Reklama

Reklama

Snímek sleduje osudy J.R.R. Tolkiena (Nicholas Hoult) dávno před tím, něž se z něj stal slavný spisovatel. Dospívající Tolkien, obklopen spolužáky, objevuje sílu přátelství, odvahy a odhodlání. Společné pouto je časem stále pevnější, první světová válka však může jejich přátelství rozbít. A právě tyto zážitky se později staly Tolkienovi inspirací při psaní slavných románů ze Středozemě. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Z Tolkiena mám dost rozporuplné pocity. Stopáž byla neskromná, ale u životopisných filmů obvyklá, scénář byl ale hodně zvláštní. Pokud šlo o dění v Anglii, bylo všechno v pořádku, válečné pasáže zato vypadaly, že je napsal někdo pod vlivem (čeho, to už nechám na odbornících). Vadilo mi, že se tvůrci velmi věnovali vývoji jazyků, zatímco o životě titulní postavy jsem se toho zas až tak moc nedozvěděl. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Rugby, 6.5.2019 Příjemný příběh o dospívání malého chlapce v jednoho z nejoblíbenějších spisovatelů. Mě osobně se příběh o pravém přátelství a lásce líbil. Mladí herci v čele s Nicholasem Houltem a Lily Collins mě bavili a pěkně mi to uteklo. I když jsem možná očekával víc z jeho spisovatelské kariéry, tak chápu zakončení, které přišlo. Jemné náznaky a odkazy na Pána prstenů se podařily a ve výsledku to byl moc pěkný film, který zanechal sympatický a inspirativní pocit. ()

Reklama

Necron 

všechny recenze uživatele

Farewell master - krasne a citlive propracovana zakladni cast zivota profesora, jazykovedce a pionyra fantasy (kam se hrabe Joanne Rowlingová se svym vykradenym a vyumelkovanym pop-trendy Potěrem?). Cely film je doprovazen dokonalym soundtrackem Thomase Newmana, uz jsem ho slysel 10x a porad me bavi .) ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Řada životopisných filmů se soustředí na boj, který musel protagonista svést nejen se svým okolím, ale především sám se sebou. Tolkien sem úplně nespadá, což je na jednu stranu příjemné osvěžení, na druhou stranu ale scénář postrádá nějaký ústřední prvek. Možná proto ve mně film nezanechal mnoho. Ani o Tolkienově díle se toho moc nedozvíte. Nemám sice rád, když jsou diváku servírovány různé do očí bijící odkazy (jako třeba v Magických slovech: Příběhu J. K. Rowlingové), ale podívat se na proces vytváření Tolkienova fantastického světa by nebylo ke škodě. (1 304.) ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Bohužel až moc obyčejný film o neobyčejném člověku. Rutinní snímek, který těží z života jedné osobnosti, která byla nadaná na různé schopnosti, které dokázala využít, žel to nadání zde vidíme pouze v počátku. Nejsme u toho, kdy Tolkien píše svá díla, jaké peripetie v rámci nich řeší a jak na ně reaguje společnost. Místo toho tu máme průměrnou romanci, protkanou několika lacinými scénami z první světové války. A tu a tam probleskne nějaký kouřový tvor či drak. Nic co by stálo za pozornost. Je to hezký příběh o mládí, ale nezajímavý příběh o slavném spisovateli, který vytvořil celý jeden svět. 60% ()

Galerie (235)

Zajímavosti (9)

  • Před uvedením filmu do kin se rodina J.R.R. Tolkiena a lidé řídící jeho pozůstalost od filmu distancovala a přála si na pravou míru uvést, že film neschválili a nepodíleli se na jeho tvorbě žádným způsobem. (Pajky3)

Reklama

Reklama