Reklama

Reklama

Ava: Bez soucitu

  • USA Ava (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ava je zatraceně sexy a setkání s ní přežije jen málokdo. Ava je výjimečně dobrá nájemná vražedkyně, která pro tajnou organizaci likviduje zadané lidské cíle. Dostává ty nejvybranější úkoly - obvykle kravaťáky z vysokých kruhů byznysu. Ava pracuje bez soucitu rychle, čistě a nenápadně v různobarevných parukách, chic kalhotových kostýmech nebo v elegantních večerních šatech. Po jedné zpackané akci se ale všechno nebezpečně změní. Organizace, pro kterou pracovala, potřebuje zahladit stopy. Oficiálně se má ukrýt, vzít si volno a dopřát si odpočinek. Neoficiálně ji šéf organizace chce poslat na odpočinek navěky a zcela bez soucitu vypíše Avu jako cíl k likvidaci. Ava se mezitím rozhodne ukrýt doma, kde dlouhá léta nebyla, trochu napravit svoje vztahy s matkou a sestrou. Její otec mezitím zemřel a její expřítel a bývalý snoubenec propadl gamblingu a zapletl se s místní hráčskou mafií, kterou ona sama z dřívějška zná až příliš dobře. Nedá se říci, že by ji domov přivítal s otevřenou náručí. A to samozřejmě netuší, že se z ní stal kontrakt a oběť na odstřel a na každém kroku ji může čekat jiný zabiják. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (233)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(4/10). Akční biják, který se snaží svézt na vlně popularity Johna Wicka a krutě mu to nejde. Disponuje chabými dialogy, žádným vykreslením postav a akční scény to absolutně nezachrání. Dvě hvězdy jsou podle mě adekvátním hodnocením kvůli: Snesitelné stopáži, která nezačne naštěstí nudit, jinak by tento film šel úplně do kopru. Charismatický mentor John Malkovich, který hraje sice pořád to samé, ale tady mu ta role tak nějak sedla. Jessica měla sice hodně špatně napsanou postavu, ale tu její badass schopnost jsem jí přál - ona byla hlavním důvodem, proč jsem se na film podíval. Ostatní postavy to schytaly a nemají co hrát. Colina je tady hrozná škoda.. Jeho postavu by mohl hrát nějaký random herec s jizvou na ksichtu. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Ty vole to je peklo. Áčkový akčniak, ktorý síce nevyzerá finančne podfinancovaný, ale kvalitatívne tam každá stránka vyzerá horšie ako v súčasných odfláknutých Willisovkách. Namiesto akcie sa tam rieši rodinná omáčka ústrednej vražedkyne a nakoniec tie všetky rodinné problémy aj tak nemajú žiadnu pointu. Postavy sú naviac nesympatické a chovajú sa nelogicky. Nonstop som krútil hlavou nad konaním postáv. No a akcia zaberá max 10 minút a okrem pár výstrelov sa dočkáme len bitiek. No a tie sú tak pomalé a bez choreografie, že by to zvládol natočiť akýkoľvek absolútne neskúsený bitkár vrátane mňa. Nonstop to vyzerá jak keby dvaja ožrani tancovali a občas si snažili vraziť. Herci sa tiež nevytiahli. Snáď len Malkovich tam dokáže vzbudiť trochu sympatie. Záporák Farrell je zmätený podobne ako tá škrata v hlavnej úlohe Chastainka a Gena Davisová s tou obrovskou držkou vyzerá jak ženská kópia Roberta Z’Dara. Výsledok je tragédia v ktorom nič nefunguje a ani sa nikto príliš nesnažil. Fakt sa divím, že tam nehral Willis. 0/10. ()

Reklama

Nevka 

všechny recenze uživatele

Ava je jednou z prvních vzpomínek na doby, kdy kina ještě fungovala normálně. Generická "zabijácká" hříčka, která postrádá nápaditost a napětí. Asi tak by se dal celý film shrnout. Jessica je nanejvýš průměrná a Farrellův záporák děsně unylý. U jeho postavy jde jasně a zřetelně vidět, že i když máte skvělého herce, stačí naprosto otřesný scénář a je konec všech nadějí do kvalitní filmový zážitek. Už proto si budu muset brzo na spravení chuti pustit znovu Gentlemany, kde byl Colin výborný. Gradace příběhu je navíc nulová a souboje jsou strašně zmatené (a to nemluvím o té závěrečné hrůze). A to jsou přesně ty problémy, kterých by se podobné snímky měly vyvarovat. Soubojů je navíc jen poskrovnu... Jedním z mála pozitiv tak zůstává Malkovich, jehož "otcovská" role je alespoň trochu zajímavá, zábavná sesterská konverzace v restauraci a kompromitující mise, která to všechno tak nějak spustí. Nudil jsem se, a proto nebudu třetí hvězdičku přidávat ani v ohledu na to, že v kinech momentálně nic moc lepšího není... ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Po Peppermint, konečně přišla na řadu další ze silných žen, co se umí ohánět bouchačkou i lokty. Musím se ale přiznat, že z mírného zklamání. Vždy se snažím na omáčku okolo nahlížet z několika úhlů. Zde ji však nerozumím. Linka s alkoholem? K čemu... Linka s rodinou, k čemu? Nic nebylo dotažené. Přitom stačilo jen málo. Příběh s otcem měl být natočený. Ne převyprávěný. Na to by mohl navazovat střípek života plný drog a alkoholu hlavní hrdinky a poté trénink vedený Malkovichem (náhradním otcem). Tím by se dostal do podvědomí vztah, jaký musel mezi Avou a jejím mentorem vzniknout. 8 - 10 minut záběrů? Příběh by hned dostal jiný rozměr. Akce je fajn, ale nemohl jsem se ubránit dojmu, že je až příliš strojově navržená dopředu a nesmělo se uhnout ani o píď. Třetí hvězdičku dávám za to, že film neukazuje, po dlouhé době na to, že hlavní postavou je žena ve světě mužů. Ale že to je prostě žena a víc není třeba říkat. V dnešní době extrémů je to velmi příjemné. 55 procent. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

První hvězdně obsazený Hollywood od lockdownu a hned ukázkově špatný, jakých se dostává do kin jen několik a ukazuje se na ně do konce roku prstem jako na jeho největší průsery. Četli to vůbec ti herci, než řekli ano? Malkovich si tady jediný udržuje důstojnost, jeho postava dává jako jediná smysl. Role pro Commona je zlý vtip (když si vzpomeneme jak se vytáhl třeba v žánrově spřízněném Johnu Wickovi 2. Farrellovi hlavní padouch - bezohledný zabiják s nulovou charakterizací - taky vůbec nesedí, a přebotoxovaná máma Geena Davis by možná mohla vzbudit sympatie, kdyby ji to scénář umožnil. Celá ta smutná rodinná linka s problematickou dcerou Jessicou Chastain je však naprosto nefunkční a pouze zdržuje agentské mlátičky a přestřelky, které ovšem taky nejsou žádnou výhrou - pouze akčně doplňují nejohranější možný agentský námět - likvidaci jednoho z teamu nájemních zabijáků. Úplný knokaut filmu ale dává samotná postava Jessicy bez jediné sympatické či soucitu hodné charakterové črty, bez smysluplných motivací pro rozhodnutí z minulosti, které nyní lituje a snaží si najít cestu k rodině. Jakoby měla být jakousi popkulturní antihrdinkou, které máme fandit za to, že po*ere vsechno, čeho se dotkne i čemu se vyhne. Všechno špatně. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (4)

  • Film měl původně režírovat Helmer Matthew Newton, ale byl nahrazen kvůli obvinění z napadení a domácího násilí, kterého se měl dopustit v roce 2007. (Spiker01)
  • Na začátku filmu postřelí Ava Petera (Ioan Gruffudd) první ranou do ruky a současně prostřelí zadní pravé okno v Range Rover Sport. O chvíli později odjíždí Ava v tomtéž autě, ale okno je v pořádku. (Ficik)
  • Počas nakrúcania bolo meno hlavnej postavy Eva a z neobjasnených dôvodov ho producenti na poslednú chvíľu zmenili na Ava. Keďže už bol celý film nakrútený, museli herci všetky dialógy, v ktorých sa vyskytlo meno hlavnej hrdinky, predabovať. (krasomama)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno