Reklama

Reklama

Black and Blue

  • USA Black and Blue (více)
Trailer 1

Akční thriller Black and Blue pojednává o začínající policistce (na Oscara nominovaná Naomie Harrisová), která na svou služební kameru nevědomky zachytí vraždu mladého drogového dealera. Když si uvědomí, že ji spáchali její zkorumpovaní kolegové, spojí síly s jedinou osobou ze své komunity, která jí nabídne pomoc (Tyrese Gibson), zatímco prchá nejen před zločinci bažícími po pomstě, nýbrž i před policajty zoufale usilujícími o zničení inkriminující nahrávky. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Už začátek dává jasně najevo, že film bude určitým způsobem mířit na sociální otázku, kdy na jedné straně stojí obyvatelé černošského ghetta, kterým nezbývá nic jiného než se pohybovat na hraně zákona a na té druhé zlí a zkorumpovaní, převážně bílí, policisté. Ale nakonec to není tak hrozné, jak by se mohlo zdát. Krkolomná cesta hlavní hrdinky na policejní stanici má solidní tempo a poměrně dost se tu střílí, atmosféra periferie New Orleans má také něco do sebe a seděli mi i herci s Naomie Harris a Grillem coby záporákem na čele. Samotný závě působil sice úsměvně, ale něco podobného se dalo čekat. Na jedno slupnutí solidní. 65% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jak už tu je mnohokrát zmíněno, porovnávat s Training Day se to nedá, protože krom ústředního motivu točícího se okolo zkorumpovaných policajtů tyhle dva filmy nic moc společného nemají. Black and Blue je mnohem přímočařejší akčňák, kde jsou kladné a záporné role od začátku jasně rozdané (a nelze si nevšimnout, že tu není prakticky jedinej kladnej běloch) a na nějaké filozofování se tu moc nehraje. Na druhou stranu akce je řádně surová, honičky dost napínavé a postavy i přes všechny ty watch yo ass nigga pózy sympatické. Za mě dobrý. ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Začátek byl velice slibný, no pak jsem se začal víc a víc nudit. Natočeno je to pěkně, Grillo jako záporák slušnej, od Gibsona jsem ale čekal více, než tuhle slušňáckou roli, která mi k němu vůbec nepasovala. Občas zvuky, které se hodí spíše do Hororu a příběh nakonec tuctový jako prase. Akční film, spíše do televize a na 3* to tady moc nevidím. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Slušně rozehraný policejní thriller, v němž se poctivá novicka u sboru stává štvanou zvěří, protože natočila své zkorumpované kolegy při činu (vraždě). Navíc ve vyloučeném prostředí zločinem prolezlého ghetta, kde už "modří" raději ani nezasahují – všichni jsou proti nim. Ta bezmoc z toho, že zde nenajdete nikoho, kdo by (vám) chtěl pomoct, se zadírá dost nepříjemně. Akční rozřešení už ji ale tolik neakcentuje a bohužel tendenčně přidává třetí barvu, na které do té doby nezáleželo. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ucházející policajtský film zkřížený s thrillerem o falešně obviněné postavě na útěku. Do Ayera tomu chybí propracovanější postavy a scénář ničím nepřekvapí, ale snaha vyprávět dospělejší příběh o skutečných problémech tu vidět je. Navíc je to dynamicky natočeno, akce má svoje momenty a povedlo se obsazení. Harris si získává sympatie jako idealistický nováček, který se ale umí o sebe postarat a Grillo jako zkorumpovaný polda (bohužel ničím výjimečný) jen potvrzuje, že se pro tyhle role narodil. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans, v americkom štáte Lousiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama