Reklama

Reklama

Morbius

  • USA Morbius (více)
Trailer 4

Na stříbrné plátno přichází jeden z nejpodmanivějších a nerozporuplnějších hrdinů filmového světa značky Marvel, jehož představitelem je Oscarem oceněný Jared Leto, který se ve snímku mění v charismatického antihrdinu Michaela Morbiuse. Doktor Morbius trpí vzácnou a smrtelnou krevní chorobou. S úmyslem zachránit druhé, kterým hrozí stejný osud, se Michael rozhodne k zoufale riskantnímu činu. Zdánlivý úspěch přinese lék, který je však dost možná nebezpečnější než sama smrtelná choroba, neboť promění léčitele v lovce. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (451)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Podle anotace jsem naivně doufal, že Morbius by mohl být na marvelovské poměry nadprůměrně morbidní a temný. Což sice objektivně asi trochu i byl, ale subjektivně jsem opět viděl jen další plytký, nezáživný a šablonovitý film pro mládež, navíc nechutně moralistický, zabalený do spousty digitálního sajrajtu a s vysokým procentem scén snímaných schválně roztřesenou ruční kamerou. Kdysi dávno, když jsem zfilmované comicsy začínal objevovat, byl tenhle žánr to pro mě najednou něco nového, vizuálně atraktivního a mou fantazii jitřícího. Dneska mi už podobné filmy přijdou všechny na jedno kopyto a zívám u nich nenápaditostí a nudou, tedy aspoň u infantilních marvelovek určitě. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Studio Sony po druhém Venomovi dál pokračuje v ohledávání dvacet let starých slepých uliček kinematografie a sází jen na to, že výslednému produktu může dát nálepku populárního Marvelu. Když si však od Morbia tuto nálepku odmyslíte, zbude vám z něj jen ekvivalent všech těch laciných direct-to-video upírských braků se špatnými herci a ještě horšími efekty, které kolem roku 2000 po úspěchu Bladea zaplavily trh s levnými DVDčky a na které jen málokdo byl zvědavý tenkrát a rozhodně nikdo není zvědavý dnes. Ve svých lepších momentech je Morbius jen fádním, mnohokrát viděným komiksovým originem naplňujícím jen to nejjednodušší myslitelné dějové schéma. Ve svých nejhorších momentech je to totální cringefest se speciálními efekty a digitálními maskami připomínajícími pixelový holokaust. Uwe Boll by zatleskal. ()

Reklama

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Doktor Morbius sa pokúša objaviť liek na chorobu, ktorá ničí životy všetkým, u ktorých sa objaví. Jeho výskum sa ale zmení na katastrofu, keď látku vyskúša na sebe a po jej aplikovaní sa zmení v monštrum bažiace po krvi. - Režisérov predchádzajúci horor Life sa mi velmi páčil a mal by som si ho niekedy zopakovať, ale na toto sa nedalo pozerať. Zo začiatku to ešte vyzerá znesitelne, ale v okamihu, kedy si Morbius pichne to sérum, sa spustí smršť podradných vizuálnych efektov a v jednom okamžiku je z toho film, ktorý v kinách nemá čo robiť. Komiksy nepoznám a neviem, či je film  zasadený do nejakého špeciálneho univerza, ale budem rád, keď sa tieto priteplené záležitosti budú žánru horor oblúkom vyhýbať. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tohle je nějaký hodně špatný vtip že? Na snímku Morbius režiséra Daniela Espinosy totiž všechno působí tak extrémně špatným a odfláknutým dojmem, že to snad musel být i autorský záměr. Scénář je prostinký a děravý jak řešeto, herecké výkony nestojí za nic a mizerná akční stránka na Vás působí jak z dvacet let starého filmu. Přičtěte si k tomuto všemu i podprůměrné digitální triky a dostanete velmi nezajímavou a zcela zbytečnou podívanou, která opravdu za Váš čas nestojí. Běžte raději ven nebo něco, uděláte líp. „It's Morbin' time!” ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

To sem přesně čekal, další zbytečně zatracovaný film od Sony. Je to zkratkovité a divně nakouskované jako každý film, který se mohutně stříhal a nebo přetáčel. Hodně mi to připomínalo třetího Blejda. Charismatický hrdina v nesourodém bordelu, který měl obří potenciál, ale studio a mizerný režisér se podepsalo na horší kvalitě. Espinosa je poslušný rutinér, který nejde proti studiu a tak Morbiuse potkalo to, co už mraky filmů. Některé pasáže nedávají moc smysl, motivace postav je odbytá, dialogy chatrné. Tyrese Gibson tu jen chodí a plácá. To mohl odehrát kdejaký hejhula. Na celém Morbiusovi je tohle všechno bohužel patrné a spíš než cokoliv bolí ten zadupaný potenciál. Leto je skvělej, efekty úplně v pohodě na možná dokonce super, soundtrack je úžasný a finální souboj nadupaný. Možná sem víc v pohodě než ostatní díky lásce k upírům a navíc je Jared můj oblíbený herec a miluju i jeho Jokera. Asi nevidím v těch obyčejných béčkách od Sony jako je Venom 2 či Morbius takový trash jako ostatní. Venomovi by teda zatraceně slušel eRkový rating, protože ten Morbiusovi vážně slušel. A pokud se tu sebranka dementů dušuje nad hloupým scénářem, musím se smát. Protože každá sračka od Marvelu od roku 2014 má dementní scénář až to bolí. Bohužel doba přeje buzerantům v pláštěnkách a ne krvelačným temným hrdinům. Zlatý Blade. Škoda toho přetáčení a stříhání, Michael Morbius je skvělá postava a snad neřekl své poslední slovo. 60%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • Scény z New Yorku byly ve skutečnosti natočeny v Manchesteru ve Spojeném království, konkrétně tedy ve čtvrti Northern Quater. Všechna městská světla, dopravní značení i poznávací značky u aut byly změněny tak, aby odpovídaly těm Newyorkským. (ČSFD)
  • Jedná se o třetí film v pořadí, který patří do Sony’s Spider-Man Universe. (jajo161)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno