Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (315)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nejpoctivější "too old for this shit" western ze staré školy za dlouhou dobu. A ne, třicátá léta v plném rozpuku hospodářské krize a káry ukrajující míle z nekonečných dálav namísto koní na tom pranic nemění. Pozvolna (jakože opravdu hodně pozvolna) plynoucí, na ústředním duu vystavěné, nádherně nasnímané i odehrané. Je to neskrývaně "mccarthyovské" do morku kostí čili zdánlivá "pouze" žánrovka v podobě melancholické náladovky, které nelze nepodlehnout. Její podmanivé (ne)tempo vás totiž buďto spolehlivě uspí či naprosto učaruje. ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Bonnie a Clyde z druhé strany aneb Očima těch, kteří po nich šli. A v případě obou hlavních hrdinů jsou to oči již poněkud zestárlé a unavené. Bohužel poněkud unavená je i režie, a tak se film, který je výborně obsazený, kostýmy a výpravou dotažený takřka k dokonalosti, vleče jak Lovosice. Škoda, že jen do ruky nedostal zručnější režisér, neboť vše ostatní funguje výborně.. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočená, výpravou do posledního detailu vypiplaná a výborně zahraná (z Vůdyho artritidy mě bolely klouby, a to jsem u toho ležel) dobová freska a pohled z druhé strany na dosud zdegenerovanou popkulturou romantizované zloděje a vrahy. Ale! Dramaturga najali na melouch z Nekrorádia v Losích Andělicích, kde na hlavní pracovní poměr do zblbnutí po nocích předčítá insomniakům hodnoty tlaku vzduchu všech kalifornských isobar, a na téměř dvouapůlhodinovou hemoroidiádu o tom, jak se Vůdy s Kostějem akorát tak pooooomalu blonckají po texaských prdelích, co deset minut zastaví nějakého vidláka a prej „Brýden, neviděl jste tu náhodou Boný a Klajda? Ne. Aha, tak my jedem zas dál.“, jsem fuckt čumět nechtěl. Klint by je měl okamžitě všechny žalovat, že mu bezskrupulózně vykradli recept na Nesmiřitelnou prudu. Pokud to tedy stihne, než je zformátuje Čuk, protože označit ňákého Hemra za nejslavnějšího texasrendžra všech dob, to je velmi neuvážený otevřený plivanec do xichtu Tomu, co jako jediný vydrží chlastat v nonstopu až do zavíračky! ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Má IQ stierača na aute, ale je spoľahlivý.“ – „Kde ho nájdeme?“ – „Stále podopiera ten automat na Coca-Colu.“ Toto by bol ideálny materiál pre mini-sériu, v Netflixe sa ale prekvapivo rozhodli pre normálny celovečerák a možno urobili lepšie, lebo je to celovečerák robustný, neakčný a pritom svižný a na nadpriemerom držaný nielen parádnou atmosférou a totálne sebavedomou réžiou, ale samozrejme tiež namakaným ústredným duom Costner/Woody. Medzi chlapmi to iskrí bez toho, aby to lacno skĺzalo k humoru za každú cenu (o humore tento temný prípad skutočne nie je, ale určite svojím značne svojským spôsobom JE zábavný). Mínusy? Troška som nechápal, prečo túto „kovbojskú“ akciu Ma Ferguson (Kathy Bates) najskôr odklepla a následne zrazu bola proti nej (+ v druhej polke sa vyskytne cca 20 minút, ktoré sa s troška krvácajúcim srdcom mohli vystrihnúť a nič strašné by sa nestalo). Finále je neskutočne napínavé, ale nakoniec sa odohrá až šokujúco rýchlo (čo bol zrejme zámer, ani v realite to nebola zrovna 8-hodinová prestrelka). Oceňujem zdémonizovanie ústrednej zločineckej bandy (ktorá je ukázaná iba v mrazivých, tajomných náznakoch). A silný pokec Costnera s Williamom Sadlerom. Každá sviňa má rodičov. Aj tá najväčšia. Robí ju to lepším človekom? Rozhodne nie. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Bezpečná sázka na jistotu. Hezká ale nevýrazná. Již první třetina s tím okoukaným představením hlavních postav zabije naděje na originální příspěvek do slavného příběhu. A zbytek stopáže předpoklad nevyvrátí. Nuda to ale není, Costner a Harrelson jsou držáci, a Costnerův rozhovor s otcem Bonnieho (William Sadler) vhlédne hloubš. Finální dopadení krimi-párečku nebylo ani v reálu koulervoucí, nemůže proto film uzavřít velkolepě, jak by žánrovka potřebovala. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • Zbraně, které se objevily ve filmu, byly samopal Thompson, lehký kulomet BAR, puška Springfield 1903, pistole Colt 1911 a brokovnice Browning A5. (K98)
  • Celosvětová premiéra proběhla 10. března 2019 na filmovém a hudebním festivalu South by Southwest v Austinu (Texas, USA). (BMW12)
  • Guvernérka Ma Ferguson (Kathy Bates) prirovnáva návrat texaských rangerov s dobou pištoľníkov vrátane slávneho Wyatta Earpa. Spomínaného Wyatta si zahral jeden z hlavných hrdinov, a to K. Costner vo filme s rovnakým názvom Wyatt Earp (1994). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama