Reklama

Reklama

Je tomu už dávno, co hvězdný motocyklový kaskadér Johnny Blaze (Nicolas Cage) uzavřel smlouvu s ďáblem, aby tak dokázal ochránit lidi, ke kterým má nejblíže - svého otce a dětskou lásku Roxanne (Eva Mendes). Nyní si však ďábel přišel vybrat svůj dluh. Přes den Johnny zůstává špičkovým kaskadérem, ale po setmění se mění v Ghost Ridera, jehož údělem je lovit rebelující démony. I přesto, že je nucen bezvýhradně plnit ďáblovy rozkazy, rozhodne se se svým osudem bojovat a využít své prokletí a nově nabyté síly k tomu, aby ochraňoval nevinné. (HBO GO)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (872)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Mark Steven Johnson je přímo neskutečný babral. Zmršil snad všechno z čeho se dalo vykřesat napětí a temnota komiksu. Jediné co křesal on, byli vtípky, některé přiznávám byli někdy dobré, ale většina spíš ne. Cage si roli užil, jen co je pravda a jeho přehrávání (muselo to být úmyslné jinak si to nedovedu vysvětlit) je místy i zábavné. Triky se moc nepovedly. Na to, že se na nich pracovalo přesčas je to vlastně docela žalostné. Většina démonů vypadá digitálně až běda a sám Ghost Rider má občas velké rezervy. Je tu sice pár "must see" věcí (ghostrideří motorka a kůň jedoucí bok po boku), které se povedly, ale na to jaký potenciál GR měl je to moc špatné. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Má to spoustu chyb, ale není to chyba Nicolase Cageho ani Mendesové, ale režiséra M. S. Johnsona! Téměř všechno špatně, žádný záběr nemá must see vzpomínku, ani dobrý záběr na důležitou scénu na motorce. Atmosféra je temná, celkem dobrá hudba a jemně démonické melodie velmi pomáhají špatnému zbytku. Jeden z nejhorších komiksových adaptací, kterému nepomůže ani popcorn, ani 3D brýle, ani FULL HD rozlišení. Jedno mě ale stále překvapuje - GHOST RIDER nikdy nezmizí z TV programu ani po tolika letech. Komiks GHOST RIDER to odnesl ve velkém, když to dostal do rukou tvůrce Mark Steven Johnson, který si splnil dětský sen natočit film, ale přitom neví, co znamená filmová optika a dokázat s ní pracovat. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Van Helsing pro zastydlé motorkáře a fanoušky Iron Maiden, co chtějí vidět maskota Eddieho s plápolající hlavou. V deseti bych byl nadšen, ve dvaceti bych si spíš v kině hleděl té holky, co je se mnou a má podobné přednosti jako E.Mendes (teď nemyslím herecký talent) a až nyní po třicítce mohu napsat oprávněně kritický krátký komentář. Daredevil je déšť, Ghost Rider je schování se pod okap a navíc Cage s účesem pana Spocka zase jednou hraje, jak kastrát souloží - zaplať pánbůh za drobnou roli Sama Elliotta. Až to uvidím po šedesátce, budu si asi už jen všímat Mefistofelovy stařecké hole.. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Udělat z comicsové předlohy romantickou komedii s minimálním citem pro originál? Tak přesně tohle udělal Mark Steven Johnson s Ghost Riderem. Neskutečně zkratkovitý a nevhodně komediální film, který zachraňuje především druhá půle, kdy se konečně dostane ke slovu Ghost Rider, který se jako jediný podobá svému předobrazu z comicsu, tudíž je správně temný a drsný. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Spousta nechtěné debility, rámovaná naprosto zoufalým příběhem s impozantně dekadentními pravidly (pravděpodobně vytaženými už z komiksového univerza), kdy hořící jezdec zdemoluje půl města jenom proto, aby zničil partičku emo-padouchů pomocí zachmuřeného pohledu hořící lebky, v kombinaci s Johnsonovým rutinérstvím (ten chlap neumí natočit ani jízdu na motorce) a Cageovým příčeskem, v mém případě odmítají tomuto kousku propůjčit titul ‚guilty pleasure‘. Ale ohněm vypalovačky ten film projde a za pár let dostane možnost reparátu. Pak mu možná i nějaká hvězda navíc zasvítí, do té doby… Shit rider. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (29)

  • Vysokorozpočtová adaptace příběhu druhořadé komiksové postavy vydavatelství Marvel stála studio Sony 110 milionů amerických dolarů. Je to zhruba o 35 milionů víc než bylo v původním plánu, protože zakončení příběhu a nové speciální efekty si vyžádaly další finance. Premiéra se posunula z léta 2006 o půl roku a režisér dokonce investoval do triků vlastní peníze. Snímek debutoval na první příčce amerického žebříčku návštěvnosti (16.-18. 2. 2007) s obratem 45,3 milionu a jeho celkové severoamerické tržby dosáhly sumy 115,8 milionu dolarů, ty celosvětové pak 228,7 mil. (imro)
  • V obsazení chvíli figuroval Jon Voight, ale nakonec si to rozmyslel. (imro)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v Austrálii. (MikaelSVK)

Související novinky

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

Nicholas Cage jako temný Spider-Man

05.07.2018

Nicolas Cage (Skála, Tváří v tvář) už má s komiksovými filmy nemalé zkušenosti. Zahrál si Ghost Ridera, skvělou roli ztvárnil v Kick-Ass, a Tim Burton z něj kdysi málem udělal Supermana. A teď – teď… (více)

Komiksová kázeň Sama Mendese

Komiksová kázeň Sama Mendese

31.10.2008

Tak z tohohle se vyvine buď stoprocentní kachna, anebo jedna z nejzajímavějších komiksových adaptací vůbec. Studio Columbia Pictures totiž koupilo práva na drsného Preachera a momentálně prý ukecává… (více)

Fámy, drby, klepy

Fámy, drby, klepy

07.09.2008

Krotitelé duchů 3, Ritchieho Sherlock Holmes, Ghost Rider 2 a čtvrtý Shrek se setkali v dnešní novince, která je sice plná různých dohadů, ale bulváru a bizarnostem typu „Cher v roli Catwoman“ se… (více)

Kazatel je mrtvý

Kazatel je mrtvý

28.08.2008

Nelekejte se, tohle není další nekrolog. Neumřela žádná osobnost. Umřel projekt. Ultradrsná komiksová série Preacher (pár dílů vyšlo i v češtině) o odpadlickém knězi, který putuje Amerikou, válčí s… (více)

Reklama

Reklama