Reklama

Reklama

Star Trek: Picard

(seriál)
Trailer 3
USA, (2020–2023), 25 h 2 min (Minutáž: 39–63 min)

Hrají:

Patrick Stewart, Michelle Hurd, Jeri Ryan, Alison Pill, Santiago Cabrera, Evan Evagora, Isa Briones, Brent Spiner, Jonathan Frakes, Orla Brady, Ed Speleers (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Star Trek: Picard představuje Sira Patricka Stewarta, který si zopakuje svou ikonickou roli Jeana-Luca Picarda, kterou hrál sedm řad v seriálu Star Trek: Nová generace. Nový seriál bude následovat tuto ikonickou postavu do další kapitoly jeho života. (Prime Video)

Diskuze

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

cernakus

tak předně, ještě než ti odpovím, žádám o vysvětlení, podle čeho, prosímtebe, určuješ, které fiktivní filmové a seriálové vědy o cestování časem, jsou "matematicky správně". jako WTF. protože ničím podobným se matematika ani v nejkrajnějších spekulativních odvětvích nezabývá. nejsi ty náhodou taky z budoucnosti, kde už lidstvo tyhle otázky vyřešilo? :) a teď už k věci...

 

narážíš v tom, že uvažuješ přísně lineárně. i "Rok pekla" je přeci kauzální smyčka. po destabilizaci časového jádra a zničení jeho lodi se celý cyklus neopakoval a Annorax nevyvinul tu zbraň opět i v novém cyklu a namísto toho se věnoval rodině, protože ho k tomu v této (primární) verzi nepřiměla válka. to mocné válkychtivé Krenimské impérium existovalo jen v určitých vrstvících se verzích historie právě proto, že Annoraxovy změny časové linie změnily historii jeho civilizace a odstartovaly tuhle imperiální alternativu. je to také paradox, kdy příčina předchází následku. čili zničením lodi se odčinily všechny změny touto lodí vyvolané, včetně důvodů vedoucích k vybudování lodi samotné. je to smyčka, kterou Voyager přerušil.

 

a opravím tě i s těmi časovými štíty. když je Sedmá aktivovala, tak to Voyager neučinilo "nezávislý na kauzalitě a kontinuitě". učinilo jej to pouze imunním vůči dalším změnám. mimo tok času existovala jen Annoraxova loď. čili Voyager se stále nacházel v alternativní verzi dějin, jeho posádka nadále stárla obvyklým tempem, jen už nadále nebyl součástí aktualizací, které prováděl Annorax, a naopak svou nepoddajností částečně negoval konkrétní parametry těch změn. proto musel být zastaven, pokud chtěl Annorax pokračovat ve své práci.

 

ta situace mi naopak připadá velice analogická tomu, co v současnosti sledujeme v druhé sezóně Picarda. to je, jak píše Mack, přepisování dějin, nebo respektive on hovoří o kvantovém potenciálu jedné soustavy vzhledem k druhé, mně se zase líbí volba slov jako aktualizace po zásahu do předešlé verze dějin, ale v posledku je podstatné, že se opravdu pohybujeme celou dobu v primární časové linii a nedochází zde tedy, podobně jako u tebou zmíněného Abramsova filmu, k větvení na různé, autonomní vesmíry. považ třeba jiné časovky z Voyageru, které jsou mnohem prostší než "Rok pekla", konkrétně "Endgame" a "Timeless". v obou těch případech se dějiny odehrály určitým způsobem, ale někdo z posádky Voyageru, jednou admirál Janewayová, jednou Kim, provedli zpětný zásah do historie, od kterého se vše odehrávalo celé jinak, a přesto tento nový, změněný scénář všichni univerzálně přijímají za primární časovou linii, nikoliv nový alternativní vesmír, s tím, že někde paralelně k němu se dále odvíjejí také samostatné alternativní vesmíry, kde v jednom případě Voyager je pod ledem na nějaké nepojmenované planetě na hranicích kvadrantů beta a delta, a nikdo o těchto vesmírech, i kdyby existovaly, neuvažuje jako o těch primárních v kontrastu ke zbytku seriálu, který by se tím pádem odehrával v alternativním světě. ne, neodehrává, jen došlo k aktualizaci v kvantovém potenciálu. velmi prostě řečeno, budoucnost byla přepsána.

 

stejně jako v Picardovi, jenže v tomto případě extrémně nežádoucím způsobem, čili je třeba to napravit. a i když ta častá přirovnání k Cestě domů jsou na místě a druhá sezóna z ní čerpá notnou dávku inspirace, ještě víc mi to celé připadá analogické k další epizodě Voyageru (jak jinak) a sice "Future's End", což je vlastně Pogo paradox, kde snaha zabránit katastrofické změně dějin tuto katastrofickou změnu vyvolává a opět řešením je smyčku přerušit. čili v Treku platí, že téměř všechny zásahy do linie času tvoří zacyklené paradoxy. skoro všechno jsou to smyčky (čest výjimkám jako je Cesta domů). a v některých případech, viz výše, se jedná o smyčky tvořící zničující paradoxy a smyčky je nutné přerušit (ukázkovým příkladem je "Time Squared", zatímco v jiných případech je to zacyklení přirozenou součástí kontinuity v primární linii a naopak se musí odehrát, i kdyby se tomu muselo v některých případech dopomoci, což je prozměnu případ třeba "Yesterday's Enterprise" nebo Prvního kontaktu. krásný "obojaký" případ představuje třeba "Cause and Effect", kde se smyčka musela napřed několikrát zopakovat, aby mohla být hrdiny coby smyčka rozeznána a aby mohli vyvinout řešení, jak jí prolomit, protože to byla past.

 

každopádně sem, do té druhé, žádoucí, sorty časových smyček, patří i "Time's Arrow", pokud jde o první setkání Guinan s Picardem v primární časové linii, čili událost v minulosti je podmíněna událostí v budoucnosti a tak dokola. a v té epizodě to máš i přímo na plná ústa řečeno. Guinan tam míchá nějaký absurdní mimozemský koktejl v přední desítce a jasně Picardovi říká, ať kouká udělat, co po něm chce, jinak se spolu nikdy nesetkají. tohle bylo přerušeno tím, co v druhé sezóně Picarda provedl Q za zásah (vlastně nejsem úplně přesvědčen o tom, že to má na svědomí Q, možná si to máme jen myslet, ale to je vedlejší) a tudíž i první setkání Guinan s Picardem bylo změněno.

 

a to bez ohledu na to, že s La Sirennou hrdinové seriálu cestovali do doby před časovou distorzí. protože ta distorze přepsala budoucí dějiny a vymazala všechny případy, kdy seriáloví hrdinové cestovali časem a podíleli se na tvorbě vlastních dějin, čili přepsány byly i dějiny ve vzdálenější minulosti. v druhé epizodě sezóny máme řečeno, že Sedmá nenašla stopy po tom, že by Konfederace disponovala schopnostmi cestovat časem. čili pokud žil byl nějaký zlý generál James Kirk, tak dozajista necestoval do minulosti, aby zachraňoval nějaké velryby, a tudíž ten Punk rocker, kterého vidíme v Picardovi, není ten, který se setkal s Kirkem a Spockem, přestože to ta epizoda naznačuje. a stejně tak generál Sisko nikdy necestoval do minulosti, aby zaujal místo Gabriela Bella, a James Kirk nezachránil Johna Christophera a tudíž ani program mise na Saturn a vesmírný program šel jinou cestou. a to jsou všechno události odehrávající se před rokem 2024.

 

a tím se dostávám k poslední věci a to bude vlastně taková odbočka. a vlastně další z řady mých spekulací o tom, "jak to bude dál". tak tedy dospěli jsme k tomu, co všechno se v dějinách vlivem budoucích zásahů nestalo, ale mělo stát. jedním z těch žádoucích zásahů jsou také události epizody "Assignment: Earth". teď je otázka, jak by se vlastně dějiny odehrály, kdyby Kirk, Spock a Gary 7 nezasáhli. epizoda naznačovala, že globální nukleární válka je pravděpodobná alternativa, ale nikoliv nezbytně. ale odtud každopádně plyne mé tušení, že Watcher může být příslušníkem Aegis, stejné organizace, k níž patří Gary 7. což by vysvětlovalo zároveň i to, jak je možné, že Q ztrácí kontrolu. zjevně je tu ve hře frakce, která má schopnosti Q nějakým způsobem konkurovat, nebo působit vzdor jemu. ale to už opět jen spekuluji, krapet offtopicově :)

Uživatel Eodeon smazal svůj příspěvek.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Jakkob

Enterprise včerejška a Dohra určitě ne. jedná se o hlavní časovou linii s izolovanou kauzalitou a kontinuitou (což v případě "Enterprise včerejška" kulhá stejně jako "Cesta domů", protože se jedná o přírodní fenomén). V případě "Všechno dobré..." se na to budu muset podívat znovu. Ten dvojdíl nenávidím (je velmi nekvalitní po všech stránkách a zcela nedůstojné zakončení TNG), takže si ho pamatuji jen povrchně. Nicméně co si pamatuji, jedná se o protnutí časových rámců, nikoliv realit. Navíc se jedná o schéma jednoho znuděného boha, takže to má asi stejnou relevanci, jako když si Picard hrál v podvlíkačkách na Robina Hooda. Těžko řešit nějakou logiku, fyziku a matematiku u příběhu, jehož nosnou větví jsou vrtochy všemocné entity.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Eodeon

Přemýšlel jsem, kde nejlépe byla ukázána před Abramovská časová mechnanika star treku a vzpomněl jsem si na nejlepší a nejsnáze pochopitelný dvojdíl VOY "Rok pekla". Tam jde přesně vidět to, co popisuji. Dokud Voyager neupravil štíty na stejný princip jako měla Krenimská časová loď - rozptylující časový tok, tak podléhal kauzalitě a kontinuitě časové linie, měněné Krenimy. Jakmile však Voyager upravil štíty, byl doslova vytržen z kontinuity a kauzality a existoval ve své vlastní, zcela nezávislý na kauzalitě a kontinuitě primární časové linie. Vše se zbortilo na začátek v momentě, kdy při zániku obou lodí tyto nechránily časové štíty (byť tam byla jasná chyba, že Annorax neměl důvod nevyvinout loď znova a Voager měl tedy opět vletět do časové války, stejně tak byl problém z omezenou působností časových změn, ale budiž, jinak by se to zajímavé téma zpracovat nedalo).

A přesně takhle fungovaly všechny ostatní hrátky s časem Star treků (byť zatímco u umělých skoků časem to smysl dávalo, všechny přístroje a artefakty prostě měli v sobě tento systém zabudovaný, tak zrovna Sluníčkový "já to odhadnu" skok by takto vytvořenou umělou ochranu mít logicky neměl, ale "Cesta domů" řekla, že má, tak budiž).

Změnil to až Abrams, aby mohl vyjebat s TOSkou podle svých chutí a odvolávat se v kanonicitě nebo autenticitě startreku na Abramse je dno (tedy bylo, do příchodu STD).

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cernakus

Jen pro úplnost - nebyly reality z Yesterday's Enterprise či All Good Things stran TNG a z VOY třeba Endgame jiné než je Prime nebo Mirror realita.. ?

na příspěvěk reagoval cernakus, Eodeon

Uživatel cernakus smazal svůj příspěvek.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Eodeon

Z prvé se jedná o "časovou mechaniku" JJ Abramse. Která je však kopií Marvelovské "časové mechaniky". Do příchodu jeho filmů se vše odehrávalo v primární časové linii pokud se nejednalo o "zlej vesmír" (ale ty nebyly časově posunuté, jen místně).

Za druhé Mack to posral i v rámci téhle Abramsovy "časové mechaniky", když budeš číst pozdější příspěvky, tak pochopíš v čem.

Za třetí "časovou mechaniku" Návratu do budoucnosti jsi nepochopil, a i když není také matematicky správně, fyzikálně je už hodně zajímavá (nicméně to vyžaduje "vnímavý vesmír").

na příspěvěk reagoval Jakkob, Eodeon, Eodeon

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

cernakus

dle tvé reakce považuji zjevné, že jsi Mackův článek vůbec nečetl. nemáš ani snahu pochopit, podle jakých pravidel to funguje. uplatňuješ na to nějaká svá vlastní, těžko říct, odkud převzatá, nejspíš odněkud z Návratu do budoucnosti, ale Trek má vlastní pravidla, podle kterých v tom fikčním světě funguje časová mechanika. a jestli to ty osobně odmítáš akceptovat a pak se čílíš, že ti to nedává smysl, no tak to je ale závada na tvém přijímači, ne někde ve scénáři.

na příspěvěk reagoval cernakus, cernakus, cernakus

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cernakus

Nečekám že bys věděl a je mi to asi i jedno :) Ostatně tebe to ani nezajímá, co si myslí někdo jiný tady nebo jinde, protože ty přeci všemu rozumíš a máš vždycky pravdu, tak co sejde na tom, kde a co si myslí druzí, že.. ? ;) Chování ryze odrážející TNG standard, který tu tak vehementně bráníš, ale to jsme teda každý koukali na dosti odlišnou TNG, protože ta na kterou aktuálně koukám já je tady toho zcela prostá.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cernakus

Pak je asi trošku zvláštní, že mi ho ještě nikde neudělili, a že jsem stran diskuzí na netu celkem aktivní, když mě to baví a ještě si ,ě spousta lidí pro moje diskuzní vlohy cení :) A čeho si rozhodně všimne každý je to, že bez ohledu na tvé motivy se chováš v absolutním rozporu s tím, co sám hájíš a bráníš, aneb skutečně je pro fanouška TNG vlastní to všechno co tady předvádíš? Všímáš si snad podobné toxicity u mě, nebo Eodeona? Zatímco ty jsi ukázkový příklad diskuzního odpadu a toxicity, mě ani Eodeonovi tohle na krk hodit nemůžeš, protože na rozdíl od tebe my jsme těmi fanoušky a pro nás ten Trek něco znamená, což mj obnáší i to, že se snažíme řídit a dodržovat to všechno, co je v Treku ukázané a řečené. A ne, nic z toho co ty tady předvádíš tam fááákt není ;)) Takže si dej ještě jednou rewatch a tentokráte zkus neposlouchat kolenem a aspoň trošku pochopit, o čem ten ST je.

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

SeTTi

Tak srovnání s STD je silní kafe. První tři díly ze 4 byly slušné a to i přes to, že poloviční rozpočet zase zhabala Stewartova gáže. I když je to plno logických a kontinuálních lapsů, tak do monumentálnosti průserů STD to nemá. Navíc až do 4 dílu se do obešlo bez bulení, které se bohužel ve 4 dílu na cca třetinu stopáže objevilo. Doufám, že to je ojedinělý incident, protože více než všudypřítomné negry, buzifemi monstra bez pohlaví a šílené logické ptákoviny (dodnes mám trauma z obrovitosti vnitřních prostor Discovery), nesnáším plačky. A zatím bylo a je v PIC negrů tak akorát, buzifemi monstra jsou vyřešena lesbami (ty snesu nejsnáze) a nelogičnosti snadno opomenutelné. Ovšem S02E04 je jak kdyby jsi přenesli z STD a bojim, bojim, že to není napsoled.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Všude jinde by jsi ty a tvůj anální přítel dostali banána za trolling dávno před tím, než bych na vás dva vůbec přišel. Všimni si, jak reaguji na tebe a eodeonka a jak na všechny ostatní. Zajímavý rozdíl, že? Chyba tedy zcela zjevně nebude ve mně, protože bych jinak takto psal vůči všem stejně.

Takže apeluj, ale na sebe v zrcadle. Pro začátek, požádej tvého veterináře, ať ti otevře lebku a dá ti do ní svačinu. Inteligenci ti to sice nezvedne, ale alespoň bude tvá hlava k něčemu užitečná ;-)

na příspěvěk reagoval Jakkob

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

První díl se Stargazerem měl potenciál, ale další díly už opět sklouzávají do zmaru a tragédie stejně jako v dis a první řadě. Holt scénáristé bez talentu v akci. Začínám mít takové tušení, že SNW bude také pěkná kravovina.

na příspěvěk reagoval cernakus

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cernakus

Mmm, na tyhle vtipy a parodie, nutně dodat hodně špatné, tě jeden užije, jen co je pravda :D. Ale tak OK, dosti bylo již srandy a teď už vážně, ano.. ? ;) Ačkoli to by ses musel jó přemáhat a snažit být aspoň trošku seriózní, aby tě druzí brali aspoň trošku vážně a ne jen jako vidláckého trolla, co si o sobě myslí a píše kdo ví co, ale jediné co kdy dokázal je, že huláká na csfd v nějaké zapadlé diskuzi :) Ptám se pořád kdy to ty všeználku budeš publikovat, abych si došel pro aspoň 10 výtisků a nechal si to podepsat? ;)
Zcela logicky ti nikdo s trochou rozumu a sebereflexe nic neuvěří a nebude tě nikdy brát vážně, když se každým svým příspěvkem automaticky a hned zkraje totálně zesměšníš a zdiskredituješ.. ? Proto jsi taky slyšet a vidět jenom tady, kde není aktivní moderátor a každý si tu může de facto psát co chce. Všude jinde bys byl už 100x zabanovaný a měl bys utrum ;) A ten tvůj jediný jakž takž fanoušek tady ti na vážnosti a věrohodnosti taky moc nepřidává... Takže ještě jednou - buď se dej dohromady, ukaž že jsi fanoušek a chovej se podle toho(!), nebo v tom asi dost dobře zůstaneš úplně sám a ještě všem pro smích, což jsem si mj i sám ověřil...

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Jakkob

Ano, hovno nemohlo reagovat jinak. Hovno totiž neumí ani pochopit, že je hovnem a má držet hubu, když už je blbé jak hovno.

Ovšem jak už jsem napsal cypherovi, pro tebe a tu druhou koňskou koblihu jsem to nekreslil. U vás bylo jasné, že pro vás nedouk, co vyletěl i z umělecké vyšší odborné školy, bude mít větší váhu než logicky bezchybné (fyzikálně je to taky blbost, ale na fyziku si tu stejně nehrajete) zdůvodnění dle VAŠICH VLASTNÍCH PRAVIDEL od člověka co fyziku a matematiku vystudoval na VŠ.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

A zase tu máme ten fenomén, kdy si nějaký noname jouda a vidlák v nějaké zapadlé diskuzi na csfd myslí, že ví nejvíce a nejlépe XD. No, snaha s tím obrázkem je to sice hezká, ale dřívější vysvětlení Davida Macka to popisuje celkem jasně a správně. Že se to někomu nelíbí, protože to nechápe a nebo nechce chápat už není jeho chyba, nýbrž chyba a problém na straně toho joudy, nebo v tomto případě joudů ;)).

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

cyphercz

No, že se ti dva nepochlapí, jsem věděl. Takže jsem to ani nepsal a nekreslil pro ně (i když je nepřímo oslovuji), ale pro ostatní.

Kdyby tu nebyli, tak by tu sice nebylo 50 stránek, ale pokud by tu diskuze byla, měla by smysl. Dtto u STD. Takže za mně je to jasné.

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

cernakus

oceňuji tvoji snahu, ale i když jim to nakreslíš jak 5 letému fakanovi, tak oni to stejně odmítnou pochopit, už jsme podobných diskuzí u Discovery měli během uplynulých let nespočetně a vždy to dopadlo stejně - Edík a Jákky si dál melou své bláznivé fantasmagorie a teorie:) Ale ruku na srdce, nebyla by tu bez těchto dvou pomatenců nuda?:)

na příspěvěk reagoval cernakus

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Mimochodem "expert" dokazuje, že nejenže problematice časové mechaniky nerozumí (akceptovatelné, tomu rozumí málokdo), ale neovládá ani matematickou logiku a její vynášení na osy. Z toho plyne, že udělá takovou chybu, jako že píchne zásah Q a skok La Sireny do stejného výchozího bodu, přestože tyto události jsou od sebe 3 dny daleko. Ač se to zdá zanedbatelná chyba (v řádu staletí dlouhých os), tak z pohledu matematické logiky jeho "důkazu" je to chyba zásadní a zcela bourající ten jeho "důkaz".

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Oprava, on je vlastně ten Picard už z 25. století, když události prvních dvou dílů proběhly v roce 2401 :-D 

na příspěvěk reagoval cyphercz

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Tady jsem vám to nakreslil

https://imgur.com/HT8pdFC

 

vyrábění třetí linie není vůbec třeba, protože nikde není psáno, že Picard z 24 století nebyl v 21 století. Tedy události "La Sirena" časové linie jsou v tuto chvíli událostmi primární časové linie. Tedy přílet La Sireny je stejný jako zásah Q, jedná se o události v jedné časové linii. A Guinan na Picarda "zapomene" až za předpokladu, že Picard a spol. nezabrání čas měnící události patnáctého dne v měsíci. Do té doby, jede zelená linie Federace a tedy Time Arrow nastal a tudíž negroška moc dobře ví, kdo je Picard.

Vesmír se ani v těch vašich pošahaných mozcích nemnoží nazdařbůh, ale až když je to nezbytně nutné. Zákon nejmenší nutné energie. Takže laskavě si nepřidávejte časové linie jak je vám libo, zejména pokud si nastavíte sami pravidla pro striktní kauzalitu včetně časové mechaniky.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Eodeon

konstrukt toho "experta" se rozpadl v momentě kdy v PIC bylo naprosto jasně řečeno, že se jedná nikoliv o alternativní, ale hlavní linii. V takovém případě je kauzalita a kontinuita lineární a události v Time Arrow v 19. století se staly, události Time Arrow ve 24. století se nestaly. Jsou to kauzálně a kontinuálně izolované události, i když se jeví jako spojité. Ale jak už jsem řekl, tyto typy kauzality a kontinuity mají problém pochopit i teoretičtí fyzici, natož nějaký šašci co sami sebe (či jsou dokonce eodeonkem - to automaticky jakoukoliv expertizu deklasuje) zvou experty na star trek.

Nicméně i pokud to chcete pochopit vaším kauzálně kontinuálním principem, tak opět ten "expert" a vy nemáte pravdu. Uvědomte si, že ta alternativní časová linie byla platná pouze a jedině v 24. století, tedy v událostech 2. dílu. Jakmile Picardova banda skočila do 24. století, tak změnila čas zpět do normální časové linie. Tedy za předpokladu, že nepočítáte s tím, že Picard a spol. selžou 🚸

A proto se i ve vašem vadném chápání události z Time Arrow staly a stanou.

Takže smůla blbečci, rozmlátil jsem vás i ve vašich vlastních, fyzikálně zcela  vadných, konstruktech.

Někdy si připadám, že kopu dětem na hřišti do báboviček. ale není moje chyba, že anonymní dementi na internetu kompenzují absenci znalostí a inteligence přehnaným sebevědomím.

na příspěvěk reagoval Eodeon

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Eodeon

Ten je taky dost dobrý, Praotec ho sdílel na FB coby post k té diskuzi tam o té zatím poslední epizodě, ale s tím jsem si nebyl jistý, zda by se to tady těm místním géniům vůbec zobrazilo správně, kdyby se vůbec obtěžovali si to přečíst a opravdu se něco dovědět/poučit se, ale to hádám asi nehrozí.. :D Nicméně pro úplnost je určitě dobře, že jsi to sem dal a uvedl věci na pravou míru. Názor odborníka je ostatně názor odborníka. Ne jako tady, kde si pár noname joudů s vidláckým vyjadřováním myslí, že těmi odborníky jsou oni, a zcela nepřekvapivě jimi nejsou.. XD

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

a i když to mají na Screenrantu napsané hezky, prostě a jednoduše, přeci jen já mám úplně nejraději exaktnější, výmluvný popis věcí, takže ještě k tomu nasdílím vysvětlení Davida Macka. čili jeden z největších expertů na Trek to napsal, další z nich to nasdílel (Larry Nemecek, díky kterému jsem na článek narazil i já), ale počkat! za krátký čas se od jednoho anonymního uživatele dozvíme, že on si to vykládá jinak a jeho názor je nade všechny odborníky. tak 4... 3... 2... 1... hm? nenech nás dlouho čekat, červíku.

na příspěvěk reagoval Jakkob, cernakus

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

cernakus

nope, kauzalita v případě "Time's Arrow" rozhodně není lineární. je to zacyklená smyčka a nejvzdálenější body na té smyčce, sahající od 19. po 24. století, jsou oba zároveň příčinou i následkem, nebo notabene každý bod na té smyčce. jinými slovy, jakýkoliv zásah ovlivňující životy Guinan nebo Picarda v tomto období, jako např. ve 21. století, tu smyčku zpřetrhá. "Time's Arrow" v nové kontinuitě 2. sezóny Picarda nenastalo. fašounský generál Picard necestoval do minulosti a Guinan nikdy nepotkal. její život šel jinou cestou.

jestli je mladší, sotva můžeš tvrdit, když neznáš její věk ani v jednom případě výskytu té postav. můžeš se tak nanejvýš dohadovat soudě ze vzhledu, což zjevně děláš, ale máš tu drzost si nalhávat, že tím dospíváš k nějakému faktu. což je selhání logiky. a sám dobře víš, že "neexistující" verzi dějin Guinan vytušit umí, zvlášť pokud jí k takovému tušení přivede nějaký významem obdařený citát, protože přesně to se jí stalo v "Yesterday's Enterprise", když mluvila s Tashou. nebo to možná nevíš, což opět dokládá, že ze sledování Nové generace kdysi dávno na ČT ti v hlavě kromě přeslazené žužu nostalgie moc jiného neutkvělo.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Eodeon

To že se tvůrci vyznají líp než těch pár zdejších "fanoušků/všeználků" je patrné už pěěěkně dlouho, co si budeme říkat ;). A ani se k tomu nemusí vyjadřovat přímo (ti tvůrci), úplně stačí nechat mluvit a "argumentovat" právě ty chronicky "fanoušky". To je perla vedle perly, nesmysl vedle nesmysl, hejt vedle hejtu atd. Nic seriózního, bulvár hadr a nic, s čím by si měl jeden dělat hlavu - nepřekvapivě :)

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Jakkob , Eodeon

Tupí dementi, tady jde o lapsus kdy je negroška mladší než před 150 lety, chová se a mluví jak neurvalá píča, i když byla distingovaná dáma nejen v 19. ale i 24. století, a není ochotná pomáhat (což před tím byla) na což neměl Picard žádný vliv. Fakt, že jako Aurianka umí vycítit změnu v čase, kterým vaše dementní chápání kauzality (ta je lineární, tj. time arrow nastal, protože to je přirozená matematická dokázaná obrana vesmíru proti paradoxům, rozštěpení vesmírů nastane až zásahem do kontinuity, tedy za 3 dny po návštěvě Picarda v té hospodě, ale budiž, tohle je těžké na pochopení i pro teoretické fyziky, natož scénáristy) a tady cítí leda svoje neholený podpaží, je už třešínka na dortu.

Zejména, když se ten váš (a webu screenrant) konstrukt rozpadne v momentě, když jí Picard zopakuje větu, kterou nejenže řekla v budoucnosti, ale dokonce v neexistující budoucnosti a přesto jí to najednou sepne více, jak spolucestujícím Doktora Kdo.

Takže eodeonku, tvůrci se v treku nevyznají lépe než fanoušci, vyznají se lépe, než hovna jako jsi ty a jakkobek, ale na fanoušky se fááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááákt nechytají. Ony omylem.

na příspěvěk reagoval Eodeon, SSE

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Jakkob

správný postřeh, Picardovo setkání s Guinan v 19. století je podmíněné tím, že Guinan z 24. století Picarda přemluví, aby spolu s výsadkem cestoval na Devidii osobně. jejich první setkání je časový paradox/kauzální smyčka, která byla přerušena momentem, kdy Q změnil dějiny v roce 2024 a s tím přepsal prime timeline. je vidět, že tvůrci se v Treku vyznají mnohem lépe, než někteří fanoušci. což je vlastně docela uklidňující zjištění :).

na příspěvěk reagoval cernakus, Jakkob

Související novinky

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

17.06.2024

A je to tu zas! Nezastavitelný výrobní pás Hollywoodu brzy přinese další remake kultovní klasiky z osmdesátých let. Nové adaptace by se tentokrát měl dočkat dobrodružný science fiction snímek Můj… (více)

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

25.05.2024

V minulých letech se komiksácké studio Marvel s oznamováním nových projektů trošku urvalo z řetězu. Po vrcholné éře, kdy hlediště kin praskala ve švech pod nápory chtivých diváků, kteří potřebovali… (více)

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Reklama

Reklama