Reklama

Reklama

Věčný svit neposkvrněné mysli

  • USA Eternal Sunshine of the Spotless Mind (více)
Trailer

Obsahy(1)

Joel (Jim Carrey) je ohromen, když zjistí, že si jeho přítelkyně Clementine (Kate Winsletová) nechala vymazat z paměti jejich bouřlivý vztah. Ze zoufalství kontaktuje vynálezce tohoto zákroku, doktora Howarda Mierzwiaka (Tom Wilkinson), aby mu naordinoval stejnou léčbu. Když se však jeho vzpomínky na Clementine začnou vytrácet, Joel si náhle uvědomí, jak moc ji stále miluje. Charlie Kaufman získal Oscara za (velmi) originální scénář. V tomto surrealistickém milostném příběhu, který je úchvatným a vizuálně podmanivým mistrovským dílem, hrají také Kirsten Dunstová, Elijah Wood a Mark Ruffalo. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 514)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Surrealistické počiny zrejme nebudú úplne moja šálka kávy. Toto je opätovne jeden márny pokus, ktorý nedokázal nadchnúť ani len natoľko, aby ho človek dopozeral do konca. Neviem. Možno som zle naladený a inokedy by to vypálilo ďaleko lepšie, no nateraz je toto další jeden z radu 200 najlepších, či najobľúbenejších filmov, ktorý bohužiaľ nestál zato. A to som sa po úvodných 20 minút naozaj domnieval, že som niečo z filmárskeho remesla "dobehol". Ostáva 13. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Nejneobvyklejší romantický film co jsem zatím viděl. Chytrý, inteligentně natočený, ale chvílemi dost matoucí a ne úplně sympatický (v rámci romantických kolejí). Od romantické komedie přece jen očekávám trochu více osobního přístupu a možnosti proniknout celku pod kůži, což se tady díky zběsilému tempu a zamotanosti scénáře nestalo. Film je to poměrně chladný, odtažitý a svým způsobem i dost nesympatický (ve vztahu k divákovi). Nicméně pointa a celá konstrukce příběhu je pojata velice originálně. Pro fanoušky klasicky laděných, konzervativních romanťáků to rozhodně plný počet a film roku nebude ani náhodou. ()

Reklama

kitano 

všechny recenze uživatele

Tento film je takou malou sondou do vztahu muza a zeny. Neukazuje nam nic neobvykle ale vela ludi v nom urcite objavi mnoho toho co sam zazil a v tom je ta sila. Muz a zena spolu nikdy nebudu vychadzat dokonle. Riesenie: no a co? Doletazita je laska a nie chyby toho druheho. Ked mam depku, pustim si tento film, poplacem si a hned je mi lepsie. Naozaj Krasny film. 10/10 ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Něco úžasného. Velký zážitek z hlediska filmu, ze začátku mě film zaujal, ale trochu jsem v ději tápal. Vše se ovšem napravilo a krásně do sebe zapadlo, těším až film uvidím s odstupem času po druhé, prožitek se určitě zvedne. Absolutní hodnocení je ovšem bez debat, málokterý film dokáže zaujmout po celou dobu jeho trvání a to navíc ještě s takovou grácií a lehkostí jako Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Vynikající scénář a Jim Carrey, věděl jsem vždy, že má velký herecký potenciál, hrát takřka cokoliv i vážné role. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Parádně "divná" story s parádně "divnými" hereckými výkony v nejoriginálnější scénáristické omáčce za hooodně dlouho dobu. Skoro tak "mind-blowing" jako v Kůži Johna Malkoviche a o třídu lépe natočené než Slez ze stromu. Kaufmanovi se nedá upřít, že má dnešní Hollywood těžce na háku. Sice jeho filmy zhola nic nevydělávají, ale náročný divák-fajnšmekr si spokojeně pomlaskává ;). Dodatek: VŘELE doporučuji dát si týden oraz a vyrazit znovu. Při druhém zhlédnutí se budete cítit jako na nekonečném tobogánu, všechno získá mnohem větší smysl, emoce budou silnější, myšlenky výraznější a celkový zážitek znásobený přesně 1.5x. Jděte do toho. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (48)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. března 2004 v Los Angeles. (Varan)
  • Počas neplánovanej scény, keď sú Joel (Jim Carrey) a Clementine (Kate Winslet) na ulici pri slonoch, môžeme počuť "Speak to me". Je to hlas reportéra, ktorý sa snažil urobiť interview s Jimom Carreym. (clementinka)
  • Mazání paměti je stále metodou fiktivní, avšak u myší se již selektivní vzpomínky vymazat podařilo a předpokládá se, že by se jí dalo používat k léčbě posttraumatického syndromu. (Nancy...)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

Gondry se vrací k „haluzím“, adaptuje Dicka

23.02.2011

Michel Gondry, jeden z nejosobitějších současných režisérů, dokázal Zeleným sršněm, že dokáže svůj originální rukopis odstavit na vedlejší kolej a natočit zcela standardní „hollywood“. Máme jej ale… (více)

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

Nejlepší filmy desetiletí dle ČSFD.cz

28.12.2010

Byl by hřích opomenout při příležitosti končícího prvního desetiletí nového milénia souhrn nejlepších filmů daného období. Zde vám přinášíme žebříček třiceti nejlepších celovečerních filmů dle… (více)

Reklama

Reklama