Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když nehoda zanechá právnické eso Henryho Turnera (na Oscara nominovaný Harrison Ford) zcela bez paměti, musí on i jeho žena (na Oscara nominovaná Annette Bening) čelit obrovské výzvě a znovu vybudovat svůj vztah a začít znovu. Společně zjistí, že druhá šance na život může být druhou šancí na lásku. (Magic Box)

Recenze (59)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Když se někomu něco stane, hledáme viníka.......... Henry (Harrison Ford) je právník a advokát. Je přísný, tvrdý, ale dokáže uznat svou chybu. A to je teprve začátek. Jednoho večera si zajde koupit cigarety a .....drama začíná. Vůbec nevím, proč jsem se na tento film díval zrovna mezi Vánocema a Novým rokem. Asi jsem si chtěl připomenout herecké umění Harrisona Forda. CITÁT - Ty chceš sušenky RITZ?.......... I po těch letech je to krásný, i když smutný příběh. CITÁT - Já umím číst......... Ke konci to byl dojáček a určitě nejedno oko zůstalo suché. CITÁT - Nemám rád vejce....a nechci být právníkem......... Škoda, že nebyla dořešena jedna věc, ale to už je jiný příběh. ()

jafuska 

všechny recenze uživatele

rozhodně zajímavý příběh který stojí za zhlédnutí, sice je to obehraný téma, ale zaujalo mě, i když byl po havárii Harrison Ford těžce zraněn, ztráta paměti, musel začít úplně od začátku, jak se z tohto velice dobře dostal s minimálními následky s pomocí rodiny, sám by to určitě nedokázal, rozhodně to není špatný film, jasně, občas jsou chvilky nudy, ale je to citlivý, příjemný film, ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Úspěšný (avšak chladný) advokát, který po náhodném incidentu přichází o paměť. Hledá sám sebe, vlastní tvář i rodinu, nachází skutečné hodnoty života ve smyslu „mějme se všichni rádi“, které jsou na míle vzdálené honbou za úspěchem a vydělanými dolary. Dosud se neptal, neřešil, co druzí chtějí. Své rodině prostě dával to „nejlepší“. Teď dostal šanci začít znovu. A s pravými hodnotami. V případě předchozích řádků překvapí jméno režiséra. Na Mika Nicholse je to prostě docela učesané, přímočaré a plné morálních plků. Herci fajn, atmosféra fajn, ale celkově je to nevýrazné. Karty jsou velmi brzy jasně rozdané a někde od půlky se nemáme čeho chytit. Určitě překvapí jméno scénáristy! ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Sentiment, sentiment, sentiment, pouze příležitostně prokládaný horami nudy. Těžko říci jak by film vyzníval, kdyby producenti (dobře jim tak!!!!!!) na poslední chvíli neodmítli hudbu Georgese Deleurea. Každopádně za tento film by se všichni zúčastnění měli spíš stydět, než aby se jím ve svých filmografiích chlubili.. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Jeden z najviac podceňovaných filmov, ktorým som sa stretol. Niekedy aj „celkom jednoduchý“ scenár je problematický zahrať. Svoju úlohu opäť perfektne zvládol H. Ford, ktorý dokázal, že mu sedia aj „iné“ veci. Mňa to prekvapilo, zapôsobilo to na mňa. Konečne som pochopil, že naozaj málo stačí k tomu, aby sa nás život zmenil o 180 stupňov. Osobné hodnotenie: 90% (*****) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • Nechybělo mnoho a Harrison Ford úlohu Henryho odmítl. Důvodem byla obava, aby nebyl zaškatulkován do role právníka, kterého ztvárnil již ve snímku Podezření (1990). Když ale zjistil, že postava Henryho představuje právníka jen okrajově, na nabídku kývl. (oje)
  • Malé cameo si zahrál JJ Abrams. Dělal poslíčka, co donesl do Henryho domu jídlo. (Terva)
  • Ve filmu si měl zahrát i Rob Reiner. Jeho scéna však byla vystřižena. (Terva)

Reklama

Reklama