Reklama

Reklama

24 hodin

(seriál)
Ukázka z filmu
USA, (2001–2010), 140 h 48 min (Minutáž: 44 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Kiefer Sutherland, Mary Lynn Rajskub, Carlos Bernard, Elisha Cuthbert, James Morrison, Sarah Clarke, Leslie Hope, Sarah Wynter, Xander Berkeley (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(192)

Seriál 24 hodin se odehrává v reálném čase jednoho dne. Každá epizoda pokrývá časový úsek jedné hodiny, takže se celý příběh, rozdělený do čtyřiadvaceti dílů, odehraje během jednoho jediného dne. Za tuto dobu se protiteroristický agent Jack Bauer z losangeleského Protiteroristického oddělení (PTO, angl. CTU - Counter Terrorist Unit) vždy snaží předejít nějaké katastrofě s globálními politickými následky, osvobodit rukojmí a zachránit své nejbližší. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (492)

honajz 

všechny recenze uživatele

Když odhlédnu od těch věcí, jako že to není 24 hodin, že každý díl má 42 minut a v průběhu děje jsou pětiminutové pauzy, kdy si asi herci odskočí na gáblík, takže ta ústřední myšlenka je poněkud pasé, dostává se mi provařených klišé ze všech různých jiných konspiračních a špionážních filmů. U první série jsem si řekl po prvním dílu, že si myslím, že se stane tohle a tohle, tipnul jsem si, kdo je padouch, kdo je krtek, a kdo v průběhu seriálu zhebne. Spletl jsem se jen v jedné věci, ale mělo mne napadnout, že nejotravnější postavu a hérečku nechají být. Když pak mám 24 dílů sledovat 42 minut každý, to máme 1008 minut, tedy skoro 17 hodin zápletku, která by vystačila na jeden běžný celovečerák a všichni by takový film řadili do maximálně béčkové kategorie pro jeho nenápaditost, jsem pak samozřejmě zklamán a unaven takovým sledováním, které mne nudí. Vložená okna mne vyloženě rušila, často jsou tam naprosto nesmyslně. A ani Kiefer zde prostě nezáří, to takový Richard Burgi má daleko větší charisma. ---- Co mi hodně vadí, tak že se za 24 hodin odehraje často tolik neuvěřitelných situací, že by to jinde položilo vládu, vyvolalo občanskou válku, ale tady je stále vše v pohodě, oukej, jedeme dál. Někdy dojde během hodiny k takovým přesunům po městě, až jeden žasne. V Los Angeles se jen z downtown třeba na Long Beach nedostanete dřív jak za 50 minut. A tady to krosej za deset, patnáct! ---- Časem mi leze hodně na nervy postava Chloe, vypadá, že se každou chvíli rozbrečí nebo dostane hysterický záchvat, nikoliv jako agentka. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Silně komerčně založený seriál, který se snaží být originální a využít "čas" jako další složku příběhu. Bohužel je upraven pro americký televizní "standard", kdy netrvá seriálová hodina 60 minut ale cca 42 a zbytek jsou reklamy. Tímto se mi vytrácí dokonalá iluze, o kterou se seriál snaží. Kdyby bylo 60 minut skutečných 60 minut, šlo by podle mě o experiment, který by mohl mnohé změnit a takto "pouze" zkusil být zajímavý. Kiefer Sutherland zde po právu naskakuje do rozjetého vlaku, aby jako tajný agent Jack Bauer zářil každou vteřinou. Oživení kariéry a životní role zároveň. Nejde ani nezmínit Elishu Cuthbert, která je malou třešničkou na dortu. Hodnotím však pouze první sezonu, protože i přes nepopiratelnou kvalitu, tempo a akci není 24ka pro mě až tak úchvatná a nepřehlédnutelná. Třeba později... ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Jack Bauer je prototyp nového drsného hrdinu, ktorý sa v záujme dobra neštíti naozaj ničoho a mučenie zločincov je u neho na dennom poriadku. Možno nášho diváka odradilo toto, možno bola na vine nezmyselná reklamná kampaň (prichádza najlepší seriál na svete!), tak či onak platí, že také chladné prijatie si však u nás 24 aj kvôli sviežemu a originálnemu konceptu nezaslúžila. Naviac aj s pribúdajúcimi sériami má seriál až na menšie zaváhania stále čo povedať a Kiefer Sutherland Jacka Bauera nehrá, on Jackom Bauerem je... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Prozatimní hodnocení po 14. dílech: Rozhodně nejde o "nejlepší seriál všech dob", jak se nám snažila vnutit vydatná reklamní masáž, ale pouze o lehce nadprůměrnou minisérii, ve které jsou umně poskládány tři dějové linie, aby to vystačilo na 24 dílů a divák neměl pocit vaření z vody. To se zatím daří, ale jinak se dějově nic převratného nekoná. Používání více okének vypadá dobře, ale opět nic nového pod sluncem. A hlavně - největší lákadlo - probíhání děje v "reálném" čase, dostává pěkně na frak. Nejenom, že některé situace dostávají nepravděpodobný rozměr, ale i ty časté pětiminutové skoky vypadají divně. Jasně, v USA jsou tyhle skoky využité pro pětiminutové reklamní výplně, při kterých si obtloustlí američani dozví, jaký prostředek na hubnutí si mají koupit a zároveň mohou mít pocit, že se během těch pěti minut pořád něco děje v tom fiktivním světě Jacka Bauera. Reklamy skončí a oni jsou pořád v real-time, akorát Jack během těch pěti minut popojel autem o tři kilometry, anebo si během té doby odskočil na hajzlík. To my, středoevropani, musíme se zděšením pozorovat, jak nám tu mizí doslova před očima celé časové bloky a navíc to Nova ještě kouskuje reklamami....:o))..... Ale dost bylo ironie. "24" je dobře odvedená práce, která mně sice ničím neohromila (zatím), ale jako oddechovka na jedno zkouknutí....inu proč ne?...Uvidíme, co další díly :o) ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Nechápu, za jaké hledisko si tenhle seriál vysloužil od některých komentátorů absolutní hodnocení?! Když odhlédnu od jistě atraktivní formy (realtimeový seriál je skutečně dobrý a neotřelý nápad, zajímavě řešený střih a práce s obrazem a kamerou), zbude mi silně podprůměrný obsah ztrácející se v labyrintu žánrových klišé (zvláště s přibývajícími díly seriálu) - zkrátka typický americký detektivně-akční seriál se všemi jeho neduhy... ()

Galerie (991)

Zajímavosti (70)

  • V indické verzi seriálu hraje hlavního hrdinu - agenta Jai Singh Rathoda Anil Kapoor, který v 8. sérii seriálu ztvárnil prezidenta Omara Hassana. (Narcis)
  • Reiko Aylesworth (Michelle Dessler) se původně ucházela i o role Niny Myers a Kate Warner. (hot_spot)
  • V 23. epizóde 4. série fotí teroristka zadržaného agenta Tonyho Almeidu (Carlos Bernard). Handra, ktorú má v ústach, je zakrvavená, na fotke je však čistá, biela. (zuzulatomas)

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

Tvůrci zvažují oživení seriálu 24 hodin

09.09.2021

Tento týden se objevily zprávy, že producenti, televize Fox a zřejmě i Kiefer Sutherland jednají o možnosti oživení dnes již kultovního akčního seriálu 24 hodin. Veškerá jednání jsou údajně teprve v… (více)

Sutherland a noví Hráči se smrtí

Sutherland a noví Hráči se smrtí

09.07.2016

24ka se na podzim vrátí na obrazovky bez Jacka Bauera. Kiefer Sutherland seriál předal novému hrdinovi, který bude mít tvář Coreyho Hawkinse (Straight Outta Compton), a hodlá se věnovat filmové… (více)

Jack Bauer konečně ve filmu?

Jack Bauer konečně ve filmu?

02.09.2014

O filmovém pokračování seriálu 24 hodin se mluví řadu let. Hodně se o něm spekulovalo především po osmé sérii, která v roce 2010 seriál zakončila, nakonec se ale nikdy nedostal z plánovacích fází.… (více)

Reklama

Reklama