Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (947)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn gangsterka s výborným obsadením, ale na zadok som z nej nespadol. Niektoré dialógy, prekladané vysvetľujúcim obrazom pôsobili trochu trápne a ak sa chcel vyrovnať Tarantinovi, tak má Ritchi ešte rezervu. Spočiatku sa to na diváka sype, množstvo postáv a mená, v ktorých sa máme orientovať, ale postupne sa to vyjasní. Humor tam bol, ale chcelo by to viac, príležitostí na to bolo dosť. Hudba vo filme skvele funguje a v podstate to klape presne v štýle G. Ritchie, ale napr. Podfuck sa mi páčil o dosť viac. 80%. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Další Ritchieho bezchybný zářez. Je neuvěřitelně znát, že jako tvůrce vyzrál a promítá se to i do scénáře a především postav. Stylový posun je markantní, současně ale obsahuje všechny klasické ritchiovské propriety, pracuje s nimi ale zase trochu jinak a výsledkem je neskuteně zábavný, inteligentní a rafinovaný film. Nejplnohodnějtší divácký zážitek v kině za hodně dlouhou dobu. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Osvěžující a ve vší vážnosti vtipná kriminálka, která spolu s Podfu(c)kem patří mezi to nejlepší, co Guy Ritchie natočil. Příběh je tak akorát zamotaný a trošku překombinovaný, aby dokázal v důležitých místech překvapit, ale přesto zůstal i při své nadsázce "realistický", a tedy nepůsobil jako totální fantasmagorie. Líbí se mi způsob vyprávění a nejvíce mě oslovily postavy. Nejde o nějaký vývoj charakterů, na to není prostor, jde o to, jak skvěle charaktery padly na tělo jednotlivým hercům. Sledovat krále Matthew McConaugheyho, jeho nejskvělejšího pobočníka Charlieho Hunnama, sexy Michelle Dockery, jakož i vtipálky Hugha Granta a Colina Farrella je čiré potěšení. 9/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mám tě v poslední době nakoukaného Guyi a stejně jsi mě docela překvapil. Ten divoký Guy je fuč a najednou je z něj Gentleman, už minule jsem to zmínil u RocknRolly, ale ten člověk ve svých britských gangsterkách pěkně systematicky stoupá neustále směrem vzhůru. Kdysi malí podvodníčci (Sbal prachy a...), v Gentlemanech lidé co už se nemusejí bavit ani s politiky. Gentlemani se rozjíždějí dosti ztuha a těch styčných bodů (rozuměno herců) s předchozími režisérovými filmy moc není, vlastně nikdo. Nevyskočí na nás ani Statham, Butler, Hardy a už vůbec ne Flemyng s Fletcherem. Zkrátka, všichni jsou noví a rovnou řeknu že skvělí. Zamiloval jsem si Farrella v roli Coache, slizkého Hugh Granta. Úmyslně si nechávám na závěr hvězdu večera, všemu a všem vládnoucího Matthewa. Ten chlap je prostě ďábel! Takže Gentlemani zcela určitě jsou jedním z filmů roku a dalším z řady potvrzení, že kdykoliv se Guy vydá do Anglie, já u toho zkrátka nesmím chybět. 85% ()

KlárkaS 

všechny recenze uživatele

Takjo, i'm all in a po druhý návštěvě kina zvedám na plný hodnocení. A jak si tak uvědomuju, tak se z toho pomalu stává tradice, že jakmile dojedou závěrečný titulky Ritchieho filmů, už otvírám kalendář a plánuju další projekci. Tenhle film mi dal kromě velkýho úsměvu na tváři vlastně úplně všecko: dokonalý herecký ensemble, Charlieho Hunnama, fantastický akcenty všech zúčastněných, hodně trávy, hodně gangsterů, Charlieho Hunnama, hodně dobrý muziky, hodně c**tování, pár bezva meta momentů a hodně ritchieovskýho střihu, kterej ale není už tak moc na speedu a je o trošku sofistikovanější a vyspělejší, než bejval. No a hlavně to má gangsta gentlemana Charlieho Hunnama v modrým burberry kabátu, ve kterým schovává samopal a do toho hraje Shimmy Shimmy Ya?! Jsem ve filmovym nebi snad? Díky a chci to ještě jednou. Update: Dala jsem potřetí v kině a už se těším, až to bude v mý domací bluray kolekci! ()

Galerie (121)

Zajímavosti (27)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama