Reklama

Reklama

Morbius

  • USA Morbius (více)
Trailer 4

Na stříbrné plátno přichází jeden z nejpodmanivějších a nerozporuplnějších hrdinů filmového světa značky Marvel, jehož představitelem je Oscarem oceněný Jared Leto, který se ve snímku mění v charismatického antihrdinu Michaela Morbiuse. Doktor Morbius trpí vzácnou a smrtelnou krevní chorobou. S úmyslem zachránit druhé, kterým hrozí stejný osud, se Michael rozhodne k zoufale riskantnímu činu. Zdánlivý úspěch přinese lék, který je však dost možná nebezpečnější než sama smrtelná choroba, neboť promění léčitele v lovce. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (455)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Dracula 3000 byl lepsi. UPDATE: Opravdu byl. Vec na D3000 je ta, ze ani minutu filmu jsem nemel pocit, ze by to kdokoliv z tvurcu myslel vazne a tak jsem se mohl bavit prisernym prehravanim, bizarnim scenarem a papundeklovymi kulisami. Zatimco v pripade Morbia jediny, kdo se dle meho uspesne ponoril do trashovych vod, byl Matt Smith. Je zvlastni, jak SONY nedokaze udelat zadny rozumny Spider-man spinoff a kazdy jejich pokus je jen nesoudrzne placani se v bahne. I kdyz v pripade prvniho Venoma aspon dostatecne zabavne. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Studio Sony po druhém Venomovi dál pokračuje v ohledávání dvacet let starých slepých uliček kinematografie a sází jen na to, že výslednému produktu může dát nálepku populárního Marvelu. Když si však od Morbia tuto nálepku odmyslíte, zbude vám z něj jen ekvivalent všech těch laciných direct-to-video upírských braků se špatnými herci a ještě horšími efekty, které kolem roku 2000 po úspěchu Bladea zaplavily trh s levnými DVDčky a na které jen málokdo byl zvědavý tenkrát a rozhodně nikdo není zvědavý dnes. Ve svých lepších momentech je Morbius jen fádním, mnohokrát viděným komiksovým originem naplňujícím jen to nejjednodušší myslitelné dějové schéma. Ve svých nejhorších momentech je to totální cringefest se speciálními efekty a digitálními maskami připomínajícími pixelový holokaust. Uwe Boll by zatleskal. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Dilemata umírajících mužů v příjemném duchu i tempu, kterým paradoxně podrazí nohy snad všechny žánrové komiksové snahy. Docela dlouho mi byl projekt sympatický, dokud nebylo špatně snad úplně všechno. Veškeré dění se odehrává v nevábném přítmí, efekty mají přinejlepším proměnlivou kvalitu, hlavní hrdina létá před soupravou metra, vše komentuje neschopná, natvrdlá a fantasticky nevhodně obsazená dvojice detektivů, love story nevěřím ani na vteřinu, při hláškách se kroutím trapností - a to nejhorší přijde na úplný závěr. Potitulkové scény, snažící se celý příběh zasadit do pavoučího světa. V tu chvíli nedává jediný jev ani slovo smysl a divákovi, který se snažil brát vývoj titulní postavy alespoň trochu vážně, se scénář poťouchle vysměje do tváře. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

To sem přesně čekal, další zbytečně zatracovaný film od Sony. Je to zkratkovité a divně nakouskované jako každý film, který se mohutně stříhal a nebo přetáčel. Hodně mi to připomínalo třetího Blejda. Charismatický hrdina v nesourodém bordelu, který měl obří potenciál, ale studio a mizerný režisér se podepsalo na horší kvalitě. Espinosa je poslušný rutinér, který nejde proti studiu a tak Morbiuse potkalo to, co už mraky filmů. Některé pasáže nedávají moc smysl, motivace postav je odbytá, dialogy chatrné. Tyrese Gibson tu jen chodí a plácá. To mohl odehrát kdejaký hejhula. Na celém Morbiusovi je tohle všechno bohužel patrné a spíš než cokoliv bolí ten zadupaný potenciál. Leto je skvělej, efekty úplně v pohodě na možná dokonce super, soundtrack je úžasný a finální souboj nadupaný. Možná sem víc v pohodě než ostatní díky lásce k upírům a navíc je Jared můj oblíbený herec a miluju i jeho Jokera. Asi nevidím v těch obyčejných béčkách od Sony jako je Venom 2 či Morbius takový trash jako ostatní. Venomovi by teda zatraceně slušel eRkový rating, protože ten Morbiusovi vážně slušel. A pokud se tu sebranka dementů dušuje nad hloupým scénářem, musím se smát. Protože každá sračka od Marvelu od roku 2014 má dementní scénář až to bolí. Bohužel doba přeje buzerantům v pláštěnkách a ne krvelačným temným hrdinům. Zlatý Blade. Škoda toho přetáčení a stříhání, Michael Morbius je skvělá postava a snad neřekl své poslední slovo. 60%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Jared Leto si coby doktor Michael Morbius tyká s netopýry. Jejich DNA totiž smíchal s lidskou. Od té doby má neodolatelnou chuť konzumovat lidskou krev a po vzácné krevní chorobě, kterou odjakživa trpěl, není ani památky. Účinky séra se ale rozhodne zneužít jeho protivník, kterého vždy považoval za svého bratra. Comiscové hrátky od Marvelu s hororovou příchutí, které byly předlohou filmu, jsou v našich končinách velkou neznámou. S tím ovšem u mě nevyvstal problém. Film má docela průbojný náboj, nebojí se šlápnout, respektive rád by šlápl do krvavější explicitnosti (krev je digitální a je nutno si její zvýšený poměr domyslet), ačkoliv je limitován přístupností. A hlavní hrdina umí využít své charisma. Jeho soupeř v podání Matta Smithe už ale značně zaostává a většina vedlejších postav přílišné zajímavosti nepobrala. A postupem času film začne upadat do jakési režijní rutiny (viz bezinvenční finále). I tak snímek celkem delší dobu vzdoruje rutinnímu pojetí a má náběh na určitou formu novátorství v dané filmové oblasti. Letovu tvář trikoví specialisté prohnali digitálním morfingem, z hlediska maskérství se sice nejedná přímo o (r)evoluci, nějaký děsivý rozměr jeho vampýr určitě má. Trikově to mělo velmi blízko k Bladeovi, což je film z dnešního pohledu značně letitý. U comicsových adaptací pochopitelně nečekám psychologickou studii postav, respektive ústředního hrdiny, bylo ale malinko naznačeno, že film má nějaké povědomí o snímcích typu Moucha. Je dobré zjištění, že režisér Daniel Espinosa si nějakým způsobem uvědomoval nedostatky scénáře, tudíž se mu daří je redukovat, ne až tak eliminovat, přičemž se vyskytly scény, které jaksi nebyly zcela objasněny, ještě lépe, nevylučuje se, že mně jejich úplná smysluplnost unikla vlivem neadekvátního střihu. Jared Leto si vyprodukoval komiksárnu, která naznačuje budoucí týmové sloučení (viz Michael Keaton v po titulkové scéně). Návrat jeho krvežíznivého hrdiny sice tolik jistý není, ovšem svůj dosavadní prostor na scéně zužitkoval obstojně. 7/10 ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • Natáčení filmu trvalo 12 týdnů. (ČSFD)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama