Reklama

Reklama

Andor - Season 1

(série)
Trailer 3
USA, 2022, 9 h 42 min (Minutáž: 38–57 min)

Tvůrci:

Tony Gilroy

Hrají:

Diego Luna, Kyle Soller, Adria Arjona, James McArdle, Rupert Vansittart, Joplin Sibtain, Alastair Mackenzie, Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Videa (6)

Trailer 3

Recenze (94)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Asi je to víc ke čtyřem hvězdám, jenomže mi naprosto imponovalo to chytré rozdělování děje na "několik filmů", přičemž ten s heist tématikou u přehrady, a pak hlavně ten z vězení jsou naprosto totální Star Wars napínavé majstrštyky. Epizodky z vrakoviště a Andorova domova sice moc nezaujaly, ale ten prostředek, ten to teda nehorázně táhne nahoru. Osudová pointa postavy Andyho Serkise ve mně bude žít navždy, protože napsat takhle živelnou postavu, která se divákovi v životě nesmaže z hlavy, to je vážně kumšt. Nevěřil jsem, že se dá natočit takhle kvalitní SW věc na pokračování pro televizi. [Disney+] ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Myslím, že se mi ještě nestalo, abych začal koukat na seriál, který mě v prvních dílech hrozně otravoval, až jsem se odhodlával ho vypnout, aby mě ve druhé polovině totálně odrovnal a já na konci dvanácté epizody zíral na zeď s vypálenou dírou v hlavě. Andor je asi nejrealističtější příběh ze světa Hvězdných válek. Hodně lidský, drsný, krutý svět pod vládou tyranie samotného Impéria. Andor v podání Diega Luny byl v prvních dílech klasický žoldák, ke kterému si nešlo vytvořit vztah. Na rozdíl od vedlejších postav v podání takových jmen jako je Stellan Skarsgard, Andy Serkis a dalších, jejichž děj mě hodně zajímal. Pak se to ale zlomilo a všechno začalo dávat smysl. Poslední epizody jsem hltal bez dechu. Dokonalé souznění obrazu a hudebního podkresu. Fantastické kulisy a neuvěřitelně silné lidské momenty. No, emoce, které bych na začátku vůbec nečekal. První polovina za tři hvězdy, druhá za totálních pět. Dohromady tedy dávám čtyři hvězdy a těším se na druhou část tohoto příběhu. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Odmyslize si vesmír a rakety, a dostanete solídny Thriller plný zvratov, ktorý je ďaleko viac o príbehu ako o akčnej zábave. Kľudne by sa dalo povedať, že je vyskladaný na Bournových princípoch nekonečného úteku pred “spravodlivosťou” kedy žiadny krok neznamená istotu v budúcnosti. Ja milujem Star Wars, pričom Andor je ďalšiou skladačkou do (ne)kompletného, nekonečného príbehu. ()

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Keby to niekto postrihal do 6 dielnej minisérie, tak hodnotím určite lepšie.  Doslova ma prvé tri diely skoro odplašili od pozerania, áno je to všetko fajn zahrané, výborne nakrútené ale strašne STRAŠNE pomalé, a jednotlivé epizódy sú (pre mňa) až nudné. 11 diel najlepší, a skoro mi oči vypadli ako WOW to vie byť, a aký sci-fi James Bond tam bol :D Škoda, že sa seriál venuje hlavne "zatiaľ" tak nezaujímavej postave... ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Z nejzbytečnějšího SW spin-offu nakonec na piedestal. Typický slowburner, který se ale rozjel do takových rozměrů, jak to toto univerzum už roky potřebovalo. Avšak je až k breku jak malá byla sledovanost a nakonec buďme rádi alespoň za tu druhou ukončující sezónu. Diego Luna opět naprostý top a doufám, že další výrazné role se jen pohrnou. ()

Galerie (317)

Zajímavosti (39)

  • Death troopers, které v epizodě vidíme, jsou elitní jednotky, které většinou chránily důležité osoby. Jejich název vymyslel samotný Imperátor na počátku Impéria, aby rozšířil bludy o nemrtvých supervojácích, které Impérium mělo mít jako jeden z tajných projektů. K tomu dopomáhal i modulátor hlasu a striktní utajení samotných identit vojáků. (Veskoslav)
  • Fest byla planeta nacházející se v sektoru Atrivis v teritoriích Vnějšího okraje (okrajová část Galaxie, většinou neprobádána, nebyla pod plnou imperiální správou). Poprvé byla zmíněn v knize „Star Wars: Rogue One: The Ultimate Visual Guide“. (Veskoslav)
  • Bezpečností síly se na planetu Ferixx dopravily pomocí transportérů Mobile Tac-Pod. (Veskoslav)

Reklama

Reklama