Reklama

Reklama

Black and Blue

  • USA Black and Blue (více)
Trailer 1

Akční thriller Black and Blue pojednává o začínající policistce (na Oscara nominovaná Naomie Harrisová), která na svou služební kameru nevědomky zachytí vraždu mladého drogového dealera. Když si uvědomí, že ji spáchali její zkorumpovaní kolegové, spojí síly s jedinou osobou ze své komunity, která jí nabídne pomoc (Tyrese Gibson), zatímco prchá nejen před zločinci bažícími po pomstě, nýbrž i před policajty zoufale usilujícími o zničení inkriminující nahrávky. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Film „Black and Blue“ (názov je symbolický – na to prídete pri sledovaní filmu) je založený na známom scenári – mladá policajtka vidí niečo, čo by nemala. Kvôli tomu ona bude nepriateľom – jej kolegovia sa postarajú o zašpinenie jej mena – a musí sa snažiť prežiť a očistiť svoje meno. Vo svojom žánru klasický príbeh. Zvolená koncepcia pána režiséra je klasická a ničím neprekvapivá. V rámci svojho žánru to funguje, ale v záveru je už cítiť bezradnosť a väčšie zaváhanie. Z hereckej stránky klasický priemer – ani jeden herecký výkon neprevyšuje ostatných. Osobné hodnotenie: 70% (***) ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to taková kombinace hrubého a laciného filmu. Klasický příběh kočka a myš thrilleru. Škoda že to nemá hlubší téma socioekonomické nerovnosti a rasové rozdíly. Vidíme obehranou policejní korupci a utlačování menšin. Výborný výkon Naomie Harris a Tyrese Gibsona nestačí k záchraně tohoto předvídatelného a občas šíleně stupidního snímku. Harris jako akční hrdina si získal mé sympatie a tvoří emocionální centrum snímku. Film , který trvá den a půl se zdá být více vzrušující. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Obstojné řemeslo s extrémně snaživou a výborně hrající Naomie Harris, která dokazuje, že dokáže být nejen hezkým talismanem nových bondovek, ale zvládá spolehlivě i plnokrevnou hlavní roli v drsném policejním akčňáku, který občas pokukuje jako Ayerovka, chvíli to hřmí jako Johannson ze Sicaria, ale kvalitativně to není ani jedno. Místy rozpačitý scénář zachraňuje getto feeling New Orleans a překvapivě dravé akční scény, Malé plus za přímočaře načrtntou rasovou problematiku a nepřiměřené chování policie. Což je věc velmi aktuální. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Kdyby Deon Taylor zůstal u tvrdé policejní žánrovky, když je libo, klidně i se "sociálním přesahem", mohlo být Black and Blue o třídu výš. První polovině se to daří, příběh je komornější, zajímavý je pohled komunity na černou v modrém, prostředí ghetta tomu celkově dává takovou "fajn" atmosféru. Navíc je tu správně záporácký Frank Grillo a právě ten děj, který díky jasnému příběhu a solidní akci nedá vydechnout. Ono tohle všechno pokračuje i v polovině druhé, jenže přibývá i náhod a místo rychlého řešení se vymýšlí další plán. Na policejní stanici sice nepronikne myš, za to Myšák ano. Dokonce se dočká i svého momentu, když potkává starého známého z obchodu a má tak možnost pokračovat v načaté konverzaci. Zkrátka zůstáváme v tom lepším z kategorie B. 65% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Lidi, co to tady srovnávají s Training Day (10/10), buď nepochopili Training Day, nebo neviděli 16 Blocks (9/10). Obojí je zločin a měli byste se stydět. Každopádně po zajímavém traileru jsem se těšil na solidní policejní thriller a přesně to jsem dostal. Jasně, zápletka není dvakrát originální, Tyrese Gibson není Mos Def a Naomie Harris rozhodně není Bruce Willis, jenže zasazení do chudinské části New Orleans, pohled na rasový konflikt a taky neselhávající Frank Grillo nakonec stačili, abych se u toho mohl bavit, být jednou nebo dvakrát překvapenej, a nemusel příliš nadávat. Ke konci to sice začínalo skřípat, zejména po stránce logiky, ale naštěstí těch 104 minut bylo naprosto adekvátních, takže to rutinér Deon Taylor nestihl příliš zmrvit. 6/10 ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans, v americkom štáte Lousiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama