouze zdržuje agentské mlátičky a přestřelky, které ovšem taky nejsou žádnou výhrou - pouze akčně doplňují nejohranější možný agentský námět - likvidaci jednoho z teamu nájemních zabijáků. Úplný knokaut filmu ale dává samotná postava Jessicy bez jediné sympatické či soucitu hodné charakterové črty, bez smysluplných motivací pro rozhodnutí z minulosti, které nyní lituje a snaží si najít cestu k rodině. Jakoby měla být jakousi popkulturní antihrdinkou, které máme fandit za to, že po*ere vsechno, čeho se dotkne i čemu se vyhne. Všechno špatně. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jessica Chastain je sice celkem dobrá herečka, ale moc sympatická mi není (co se vzhledu týče), čímž s ní mám menší problém. Role nájemné vražedkyně mi na ní prostě moc neseděla, přestože se děvče snažila. Problém jsem měl tak trochu s celým tímhle příběhem. Pár dobrých bojových scén by se tu našlo, ale jinak to byla jen recyklace podobně laděných filmů s ničím navíc. No vlastně jsem se zhrozil, když jsem viděl svou platonickou lásku z dospívání -  Geenu Davis jsem tak před cca 20 lety žral – líbila se mi a to hodně, než se na ní vyřádil její manžel – plastické operace z ní udělaly hnus fialový. Ještě že se tu zas až tak moc před kamerou neobjevovala. Colin Farrell podal dost prachbídný výkon a tak mi zbyl jen John Malkovich, který patří mezi moje oblíbence a i tady si nevedl špatně. Jako celek však tento film moc neokouzlil. Spíše jsem zklamán, slabší podprůměr – 45% ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

V elitní vražedkyni se hne svědomí (zajímá se o zločiny svých cílů), tudíž se ji šéf agentury rozhodne odstranit. Zároveň se emočně labilní ex-alkoholička po 10 letech střetává se svou rodinou a zpytuje traumata minulosti. Obě části, tedy jak zabijácké bitky, tak uslzená psychoanalýza zmatlaného života, jsou mdlé, povrchní, otřepané jak z devadesátkového béčka, špatně zrežírované. Ovšem dohromady, dohromady nepasují takřka spektakulárně! Korunu tomu nasazuje směšné finále. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Podľa mňa to tu je dosť podhodnotené, takú šesťdesiatku by som tomu dal. A vlastne aj aj dám. Príbeh nie je nič extra, vlastne tu nie je nič extra, ale je to celkom solídny akčňák, ktorý ma dve dobre veci. Prvá je herecké obsadenie a ta druhá je štýlová akcia, na ktorú sa veľmi dobre pozerá. Je to svojím spôsob, ženská verzia John Wicka, aj keď Neovi s Matrixu uveríme viac tie chvaty ako Jessice. Na druhú stranu Jessica Chastain je fajn, sedela mi tu, očividne ju to aj bavilo a navyše je sexi. Ako jednohubka na vyplnenie času to účel splnilo. Nenechajte sa odradiť hodnotením. 60% - 3* ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Každé dievča chce dnes ukázať, že na to má - aj keď bolo predtým charakterovou herečkou. Odkrágľovať pár bezmenných chlapíkov a pár so známymi tvárami iných hercov do počtu. Ide to tak, ako už bolo mnohokrát písané, je to priesvitný kopirák... a ty čakáš a čakáš, čo bude tentokrát iné. Súkromná a pracovná rovina, ich prepletenie, staré účty a extrémne primitívna logika, rytmická beatová hudba a ideme...  Čo je inak ? Že špičková vrahyňa pre zas nejakú nepomenovanú organizáciu, nad všetkými a mimo všetkých, nevedno o čo jej idúce, je anonymná alkoholička, bez súcitu, ale keď na ňu súcit príde, a že príde, tak si vypije... nie že by to uškodilo jej schopnostiam.. no, a tam je zas ten kúsok pre herectvo. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Na začátku filmu postřelí Ava Petera (Ioan Gruffudd) první ranou do ruky a současně prostřelí zadní pravé okno v Range Rover Sport. O chvíli později odjíždí Ava v tomtéž autě, ale okno je v pořádku. (Ficik)
  • Film měl původně režírovat Helmer Matthew Newton, ale byl nahrazen kvůli obvinění z napadení a domácího násilí, kterého se měl dopustit v roce 2007. (Spiker01)
  • Počas nakrúcania bolo meno hlavnej postavy Eva a z neobjasnených dôvodov ho producenti na poslednú chvíľu zmenili na Ava. Keďže už bol celý film nakrútený, museli herci všetky dialógy, v ktorých sa vyskytlo meno hlavnej hrdinky, predabovať. (krasomama)

Reklama

Reklama