Reklama

Reklama

Black and Blue

  • USA Black and Blue (více)
Trailer 1

Akční thriller Black and Blue pojednává o začínající policistce (na Oscara nominovaná Naomie Harrisová), která na svou služební kameru nevědomky zachytí vraždu mladého drogového dealera. Když si uvědomí, že ji spáchali její zkorumpovaní kolegové, spojí síly s jedinou osobou ze své komunity, která jí nabídne pomoc (Tyrese Gibson), zatímco prchá nejen před zločinci bažícími po pomstě, nýbrž i před policajty zoufale usilujícími o zničení inkriminující nahrávky. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (123)

Renfield 

všechny recenze uživatele

Kdyby Deon Taylor zůstal u tvrdé policejní žánrovky, když je libo, klidně i se "sociálním přesahem", mohlo být Black and Blue o třídu výš. První polovině se to daří, příběh je komornější, zajímavý je pohled komunity na černou v modrém, prostředí ghetta tomu celkově dává takovou "fajn" atmosféru. Navíc je tu správně záporácký Frank Grillo a právě ten děj, který díky jasnému příběhu a solidní akci nedá vydechnout. Ono tohle všechno pokračuje i v polovině druhé, jenže přibývá i náhod a místo rychlého řešení se vymýšlí další plán. Na policejní stanici sice nepronikne myš, za to Myšák ano. Dokonce se dočká i svého momentu, když potkává starého známého z obchodu a má tak možnost pokračovat v načaté konverzaci. Zkrátka zůstáváme v tom lepším z kategorie B. 65% ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Film ma milo prekvapil. Ocakaval som, ze sa to nejako beckovo zamota same do seba, ale mne sa takyto pribeh pacil. Je tam sice trochu klise zapletka, ale nenudil som sa. Niektore motivacie postav v jednotlivych scenach su kus nelogicke. Hlavne v druhej polovici som si to vsimol, zo dva razy. Inak skvely film, ktory si budem pamatat dlhsie. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tréninkový den Serpica v sukni, který se bude muset setsakramentsky snažit, aby nebyl ugrillován na bílém pepři.. Prostředí hurikánem zfackovaného New Orleans může svým „kouzlem“ směle konkurovat tomu detroitskému, ale u něj spolu s docela sympatickým začátkem výčet pozitiv končí. Nelogické momenty vás s blížícím se koncem uhodí do hlavy silněji než dlouhý míč z ruky Drewa Breese, klišé stíhá klišé a závěrečné hřbitovní vyznání donutí mnohé k ublinknutí (pokud se tak už nestalo u sladkého „sesterského“ objetí). Podobně jako u The First Purge jde vystopovat snahu narovnávat problematické sociální prostředí, ale spíše to končí jeho dalším pokřivením. To srovnání s Fuquou je myslím na místě. Jeho film měl styl, koule a Denzela Washingtona, tohle bohužel nemá nic. Jak by řekl Alonzo: „Damn! I´m thirsty!“ ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem asi větší nesmyslnost, dostal jsem docela fajn kriminálku na jedno zkouknutí, která vás neurazí, na druhou stranu ale asi ničím významným nezaujme. On sám o sobě hlavní příběh nabídne slušnou zápletku, jenž se snaží držet při zemi a neházet na vás scénáristické rádoby chytré plot-twisty, které by ve výsledku spíše film pohřbily. Potěšilo zasazení do neokoukaného New Orleans (ono už změna docela prospěla, vidět pořád všude NY, NY a ještě jednou NY přestane po pár filmech bavit). Herecké obsazení kladně překvapilo, spíše než Naomie Harris mě vskutku potěšila přítomnost Franka Grilla v pozici zkorumpovaného poldy z protidrogového. Ve vedlejší roli taktéž zbytečně nepřehrával Tyrese Gibson. Po stránce atmosféry třeba osobně filmu vytýkat nic ani nemohu, ta korupce a tak z filmu nedělá moc optimistickou podívanou. Zklamal mě jediný aspekt: akce. Ani ne tak počtem různých napínavějších sekvencí, ale spíše tím béčkovým zpracováním. Holt, přestřelky se v Hollywoodu podaří natočit fakt reálně jen jednou za čas. Suma sumárum, šlo to. Za mě dávám 63 % ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Kateřina zjevně nestihla z Nového Orleánsu odfouknout pár tisíc negrů, a tak ti chudáci zase musí vegetovat v polorozpadlých ghetech, šlapat, dýlovat a jinak krimošit. Na vině samozřejmě není jejich zjevná přirozenost, nýbrž ten zkurvený zkostnatělý rasistický systém, který jim nedovolí patřičně se vzdělávat, nutí je fetovat a zásadně jim brání pracovat! Což se ostatně děje úplně všude. U nás analogicky taky všechny ty Farzekašovy, Žigovy nebo Čonkovy nějaká rasistická bílá svině neustále důrazně nabádá, aby v žádném, ale v žádném případě nechodili ani do základní školy a nezvyšovali si vzdělání nebo kvalifikaci, protože tupou nekulturní a neadaptabilní zběř chce mít každý za sousedy, přičemž podporový a přídavkový rentiér, přilepšující si sem tam jen sběrem i přivařených barevných kovů či zamontovaných autorádií je zaměstnání snů. To požírači horkých psů mají alespoň sem tam nějakou tu černou ovci mezi všemi těmi bílými zmrdy, v tomto případě správňáckou, uvědomělou a soucitnou hnědopolicistku Žoan Braunovou, hrubě nespokojenou s všeobecnými poměry, která vymyslí fickaný, rasově nediskriminační plán, jak jedním vrzem vyčistit město od těžce nechutně zkorumpovaných kolegů i kriminálně prokastinujících soukmenovců. A celkem to čokoholce odsejpá v mantinelech rutinních a nic nového nepřinášejících nováčkovsko / korupčních napínačů se sociálním lkaním v podtextu, až tedy na tu mongoloidní základní dramatizační premisu, že při tom zdrhání s kamerou tupka nebyla přes 100 minut schopna doběhnout k nejbližší telefonní budce nebo někomu vyrvat z ruky mobil a brnknout starostovi či federálům. Mohlo to pak celé být jen o těch tolik diskriminovaných a utlačovaných ubohých černoušcích. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v meste New Orleans, v americkom štáte Lousiana. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama