Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (263)

Morien 

všechny recenze uživatele

Původní série mě minula (i když si vybavuji, že první Pach krve nám pouštěla učitelka na základce v takovém tom období v červnu, kdy už se nikomu nechce učit, ale beztak jsem si tehdy četla Harryho Pottera pod lavicí nebo tak něco a z filmu si opravdu pamatuji jen ten název), takže jsem k filmu přistupovala zcela nezasvěceně a chtěla ho vidět proto, že tam je Matthew Modine a že na promo fotkách byli nějací lesní duchové. V obou případech jsem zůstala neuspokojena. Úvod mě navedl k očekávání, že to bude víc "detektivka" a že bude otec v příběhu aktivnější, což se nestalo. A obecně to obsahovalo spoustu takových šťavnatých vějiček, které nakonec k ničemu nevedly. Třeba když jedna z dívek pořád pořizovala selfíčka přes rameno (a byl na to opakovaně dáván důraz), myslela jsem, že se na fotky potom podívají a uvědomí si, že je někdo v pozadí sleduje. Ale ono ne. V půlce se navíc standardně rozběhnutá hororová zápletka totálně zastaví a překlopí do trochu jiného subžánru tak kostrbatě a pomalu a nezáživně, jak je to jenom možné. Což bylo rovněž zklamání. Některé aspekty potom působily až amatérsky a směšně, třeba jakože ta informační deska o Nadaci a rodinách je zcela nová, takže tvůrci buďto zapomněli, že tam na ni pršelo a foukalo nějakých sto sedmdesát let, a nebo to byl záměr, kterým chtějí říct, že někdo z města nebo Nadace ji chodí pravidelně obměňovat a udržovat, což se mi nějak nezdá. Závěrečný dvojitý twist je hodně přitažený za vlasy, i kdybych se oddala představě, že svět, ve kterém se stalo všechno předešlé, by mohl existovat. Na druhou stranu se mi líbilo, že v rámci třetího twistu to hrdinka vzala do svých rukou. Líbily se mi i některé další věci. Cesta "temnotou" bylo maso, i když si myslím, že schopnější filmař by z toho zase vytáhl mnohem víc. Takže nakonec dávám filmu dvě hvězdičky za příslib, asi se podívám na ten první díl, abych viděla, tak moc bylo mým učitelům v ranných 2000s všechno jedno, a pak na celou ságu promptně zapomenu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

"originální" sérii vůbec neznám a neviděl sem ani minutu z žádného dílu.Tudíž mě nějaká návaznost,nebo cokoliv jiného úplně míjí a je to evidentně jedině dobře.Tenhle Wrong Turn je totiž v rámci žánru víc než fajn.Slušně vypadá,má spád i atmosféru a jediné co zamrzí je to,že prakticky všechny smrti se odehrají mimo záběr.Osobně mám rád tyhle horůrky,kde by se měl divák bát o hlavní jakože hrdiny,ale tvůrci z nich udělají/obsadí tak nesympatická hovádka,že se tak neděje a může se tak v klidu fandit proti straně.Hojně kritizovaná snaha a jakýsi přesah (morální,společenský) mi tu nijak nevadila a vlastně mi nepřišla nijak výrazná...70% ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

I já jsem se stala obětí omylu a nechala se nachytat, když jsem si myslela, že tento film bude mít souvislost s původním (a původně dobrým) Wrong Turn. I trailer nasvědčoval tomu, že půjde o nějaký vychytralý způsob, jak obnovit a ozvláštnit kanibalskou rodinku tím, že do lesa nastraží pasti. Takže, žádné společné znaky tyto dva filmy v podstatě nemají. Tento kousek je ale co se týče kvality provedení a scénáře velkým rivalem. Má to rozjezd rychlý jako kráva a proto, že trailer skoro vůbec nic neukázal, nešlo si udělat představu o tom, kam se to bude vyvíjet. Ale tohle jediné jsem opravdu nečekala a bylo mi divný, že se tam kosí jedna postava za druhou a to byla stopáž jen asi ve 30ti minutách. Nechci spoilovat a tak řeknu jen, že příběhově je to až překvapivě originální a postaralo se to o několik momentů překvapení, takže těch čtyř hvězd se tentokrát nebojím. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak nám porážková mládež po sedmé Blbě zahla a já si to, poučen z předchozích traumat, pustil jen proto, že jsem měl ten večer neodolatelnou chuť vytrhávat si nehty, nemohl jsem najít kombinačky a zoufale tedy hledal nějaký suplement. A skončil jsem nasrán a neukojen! Šoupli do toho až příliš mnoho peněz, scénář a dialogy měly hlavu i patu a neomezovaly se jen na tradiční jateční vřeštění obskurně se chovajících kokotů, do záporných rolí tentokráte neobsadili LIVINGDEDOVO příbuzenstvo a do těch kladných najali dokonce skutečné herce! A když si k tomu ještě připočtete vcelku pevnou režii a originální zápletku, dostanete naprostý hnus a ŠIT, který podprůměrně neinteligentního, parafilního řeznického učně prostě v žádném případě nedokáže uvést do spokojeně blahoslaveného poklidu. Dost mě rovněž sralo sledovat, jak je ta nadcházející degenerace rozfrfňaná a lhostejná k tradičním hodnotám. Když mužný a charismatický feshák elegantně zbaví pipinku toho úlisného přičmoudlého bukanýra s pudlíkovskými agilitami a schopností pouze romanticky se vcítit do dívčího nitra, načež jí ještě nabídne dolčevitu v podobě přepychové pozice první pichny a prvobytně pospolné královny, ona jen ohrnuje nos, dělá drahoty, furt má nějaké hemzy a k tomu všemu je navíc agresivní. Kráva! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Dá se čekat, že progresivní mladí lidé se budou v lesích Virginie cítit stejně nekomfortně, jako když se rudokrký vydá do velkoměsta na východním pobřeží a ocitne se v mileniálském zajetí Redditu, Starbucks a obnovitelných zdrojů. Navíc název i úvodní dění svádějí k dojmu, že Tříprsťák před teplou večeří posvačí kolegy vojína Jasánka z časopisu Rudá vatra a budou mu přitom asistovat místní xenofobní vidle zamotané ve vlajce Konfederace a s příznačným nápisem na přezce opasku: „Nikdo nikdy neznásilnil osmatřicítku“ (myšleno samozřejmě revolver). Jenže pozor na Nelsonova dvojitého Nelsona pod vedením trenéra McElroye! Směr apoštolních slunovratů sice není úplně wrong, ale bylo tam několik věcí, které kazily dojem z jižanské pohostinnosti. Nechtěné náběhy na parodii, absence zábavy nevyvážená hororovou intenzitou, pofidérní mytologie, přemrštěná stopáž. Finále za doprovodu závěrečných titulků ovšem velmi pěkné. Naposledy byla značka STOP takhle symbolická v Eyes Wide Shut.. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • První film Wrong Turn natočený ve Spojených státech. Díly 1, 2 a 4 se natáčely v Kanadě a díly 3, 5 a 6 v Bulharsku. (LUKICKK)
  • Keď Jen (Charlotte Vega) povie svojmu otcovi (Matthew Modine), že filmová noc bude obsahovať film o „nenásytných kanibaloch“ a on odpovie „Zase?“, zjavne naráža na antagonistov predchádzajúcich šiestich filmov pred týmto reštartom. (Arsenal83)

Reklama

Reklama