Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Legenda o hraběti Drákulovi ožívá v novém vyprávění, které detailně rozvádí upírovy krvavé zločiny – a prozrazuje jeho zranitelná místa. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (161)

animaxis 

všechny recenze uživatele

Tohle mi opravdu těžce nesedlo. Při sledování jsem měl pocit, že tvůrci se pomalu každou scénou snaží šokovat ("Měl jste s hraběhem pohlavní styk?"), tyto pokusy však většinou končily trapně a naprosto bez úspěchu. Nicméně musím přiznat, že mě seriál zaujal ohledně myšlenky neumírání poté, co vás pokouše upír. To je na celém seriálu z mého pohledu to nejděsivější a v případě této verze rozhodně i to nejnechutnější, ovšem v tom dobrém slova smyslu. Popravdě si myslím, že pokud by byla celá tato minisérie uchopena lépe a s vážnějším tónem, mohlo se jednat o jednoho z nejděsivějších Drákulů, přestože by se stále jednalo o daleké ustoupení od románové předlohy. Nicméně to se nepovedlo. Tvůrci Sherlocka k této látce přistupují prakticky stejně jako v případě Cumberbatchova detektiva a ne, to sem opravdu totálně nesedí a místy je to opravdu směšné. Ano, dost často tu jsou pokusy i o humor a ten mě tu skutečně iritoval jako málokdy (ale vážně, počítal někdo, kolikrát tu zazní hláška "Já nepiji... Víno"?!). Dokonce i herci mě otravovali, nejvíc právě Drákula a "Van Helsing". Na konci druhého dílu jsem mimochodem vyložěně málem dostal záchvat smíchu, byť úmyslem scénáristů to určitě nebylo (kdo viděl, tak chápe). Sice jsem neměl nijak extra vysoká očekávání, ale i tak jsem dost zklamán. Ale nevadí, vždycky se to prostě povést nemůže. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zvláštní a extrémně nevyrovnané dílko.Na jedné straně dokáže nový Drákula vytvořit solidní hororovou atmosféru,stejně jako dokáže být okouzlující a vtipný.Na druhou stranu ale velmi často působí jako velká blbost,která nebaví a nebo působí jako béčkový horor z roku 84 (a ne jako ten co je tak špatný až je zábavný).Od pánů Gatisse a Moffata bych upřímně čekal mnohem víc.Paradoxně nejblíže k tomu co jsem od nich čekal má třetí (obecně nejhůře hodnocený) díl,který je prošpikován povedenými náznaky,že by Drákula a jeho přechod do moderní doby mohl fungovat...60% ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

První díl odehrávající se v Transylvánii byl parádní. Tvůrci se nechali z velké části inspirovat Stokerem, ale přidali pár vlastních nápadů, které nejenže neurazily, ale naopak přinesly do známého příběhu příjemné osvěžení, Fajn byl i druhý díl. Co se dělo na lodi Demeter je vlastně známé jen z náznaků, ale kdo se tam plavil a jak to probíhalo během plavby, to dosud všichni ignorovali. Líbila se mi skladba osazenstva lodi, ať už jde o posádku nebo cestující, i postupně odhalované důvody, proč tam všichni byli. Do určité míry to celé trochu připomínalo christiovské detektivky a mám pocit, že to byl i záměr. Třetí díl zasazený do současnosti už trošku haproval, ale nemůžu říct, že by byl vyloženě špatný. Určitá snaha vrátit se k předloze sice přišla vniveč, ale srážka hraběte s moderním světem nebyla úplně špatná. Navíc přišlo vysvětlení, co stojí za všemi upírskými limity slunečním světlem počínaje, česnekem konče. Když už nic, tak to bylo alespoň originální. Co se herců týče, tak ti byli parádní. Bangův Dracula není žádným démonickým stínem se zastřeným hlasem, ale žoviálním ukecaným chlapíkem, který má rád společnost, ovšem zároveň dokáže přepnout do krvavého módu. Vizáží připomíná Draculu Christophera Lee a to mě bavilo. Jeho protihráčkou je tentokráte jeptiška v podání výborné Dolly Wells, která si s Draculou v ničem nezadá. Stejně jako on neustále mele pantem a je úsměvně nadšená ze svého poslání, ale zároveň dokáže přirozeně uhodit na vážnější strunu. Jejich koexistenci kdosi v jedné recenzi připodobnil ke vztahu Luthera a Alice a tohle srovnání není úplně od věci. Jestli bych měl sérii něco vyčíst, tak je to zbytečná užvaněnost, což platí především pro druhý a třetí díl. Slovních přestřelek je zkrátka moc a nejsou tak vycizelované, jako v případě Sherlocka, jehož duch se tu v podobě autorů vznáší. Ale zase to není nic, co by se nedalo překousnout. Za mě příjemné překvapení a vzhledem k závěru by mě docela zajímalo, jak by se hraběcí osudy vyvíjely v další řadě. Ale obávám se, že na ní nedojde. 80% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Co na to říci. Zatímco první díl mne svým neotřelým pojetím, temnou vzualizací a skvělou sestrou Agátou nadchl, včetně jejích docela hustých hlášek, tak druhý díl jsem již vnímala o dost rozpačitěji. Byl dosti rozpolcený a místy nefungovalo vůbec nic. k trojce můžu říci pouze jedno, pokud by nešlo o Drákulu, ale o jakéhokoli jiného upíra, budiž, takto to lze považovat za naprostý hrůzo blábol, za jehož výrobu by si někdo zasloužil kousnout do pr.... . Herecky zvládnuté dobře, hudba pěkná. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Takže budeme na začátku pozitivní. Dánský objev Bang je v roli Draculy perfektní - zároveň dokáže být odpudivé, zákeřné, zlé monstrum (tak ho i Stoker napsal) i šaramantní aristokrat s charismatem a sebevědomým Jamese Bonda. Moffat s Gattisem mu do úst vkládají postmoderní hlášky ("You looked a bit... drained." / "You are - after all - what you eat."), věříte mu, že je to chladnokrevná bestie, a přeci jste k němu přitahovaní jako můra k ohni. Plus vzdává poctu Lugosimu a Leemu. První díl má pevný scénář, nádherné lokace (Slovensko!) a skvělé scény mezi Draculou a sestrou Agathou a hlavně Draculou a Jonathanem Harkerem, který tu konečně dostává prostor a úctu, kterou si tahle chytrá a statečná postava zaslouží. Jo, a ty hororové momenty jsou luxusní. Druhý díl je spíš detektivka (na lodi Demeter umírají lidé a mezi přeživšími je jeden z nich vrah, muhaha, kdo to asi bude). Bang tenhle díl táhne a jsou tu rozkošně ujeté momenty, jako když Dracula zabije bavorského člena posádky, aby mohl plynně mluvit s německou aristokratkou. Už tady mi ale bylo divné, proč se tvůrci tolik soustředí na postavy, které stejně zemřou, když na zbytek story mají už jen jeden díl - a to ještě loď nedorazila do Anglie! No a pak přišel třetí díl. Nebudu říkat, že kazí celou sérii, ale je jednoznačně nejslabší, nejmíň drží pohromadě a nové postavy jsou špatně napsané a nezajímavé. Jako by dva díly dali do jednoho a vznikl zmatený guláš. Škoda, škoda, ale nebudu tvůrce házet pod autobus. Koneckonců stvořili skvělé dva první díly a představili nám Banga, luxusní scény a originální chvilky. Jen ať už sakra k duu Moffiss přidají dramaturga, který jím rozmluví ty nejujetější nápady. Ale ruku na srdce, radši ujeté nepovedené nápady, než stále tu samou nudu, kterou nám cpe Disney. 70 % ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Slovenské lokácie: ulice historického jadra a Starý zámok v Banskej Štiavnici, Oravský hrad a Zuberec. (DJW)
  • Seriál sa natáčal päť mesiacov. (dwdb)

Související novinky

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

Parazit Davida Koeppa našel režiséra

24.04.2020

David Koepp je nejen filmový scenárista stojící za snímky jako Válka světů, Jurský park, či Mission: Impossible, je totiž zároveň i úspěšným spisovatelem. Jeho nejnovější knížku, v originálním názvu… (více)

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

Nový Drákula od režisérky Ničitelky

12.03.2020

Studia Blumhouse a Universal chystají nového Drákulu. Po nedávné minisérii od Netflixu a BBC a snímku Drákula: Neznámá legenda nebo dřívějších známých adaptacích se tak jedná již o několikáté… (více)

Reklama

Reklama