Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do Varnsdorfu přijíždí kapitán Kříž (David Novotný) vyšetřit vraždu a brzy se ukazuje, že stopy směřují do místní vietnamské komunity. Kdosi se totiž pokoušel zamaskovat skutečný motiv. Otevřenými dveřmi do světa, v němž vládnou pravidla obchodu, rodinných klanů a hierarchií a který přehrazuje i jazyková bariéra, se mu stává mladá policistka (Ha Thanh Špetlíková). Nesourodá dvojice – emancipovaná žena, která se rozhodla žít podle vlastního rozhodnutí a stárnoucí sarkastický vyšetřovatel, pro nějž práce zůstala jediným opěrným bodem v životě – rozkrývá nejen tajemství zločinu, kde jedna vražda odkazuje k druhé, ale také vzájemně hledá cestu k poznání a respektování toho druhého. A oba čeká osudové rozhodování, zda se přiklonit na stranu pevných rodinných tradic nebo spravedlnosti. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Solidní kriminálkový crossover, který přišel na to, že není vůbec špatný nápad zakombinovat českou kulturu s tou vietnamskou. Sice by se pár momentů dalo udělat jinak, ale celkově vzato jsem si filmově opravdu pochutnal. Výborné jsou například scény ze Sapy. Škoda ale, že David Novotnej tu hrál hroznýho krypla. Skoro se nechce věřit, že by se na policii taková neortodoxní a rádoby spravedlivá svině, našla. Ten rasistickej podtext mi moc neštymoval. Dokážu si to představit u jiné menšiny, ale u Vietnamců zrovna ani ne. I když, chápu, že Sapa je přeci jen trošku jinej svět, než Vietnamci žijící v našem městě. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vietnamská komunita je na na domácí filmové scéně celkem opomíjená, což se Viktorovi povedlo alespoň částečně napravit. Vedle solidně vystavené zápletky s pro mě překvapivým vyústěním, film dává nahlédnout do fungování relativně uzavřené společnosti a věnuje se i tlaku vietnamských rodičů na své potomky. Špetlíková tu pak solidním způsobem ztvárnila policistku, která se potácí mezi solidaritou ke komunitě a kriminalistickou prací. Jediný problém jsem měl s postavou Davida Novotného. Některé jeho hlášky byly trefné, ale spousta dalších rasistických žbleptů byla příliš nucená. Nicméně vůbec bych se nebránil tomu, kdyby si tahle dvojice střihla nějaké repete. 75% ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Zvažuju, že dám plný počet, sice si to až tak úplně tenhle film nezaslouží, ale aby se potácel v tak nízkých procentech si tedy rozhodně zaslouží ještě méně. Na domací produkci mimořádný námět, dle mého názoru neznalce poměrů ve Vietnamské komunitě i dobře zpracovaný. Sympatický vizuál, na české poměry nadprůměrně dobře nasnímaná akční scéna a valná vêtšina hereckých výkonů, to jsou stavební kameny kvality tohoto filmu. Tragická výslovnost představitele bratra Miss je zřejmě největším negativem snímku. Zde skutečně došlo ke castingovému eroru a onen chlapec měl být minimálně nadabován, v ideálním případě rovnou nahrazen někým šikovnějším. Za tento logopedický postrach tedy bohužel nemohu jít do plného počtu, byť bych ráda kompenzovala mizerná hodnocení ostatních. ()

dopitak

všechny recenze uživatele

Znáte to, dlouhá filmová noc, hlavní bod večera už jste viděli a tak se pomalu klíží víčka. Oficiální obsah od Falconu psal debil, protože právě skutečnost že je to "trochu jinak" než vyšetřování ukazuje, se dozvíme až na konci. Ha Thanh Špetlíková prostě není můj idol, Novotný je opravdu chameleonem a po kruťákovi z Redla a moulovi rychtářovi z Hastrmana má zase úplně jinou roli. Jako policajt mi ale neseděl ani jeden z nich a případ popravdě nebyl moc zajímavej. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Taktiez to vidikm ako uzivatel Pierre /nie nadarmo je v oblubenych, ze jo/ - Zdenek Viktora ako reziser sa teda velmi nepredviedol. Ako takto - cesko -slovenskych filmov mapujucich vietnamsku komunitu je jak Cigosov studujucich popri zamestnani, kazdopadne tento smer v kinematografii vitam. Pierre ma pravdu s tym naivnym scenarom, a chybala vyslovene zapamataniahodna scena . 8 % ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Zdeněk Viktora natáčel s Davidem Novotným již svůj předchozí snímek Raluca (2014) a byl prý od počátku přesvědčen, že právě David je kapitán Kříž – vlastně roli tak trochu psal pro něj. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)
  • V úvodní scéně někdo nasprejuje na zadní pravé dveře policejního auta kosočtverec. Pěkně velký, barva je i na horním rámu dveří. A v další scéně, v příjezdu na „slavnost“, je kosočtverec zřetelně menší. (Franki69)

Reklama

Reklama