Reklama

Reklama

VOD (1)

Neposlušný princ Hal nastoupí po otcově smrti na anglický trůn a musí zvládat palácové intriky, zděděnou válku a celkový chaos. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (524)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Netflix se zřejmě rozhodl fušovat do evropských historických velkofilmů. Za poslední dva roky totiž pod jeho patronátem natočili dva nejlepší za posledních několik let. Outlaw King a The King. Názvy stejné, témata obdobná, zpracování obdobně kvalitní, nicméně The King na mě působil větším profesionálním dojmem. Možná je to tím odkazem na Shakespeara, skvělými dialogy, ale i herci, samotnou komorností příběhu, nebo i akčními scénami, kde velkolepý je závěr a dovětek, ze kterého jsem stříkal blahem. Na komorně laděný historický film plný politiky je v něm až moc akčních scén a chytrých řečí, což je rozhodně dobře. Připomíná to osmdesátá a devadesátá léta, kdy se ještě točily kvalitní velkolepé historické kousky. Mimochodem, také jste se zarazili nad tím, jak tu Timothée Chalamet s viditelnými francouzskými kořeny hraje anglického krále a jasnej Angličan Robert Pattinson vtíravého francouzského sviňáka? Dost mě to jejich herectví bavilo... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Sympaticky usedlý hybrid Shakespearovských dramat a středověké rytířské epopeje, který by se na velkých plátnech býval hezky vyjímal. Všichni si dali na všem obdivuhodně záležet - herci se do svých rolí absolutně převtělili (kromě výborného Chalameta stojí za vyzdvihnutí bodrý opilec Edgerton, nevyzpytatelný Harris a na pár minut úchvatně úlisný Mendelsohn), kostyméři a rekvizitáři perfektně oživili dobové reálie, kameraman vždy hledal ten správný úhel a nasvícení a režisér se snažil nepodléhat stylistickým manýrům a přenést diváka přímo k jednomu stolu, popřípadě na jedno bojiště vedle postav. A vlastně to všechno funguje moc dobře a o to víc mě mrzí, že se místy uhýbalo z podmanivé starosvětské noty jen z obavy, že film začne moderní publikum nudit - kdyby se scénář ještě více ponořil do myšlenek hlavní postavy a občas neměnil jeho náhledy jen v průběhu jediného rozhovoru, mohlo jít o fantastický příspěvek k půlstoletí starým výpravným velkofilmům. Takhle je to "jen" báječně natočené a vzácně autentické historické drama. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Netflix pokračuje v záplavě svých drahých originálních filmů a musím přiznat, že ač mne trailery nezaujaly tolik jako loni u Outlaw King, jsem o to víc příjemně překvapen, ba dokonce nadšen. Timothée Chalamet se bezpochyby stane velkou hollywoodskou hvězdou (Duna!) a opět se ukazuje, že s dobrým režijním vedením ze sebe vydá epický výkon. A vůbec, devízou celého filmu je jeho kvalitní obsazení, Joel Edgerton už dlouho neměl tak skvělou roli (navíc s Bradem Pittem produkoval) a jestli mě z vedlejších rolí někdo bavil nejvíce, tak to byl rozhodně Sean Harris. 140 minut uteče jako voda, režijně je to naprosto bezprecedentní dílo za 10/10 a nenudil jsem se ani minutu. Závěrečná epická velká bitva už je jen třešničkou na lahodném dortu plném vynikajícně nasnímaných záběrů a nádherné výpravy. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"The King" je pre mňa skutočne príjemne osviežujúcim historickým filmom. Najmä po tom, čo človek vidí tak nudne historický film ako bol "Peterloo". Tentokrát som bol úprimne zvedavý ako to celé bude pokračovať, kam sa dostaneme a ako to nakoniec dopadne. A za to môže viacero faktorov. V prvom rade Timothée Chalamet je skvelým hlavným hrdinom. Perfektne sa dostal do role Henryho V. a dal mu potrebné srdce. Joel Edgerton bol rovnako skvelý. Je zaujímavé vidieť, že súčasne na filme pracoval aj ako producent a scenárista. Tiež dal do toho maximálne všetko a jeho postava je mojou najobľúbenejšou. Záverečný súboj je pre mňa jeden z highlightov filmu. Vyzerá to silne, efektne a cítime každý jeden úder meča. Ako keby som bol na tom bitevnom poli s našimi hrdinami. A potom Robert Pattinson. Myslím si, že sa tu priam ukážkovo hodil do role tohto egocentrického princa. A jeho záverečný súboj je pre mňa skutočne perfektná komédia. Na tom sa nedalo nesmiať. Kostýmy a výprava sú taktiež skvelé. A tempo filmu bolo skoro úplne ideálne. Je tu možno pár scénok, ktoré sa dali trošku upraviť, no reálne ma film nenudil. Plynul veľmi dobre. Mal som asi len pocit, že po záverečnom súboji už príde koniec, no film ešte išiel reálne ďalších asi 20 minút. A ja som už nevedel, čo ešte chce dopovedať. No na druhú stranu mi to potom ukázal a zmysel to dalo. Každopádne si nebudeme klamať, že sú tu momentky, ktoré vieme odhadnúť ako nakoniec vyplynú. Ani vám ako divákom tam proste niečo nehrá a cítite tie zákulisné hry. Ale opäť nemôžem povedať, že by ma to nezaujímalo. Takže ako celok podľa mňa film skutočne funguje a aj napriek tej dlhej minutáži je naozaj hoden vášho času. A je dostupný na Netflixe. Čeknite si ho a uvidíte sami. Verím, že nebudete sklamaní. Hodnotenie: A- ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Na půl cesty mezi reálným historickým filmem a mezi volnou adaptací Shakespearovy hry "Henry V". A ve stylu pak přesně stejně - na půl cesty mezi přímočarým Outlaw King, a artovějším Macbethem od Kurzela. Se kterým to podlahu teda fakt nevytírá, ale obstojí vedle něj slušně, a kdyby podobně mělo dojít i na další Shakespearovy hry, vůbec bych se tomu nebránil. A nejdůležitější je že ani ten Timothée Chalamet herecky za Fassbenderem nijak nezaostává. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (21)

  • Timothée Chalamet a ostatní herci strávili niekoľko týždňov trénovaním jazdy na koni a súboje s mečom. (Game90)
  • Celosvětová premiéra proběhla 2. září 2019 na Mezinárodním filmovém festivalu v Benátkách. (rafix)

Související novinky

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama