Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (263)

dubinak 

všechny recenze uživatele

I já jsem se stala obětí omylu a nechala se nachytat, když jsem si myslela, že tento film bude mít souvislost s původním (a původně dobrým) Wrong Turn. I trailer nasvědčoval tomu, že půjde o nějaký vychytralý způsob, jak obnovit a ozvláštnit kanibalskou rodinku tím, že do lesa nastraží pasti. Takže, žádné společné znaky tyto dva filmy v podstatě nemají. Tento kousek je ale co se týče kvality provedení a scénáře velkým rivalem. Má to rozjezd rychlý jako kráva a proto, že trailer skoro vůbec nic neukázal, nešlo si udělat představu o tom, kam se to bude vyvíjet. Ale tohle jediné jsem opravdu nečekala a bylo mi divný, že se tam kosí jedna postava za druhou a to byla stopáž jen asi ve 30ti minutách. Nechci spoilovat a tak řeknu jen, že příběhově je to až překvapivě originální a postaralo se to o několik momentů překvapení, takže těch čtyř hvězd se tentokrát nebojím. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak nám porážková mládež po sedmé Blbě zahla a já si to, poučen z předchozích traumat, pustil jen proto, že jsem měl ten večer neodolatelnou chuť vytrhávat si nehty, nemohl jsem najít kombinačky a zoufale tedy hledal nějaký suplement. A skončil jsem nasrán a neukojen! Šoupli do toho až příliš mnoho peněz, scénář a dialogy měly hlavu i patu a neomezovaly se jen na tradiční jateční vřeštění obskurně se chovajících kokotů, do záporných rolí tentokráte neobsadili LIVINGDEDOVO příbuzenstvo a do těch kladných najali dokonce skutečné herce! A když si k tomu ještě připočtete vcelku pevnou režii a originální zápletku, dostanete naprostý hnus a ŠIT, který podprůměrně neinteligentního, parafilního řeznického učně prostě v žádném případě nedokáže uvést do spokojeně blahoslaveného poklidu. Dost mě rovněž sralo sledovat, jak je ta nadcházející degenerace rozfrfňaná a lhostejná k tradičním hodnotám. Když mužný a charismatický feshák elegantně zbaví pipinku toho úlisného přičmoudlého bukanýra s pudlíkovskými agilitami a schopností pouze romanticky se vcítit do dívčího nitra, načež jí ještě nabídne dolčevitu v podobě přepychové pozice první pichny a prvobytně pospolné královny, ona jen ohrnuje nos, dělá drahoty, furt má nějaké hemzy a k tomu všemu je navíc agresivní. Kráva! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Scénárista Alan B. McElroy stojí za prvním Pachem krve (2003). Tehdy to byl docela úlet s triem sekáčů jako z komparzu Pána prstenů, který ovšem nastartoval šestidílnou sérii (poslední z roku 2014). Zatímco jedničku jsem relativně pošlapal, některá další pokračování si ode mě vysloužila i slušné tři hvězdy. Tohle se jmenuje stejně, ale je to vlastně jiné. Někdejší série byla o rodince zmutovaných kanibalů, která opakovaně dorážela na nic netušící výletníky. Hned po valící se kládě, která drtí mimo jiné i lidské lebky, pochopíme, že McElroy kráčí jiným směrem. I když znovu představuje proměnlivě sympatickou skupinku mladých lidí, která v nekonečných lesích sešla z vyznačené cesty. Nicméně ono by to bylo asi docela jedno. Protože už v polovině 19. století se zhruba tucet rodin sbalilo a uteklo na horu. Báli se rozpadu Ameriky, chtěli tvořit základ, na kterém se vybuduje nový národ. A jejich potomci… no, co asi. Pryč jsou stylové mordy, pryč jsou zajímavé úhly kamery, často se zajímající o partie lahodící pánskému zraku, pryč je svižné tempo. 110 minut je zatraceně moc, zoufale to postrádá dramaturga, mnohdy přešlapujeme na místě a vlastně bych si dal spíš onu zmiňovanou zmutovanou famílii. S touhle řemeslnou jistotou, kterou tvůrci předvádějí, by to totiž byl docela příjemný návrat. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Původní Pach krve byl průměrnou ale celkem úspěšnou vyvražďovačkou. Nový Pach krve (nyní pouze originální název Wrong Turn) přináší úplně nový příběh a celkově jiný styl a je to překvapivě velice dobře. Vše se rozjíždí pozvolna, atmosféra houstne a jedná se o překvapivě slušnou podívanou, která minimálně řemeslně šlape. Herecky a scénáristicky už méně, ale jako nenáročná jednohubka film funguje, bez závažných pachutí. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kedysi si to rozdávali v lesoch mešťania s redneckmi, dnes hipsterskí liberáli spoločne s konzervatívnymi redneckmi idú proti kultu. Okrem hlavnej hrdinky sú všetky postavy mladíkov vchádzajúcich do teritória tak nesympatickí, že im okamžite prajete čo najhnusnejšiu smrť. Našťastie McElroy s Nelsonom vám tento pôžitok poskytnú. Ako najväčšie negatívum vidím fakt, že dej v istom momente skočí nečakane vpred a tým pádom som príliš neveril postavám ich, aspoň čiastočný, prerod. V tomto prípade by to elegantne vyriešil formát minisérie. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Keď Jen (Charlotte Vega) povie svojmu otcovi (Matthew Modine), že filmová noc bude obsahovať film o „nenásytných kanibaloch“ a on odpovie „Zase?“, zjavne naráža na antagonistov predchádzajúcich šiestich filmov pred týmto reštartom. (Arsenal83)
  • První film Wrong Turn natočený ve Spojených státech. Díly 1, 2 a 4 se natáčely v Kanadě a díly 3, 5 a 6 v Bulharsku. (LUKICKK)
  • Druhý film ze série Pach krve po originálu z roku 2003, který byl uveden v kinech. (LUKICKK)

Reklama

Reklama