Reklama

Reklama

Star Trek: Picard

(seriál)
Trailer 1
USA, (2020–2023), 25 h 2 min (Minutáž: 39–63 min)

Hrají:

Patrick Stewart, Michelle Hurd, Jeri Ryan, Alison Pill, Santiago Cabrera, Evan Evagora, Isa Briones, Brent Spiner, Jonathan Frakes, Orla Brady, Ed Speleers (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Star Trek: Picard představuje Sira Patricka Stewarta, který si zopakuje svou ikonickou roli Jeana-Luca Picarda, kterou hrál sedm řad v seriálu Star Trek: Nová generace. Nový seriál bude následovat tuto ikonickou postavu do další kapitoly jeho života. (Prime Video)

Diskuze

SSE

SSE (hodnocení, recenze)

Jakkob

ale vlastně ano, stejná atomovka tu přeci jenom jednou byla a to v případě ST1 (vůči TOS)

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

To ti trošku matematicky nevychází, když už se tu chceš ohánět nějakými procenty, ale to u tebe není žádné překvapení ;) A nevím co to s tím má společného, nebo tu chceš snad tvrdit, že v TNG - VOY nejsou vůbec žádné takové prohřešky oproti dřívějšímu kánonu? Ani jeden jediný? Já myslím že nikdo s trochou rozumu nic takového tvrdit dost dobře nemůže, protože tam ve větší či menší míře ty prohřešky zkrátka jsou, a k tomu tvrzení věru nepotřebuji vidět každou celou jednu epizodu, abych to mohl tvrdit ;) To si možná myslíš ty, ale to samo o sobě o ničem nerozhoduje a ani to nikoho nezajímá :))

na příspěvěk reagoval cyphercz

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

SSE

To je už individuální co a jak na koho působilo, mě osobně přišly všechny tyhle scenaristické změny oproti kánonu na stejný brdo, aneb neřeším co je větší a co menší, ale zda existují nebo nikoli, a v tomto ohledu si můžou všechny Treky podat ruku... 

na příspěvěk reagoval cyphercz, SSE

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Terepin

Když bylo potřeba, tak se zvesela na kánon kašlalo i v jakémkoli jiném předchozím Star Treku...

na příspěvěk reagoval SSE

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

cyphercz

možná máš pravdu, a v Unity je víc, než připouštím. rozhodně beru tvůj názor jako podnět se k epizodě vrátit, mrknout na ní a třeba i přehodnotit názor. v mé paměti to opravdu bylo poměrně jednoduché a vůbec si nevybavuji, kdy a jak přesně do věci vstoupily ty Trek ideály, jak říkáš, respektive co přesně udělal Chakotay tak působového, že to situaci vyřešilo. protože o to mi šlo, o ten způsob jak se věc vyřeší a nejen to, že se vyřeší a jaký je výsledek. a v Picardovi to podle mě bylo podané právě skvěle v tom, že zaprvé se kladl velký důraz na to, jak traumatická je de-asimilace, zároveň to bylo ještě rozšířené o ten rozměr vysvobození z jednoho otroctví a náhlé upadnutí do dalšího, byl tam důraz na to, že exborgové jsou nenávidění a nemají u nikoho zastání, což všechno v Unity absentovalo, ale přitom to všechno dodává tomu tématu další rozměry. to je to, co oceňuji. a kolik ta komunita čítá obyvatel a jak dlouhá je historie jejich vývoje, to podle mě tolik roli nehraje ve srovnání s tím květnatě zpracovaným tématem. a ne, nehovořím o těch epizodách Voyageru kriticky jen proto, že je máš rád. nebuď paranoidní. to bych pak přeci nemohl mít rád na Voyageru nic, ne? :)

 

a ano, osobně řadím Unimatrix Zero vedle Samaritan Snare a Treshold, ale nenutím ti to. nejsi jediný, koho jsem slyšel ten dvojdík vychvalovat a neberu vám to nikomu. ale také znám dost lidí, kteří ho vidí jako já. takže ho vnímám jako rozporuplně přijatý. proto také zmiňuji, že to chce odvahu se veřejně přiznat k tomu, že se ti líbí. ale já zas třeba nemám problém přiznat, že se mi líbí Spock's Brain. proti gustu žádný dišputát.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Terepin

odkazuji na nadpis a na slovo "zamyšlení". článek s takovým titulem přeci nemůže být čtenářem vykládán jakkoliv jinak než jako prezentování čistě osobního názoru. čili pravidlo žurnalistiky je bezmezně naplněno. nemluvě o tom, že skutečnost, že jde o osobní názor, tady vyplývá už z žánru. není to novinka, není to aktualita, není to reportáž, ale je to úvaha. navíc Telemachova vsuvka tuhle skutečnost ještě třikrát červeně podtrhla. plus je tam celý ten první odstavec, aby o téhle věci nemohlo být vůbec pochyb. takže pokud někdo ty pochyby přeci má, tuším podjatost. nic ve zlém.

krom toho, Jakkob má pravdu, že publicista by neměl dělat z čtenáře idiota tím, že každou větu uvede buďto "Faktem je..." nebo "Můj názor je...", ale měl by ho ctít a spoléhat na jeho intuici a na to, že dovede rozeznat ze souvislostí, kde autor hovoří za sebe a kde prezentuje fakta.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

cyphercz

ty to ale čteš úplně špatně. to je autorské zamyšlení a ne recenze seriálu. co se Picarda týče, všechno, co tam se tam o seriálu píše, se dá shrnout do jedné věty: seriál dal fanouškům starších seriálů bolestivě poznat časový odstup a smutnou skutečnost, že ty seriály už nebudou mít nikdy pokračování, které by jim bylo ve všech směrech věrné, ale zároveň se vědomě pokusil tenhle pocit utěšit tím, že vskřísil a znovu zabil Data. to je celé, co tam o seriálu píšu. můžeš s mými názory nesouhlasit, jak jen chceš, a je to úplně ok, ale v tom článku nezazněl víc než ten jeden postřeh k seriálu. ale samozřejmě, vnímám to jako pozitivní rys. nijak se to nevylučuje s tvým postojem, podle kterého negativní rysy seriálu převažují. to už je pak ale mimo téma, na úplně jinou debatu.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Vůbec mě nepřekvapuje, že jen pouhé zmínění jisté možnosti, že by byl někdo v nějakém ohledu "lepší" ti s tvým egem a sebevědomím přijde úsměvná, ale ta možnost tu zkrátka vždycky je, ať už se ti to líbí, nebo ne ;))

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Terepin

O nějaká pravidla žurnalistiky se nezajímám, proč taky.. ? Osobně beru a považuji všechny podobné články na takovýchto fanouškovských webech hlavně jako názory, tedy subjektivní pohled na tu či onu problematiku, rozhodně ne jako souhrn faktů a pravd, kor když jde o nějaké zamyšlení nad něčím... Vážně nepotřebuji autory ani žádnou žurnalistikou berličkou vodit za ruku, abych poznal co je míněno jako subjektivní názor, a co ne. Pokud to ty nebo jiní snad potřebujete, nebo to tam dokonce nevidíte, tak jsem možná zkrátka vnímavější, nebo jenom méně konfliktní a nemám potřebu za vším hned vidět velký zlý špatný ;)

na příspěvěk reagoval cyphercz

Terepin

Terepin (hodnocení, recenze)

SSE

Veľa ľudí tam presne zhodnotilo, akým štýlom píše. Citujem: "Pisatel se snaží vzbudit dojem, že se snaží najít propojení a vtáhnout čtenáře do zamyšlení, přitom velmi květnatou mluvou popsané vyjádření vyznívá jako jediné správné." A, samozrejme, kto s jeho popisom absolútnej pravdy nesúhlasí, je fašista, bigot, sexista, samotný satan a neviem kto ešte.

Som rád, že publikoval svoje názory verejne, teraz majú všetci možnosť zhliadnuť jeho pátosy v plnej kráse.

Terepin

Terepin (hodnocení, recenze)

Jakkob

Názory musia byť viditeľne označené ako názory. To si nemáš vyčítať z textu, ale vedieť hneď od začiatku. Základné pravidlo žurnalistiky.

na příspěvěk reagoval Jakkob, Eodeon

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz , SSE

Vaše starosti a problémy vám pánové vážně nezávidím, ale s přístupem ale "Kdo chce psa bíti,... " se mu už ani nedivím. Já nevím jak vy, ale já si přečtu hned ten první odstavec a mám v tom všem docela dost jasno, a to až po zbytek článku, a to i bez toho, aby mi tam někdo musel do nadpisu něco dopisovat - mě by to bylo jasný i bez toho ;)

Uživatel SSE smazal svůj příspěvek.

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jakkob

jj jasně, "svůj pohled na věc", přičemž je článek plný spojení typu "nevyhnutelná pravda" atp.:)) Jakkobe Jakkobe...

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Eodeon psal sám za sebe svůj pohled na věc, což mj v článku taky sám zmiňuje, jestli sis ho vůbec dobře přečetl. Ty tak činíš stejně zde a jistě i jinde, já zrovna tak a každý jiný stejně tak. Názory na takové téma, jakým je vyznění či dojem z nějakého filmu/seriálu se skutečně mohou diametrálně lišit, tzn. že i články o těchto tématech se mohou svým vyzněním lišit. Srovnávat to s nějakým Zemanem a nějakým tvrzením o Hitlerovi jsou docela mimo...

na příspěvěk reagoval cyphercz, SSE, SSE, Terepin

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jakkob

aha, takže když třeba Zeman řekl, že Peroutka napsal článek "Hitler je gentleman", tak vlastně nikdo mu to neměl vyvracet a oponovat, protože "Jakýkoli článek, ať už je kdekoli, není žádná dogma, nebo neměnné slovo boží, ale názor autora článku na dané téma"... To asi ne co... zkrátka Milda pronesl naprosto zavádějící a nepravdivé trvzení a je přirozené, že mu to lidé vyvraceli, no a to samé dělám já tady s Eodenovou misinterpretací (a co si budem povídat často i s těma tvýma) :)

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Jakýkoli článek, ať už je kdekoli, není žádná dogma, nebo neměnné slovo boží, ale názor autora článku na dané téma, se kterým se jeden i více lidí nemusí vůbec ztotožnit, zatímco jiní zase ano. I to co jsi zde vypsal je jen postoj a názor, takže nic co by se lišilo od obsahu Eodeonova článku ;)

na příspěvěk reagoval cyphercz

p.a.douch

p.a.douch (hodnocení, recenze)

cyphercz

Tak asi tak. I motivace postav jsou blbý a na ST: NG se to ani nesnaží nijak navázat. Postavy z minula se najednou chovají jako blázni.

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

SSE

"Nepřipouštěli si opakovaná ujištění tvůrců seriálu, že se rozhodně nebude jednat o sraz abiturientů Nové generace po dvaceti letech." - tahle věta krásně vystihuje poněkud pomýlený autorův pohled a pointu článku. 99% diváků samozřejmě moc dobře vědělo, že ten seriál bude jiný, kritika PIC není kritikou "že není jako TNG", ale že má tunu velkých plot holes, idiotské zápletky, katastrofálně napsané postavy a že zkrátka nefunguje po prakticky všech myslitelných stránkách:)

na příspěvěk reagoval p.a.douch, Jakkob, Eodeon

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Jakkob

Berman byl hlavně mizerný showrunner, který ze Star treku vyhnal všechny scénaristy, kteří měli nějaké solidní nápada jak udělat Star trek zajímavým, podle toho vypadal Voyager, ještě hůře dopadla Enterprise, kde serii aspoň zachránil Manny Coto, který se k serii připojil třetí sezonou a dal ten seriál aspoň trochu dohromady. Jestliže někteří tvrdí, že Enterprise je lepší jak Discovery, či ST: Picard, tak ať si vzpomenou na "dekontaminační komory", na šílenou znělku a dost hrozné první dvě řady. Lidé prostě mají opravdu špatnou pamět. I tak překvapivě Enterprise považuji v současnosti za trochu lepší serii jak Voyager, protože narozdíl od Voyageru tam byla vidět snaha něco změnit od třetí řady. Ve Voyageru to vypadalo jako by na to scénaristi rezignovali už šestou řadou. Nicméně Berman si Bragou neodpustili závěr Enterprise ve formě "The are the Voyages" což je považováno za nejhorší finále ze všech Star trek serií.

Související novinky

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

17.06.2024

A je to tu zas! Nezastavitelný výrobní pás Hollywoodu brzy přinese další remake kultovní klasiky z osmdesátých let. Nové adaptace by se tentokrát měl dočkat dobrodružný science fiction snímek Můj… (více)

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

25.05.2024

V minulých letech se komiksácké studio Marvel s oznamováním nových projektů trošku urvalo z řetězu. Po vrcholné éře, kdy hlediště kin praskala ve švech pod nápory chtivých diváků, kteří potřebovali… (více)

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Reklama

Reklama