Reklama

Reklama

Je tomu už dávno, co hvězdný motocyklový kaskadér Johnny Blaze (Nicolas Cage) uzavřel smlouvu s ďáblem, aby tak dokázal ochránit lidi, ke kterým má nejblíže - svého otce a dětskou lásku Roxanne (Eva Mendes). Nyní si však ďábel přišel vybrat svůj dluh. Přes den Johnny zůstává špičkovým kaskadérem, ale po setmění se mění v Ghost Ridera, jehož údělem je lovit rebelující démony. I přesto, že je nucen bezvýhradně plnit ďáblovy rozkazy, rozhodne se se svým osudem bojovat a využít své prokletí a nově nabyté síly k tomu, aby ochraňoval nevinné. (HBO GO)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (868)

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $110miliónov║Tržby USA $115,802,596║Tržby Celosvetovo $228,738,393▐ Tržby za predaj DVD v USA $110,282,775 //počet predaných kusov 5,222,755║ Na to o aký zvláštny počin od ani nie rutinéra Mark Steven Johnsona ide, to ešte malo dosť obstojné tržby ale vo výsledku ešte väčšia pohroma ako jeho predošlí Daredevil. A samozrejme tu už prichádza aj na strmhlavý pád kariéry Nicka Cagea, nuž raz sa to muselo stať. /videl v kine: 40%/ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Četl jsem, že to byl sen Nicolase Cage hrát ve filmu jeho nejoblíbenějšího komiksového hrdinu, motorkáře a dost na to pekelnýho hráče, který se s ničím nepáře. Ghost Rider je na první pohled zajímavý protihráč krvežíznivým nepřátelům, ale také je to nic moc vizuálně zpracovaná postavička, jenž si ale Nicolas vychutnává jak nejlíp může, proč by také ne. Je vidět, že to není myšleno nějak vážně a tak se dal dohromady s dalším komiksovým šílencem M. S. Johnsonem a nakonec vznikl tento masokombinát, smíchanina všehomožného, jen ne ničeho nového, co se ale vcelku dobře sleduje a o to líp hodnotí. Ne Nicolas Cage není herecky na suchu, točí co ho baví a je to na druhou stranu velice dobře, že se nebojí jít do něčeho o čem předem ví, že nemá šanci dostat se na vrchol oblíbenosti. --- Bez strachu se nedá žít. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

O Ghost Rideru se mluví už poměrně dlouho. Neustálé odklady premiéry, a poměrně slušné ukázky neustále zvětšovaly moji zvědavost a tak, když Palace Cinemas uvedlo film v Black Boxu, nelenil jsem a šel jsem. Posilněn dvěma pivy (v plechovce za 35,- jedno) jsem se usadil v sále a čekal co bude. Úvod byl poměrně fajn, stylovej. Následující cca desetiminutovka byla poměrně k nevydržení. To, co následovalo potom se nedá nazvat jinak, než "Hodina a půl 'Guilty Pleasure' v té nejčistší formě, jakou si jenom dovedete představit". Ten film je Úlet! Totální! Scénář je mimo, herci jsou k sežrání (Eva Mendez v restauraci) a ve svých rolích se dokonale vyžívají. Nicolas Cage je komik, Sam Elliot prostě je, film má několik nádherných záběrů (až mě mrazilo) a ta závěrečná titulková skladba je naprosto luxusní. Film je opravdu neskutečně zábavnej (je tak blbej, že to prostě nemůže být myšlený vážně) a já prostě nemohu jinak. Dávám slabších 5 hvězd a chci pokračování! A chci ho HNED!!! ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Mark Steven Johnson je přímo neskutečný babral. Zmršil snad všechno z čeho se dalo vykřesat napětí a temnota komiksu. Jediné co křesal on, byli vtípky, některé přiznávám byli někdy dobré, ale většina spíš ne. Cage si roli užil, jen co je pravda a jeho přehrávání (muselo to být úmyslné jinak si to nedovedu vysvětlit) je místy i zábavné. Triky se moc nepovedly. Na to, že se na nich pracovalo přesčas je to vlastně docela žalostné. Většina démonů vypadá digitálně až běda a sám Ghost Rider má občas velké rezervy. Je tu sice pár "must see" věcí (ghostrideří motorka a kůň jedoucí bok po boku), které se povedly, ale na to jaký potenciál GR měl je to moc špatné. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nechápem, prečo niekomu v ére "inteligentných" komiksoviek (Blade, X-Men 1, X2, Hulk...) napadlo investovať prachy do takejto blbosti. Možno si myslel, že práveže komiksové snímky potrebujú konkurenciu práve v podobe podobných oddychoviek. Ale to sa mýlil resp. možnože nemýlil, ale aj blbosť musí byť spracovaná dobre. inak je, paradoxne, nudná. Ako Ghost Rider komiksového fanúšika Nicolasa Cagea, ktorý tak dlho čakal na svoju komiksovú príležitosť, až tvrdo a pravdupovediac aj dosť komicky narazil. Letmo nahodené/načrtnuté postavy po sebe s diabolskými úškrnmi hádžu horiace počítačové gule, oháňajú sa trápnymi siláckymi hláškami („Zľutovanie!“ – „Zľutovanie došlo.“), logika si naordinovala nekompromisnú dovolenku a ide len o čo najmasívnejšie zahltenie zbedačeného diváka čo najpočetnejšími vizuálnymi orgiami, ktoré zatláčajú (beztak riadne riedky) príbeh do tmy. Pripočítajte si k tomu "fenomenálne" výkony Cagea a nešťastnej Evy Mendes. Pritom režisérovho predchádzajúceho Simona Bircha mám rád. A áno, smejte sa mi, ale aj Daredevila. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • Nicolas Cage (Johnny Blaze) byl už jako kluk velkým fanouškem původního komiksu. V dospělosti si pak pořídil pět ghostriderovských motorek a dokonce si nechal na paži vytetovat hořící lebku. Ta ale musela být paradoxně při natáčení pečlivě zakryta vrstvami make-upu. (Pumiiix)
  • Film bol prvýkrát oznámený v roku 2000 na festivale v Cannes, no kvôli finančným ťažkostiam sa začal natáčať až v roku 2005. (Greenpeacak)
  • V obsazení chvíli figuroval Jon Voight, ale nakonec si to rozmyslel. (imro)

Související novinky

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

05.07.2018

Nicolas Cage (Skála, Tváří v tvář) už má s komiksovými filmy nemalé zkušenosti. Zahrál si Ghost Ridera, skvělou roli ztvárnil v Kick-Ass, a Tim Burton z něj kdysi málem udělal Supermana. A teď – teď… (více)

Komiksová kázeň Sama Mendese

Komiksová kázeň Sama Mendese

31.10.2008

Tak z tohohle se vyvine buď stoprocentní kachna, anebo jedna z nejzajímavějších komiksových adaptací vůbec. Studio Columbia Pictures totiž koupilo práva na drsného Preachera a momentálně prý ukecává… (více)

Fámy, drby, klepy

Fámy, drby, klepy

07.09.2008

Krotitelé duchů 3, Ritchieho Sherlock Holmes, Ghost Rider 2 a čtvrtý Shrek se setkali v dnešní novince, která je sice plná různých dohadů, ale bulváru a bizarnostem typu „Cher v roli Catwoman“ se… (více)

Kazatel je mrtvý

Kazatel je mrtvý

28.08.2008

Nelekejte se, tohle není další nekrolog. Neumřela žádná osobnost. Umřel projekt. Ultradrsná komiksová série Preacher (pár dílů vyšlo i v češtině) o odpadlickém knězi, který putuje Amerikou, válčí s… (více)

Reklama

Reklama