Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáct lidí se probouzí na mýtině uprostřed lesa. Navzájem se neznají, neví, kde jsou, ani jak se tam dostali. Netuší, že byli vybráni pro velmi specifický účel… stali se lovnou zvěří. Kdo a proč je loví? Než si stačí odpovědět, padnou někteří z nich mrtví k zemi. Ti, kteří první salvu ustáli, už tuší, že jim opravdu jde o život a že ti, co po nich střílejí, nepřestanou, dokud je všechny nezabijí. Normální člověk by takovou situaci neustál, jenže Crystal (Betty Gilpin) není normální. Nechce umřít a ve snaze přežít za každou cenu je hodně podnikavá. Tak podnikavá, že se role lovce a oběti můžou nečekaně prohodit… (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (428)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Jedenásť osôb sa za neznámych okolností prebudí na podivnom mieste. Na neďalekej lúke objavia bedňu plnú zbraní, ale nestihnú sa ani obzrieť, a už sa ocitnú pod palbou. Začína byť jasné, že sa začal lov, a práve oni sú pre útočníkov trofejami. - Naschvál som si tento horor odložil na sviatky, pretože som vedel, že sa mi bude páčiť a poriadne si ho užijem. To sa aj vyplnilo a som s ním nadmieru spokojný. Film si už od prvej minúty drží strhujúce tempo, je plný akcie, krvavých úmrtí, ale najviac v ňom jednoznačne vyniká herecký výkon Betty Gilpin, ktorá ma svojou mimikou a výrazom tváre úplne ohúrila. Film je tvrdou kritikou, pri ktorej je ale nutné poznať momentálne politické pomery v USA, ktoré mi ako fanúšikovi DT nie sú lahostajné, ale tento film v podstate nemá čím uraziť, pretože aj na našej strane je kopec šialených ludí, ktorí uveria všetkému, čo si na internete prečítajú. Ťažšie to je už potom s prevzatím zodpovednosti za hlúpe činy, ale vo výsledku si myslím, že po zhliadnutí by nemal zostať urazený nikto, pretože boli sofistikovaným spôsobom skritizované oba tábory a nezdá sa mi, že by si film nutne vyberal stranu, na ktorú sa prikláňa. To ostatne potvrdzuje aj jeden z rozhovorov s Betty Gilpin, kde povedala, že obe strany sa od seba každým dňom viac a viac vzďalujú, čomu sa nedá oponovať. Zaujímavé to začne byť vtedy, keď v USA naozaj príde k občianskej vojne, a podobné riešenie problémov sa stane tvrdou realitou. + Emma Roberts ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tenhle film si satiru představuje asi jako tvůrci Blaníka, tedy "zesměšňovat vše, jen si dát pozor, aby se nikdo neurazil a aby z toho opravdu něco nevyplývalo", což rozhodně nemám rád. Můžu ale říct, že několik momentů bylo rozhodně vtipných, i když tomu občas padal řetěz. Krvavá nevěsta byla ale z těhle semi-politických hororových blbin lepší. (Nejvíc mě teda irituje, jak to drží morální ochranitelskou ruku nad protagonistkou - celé to pak ztrácí smysl.) Plus to má fakt hrozné dialogy a děsně unylý střih. 50 % ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Do lesíčka na čekanou se vydá parta zvrhlých myslivečků, jejichž účast na lovu není nijak věkově omezena a jejichž kamizolky budou záhy potřísněny krví. Šéfuje je jim sličně zvrhlá Hilary Swank. Tenhle kousek odvážně mísí sociální kritiku, satiru i parodii na sebe sama v jednom a proslavil se ještě než vešel do kin tím, ze bylo zakázáno jeho promítání z důvodu násilného obsahu. Z mého pohledu mu odklad nikterak neublížil a ani extra neprospěl. Produkční společnost Blumhouse určitě nehýří přehnaně inteligentně posazenými filmy, tudíž si film po svižné hodince lovení nemusí zbytečně dokazovat, že má na to sdělit publiku svůj kritický přesah. Navíc konkrétně v této fázi film působí zkratkovitě a při své stopáži 90 minut snadno vyvolá dojem, že byl razantně prostříhán. Chtěli-li se tvůrci uchýlit k přetřesu současných politických a sociálních poměrů, měl být vzniklý celek podstatně delší, aby byl prostor k otočení celého dosavadního dění co nejvíce dostatečný. Takže závěrečná půlhodina může být vnímána, že se bere najednou značně vážně, načež je to spojeno i s tím, ze napětí opadne za cenu toho, aby byl divák nějakým způsobem vpraven do pozadí organizace, co loví a zabíjí lidi z různých názorových vrstev. Ta přemýšlivá složitost tolik nezabírá a nefunguje. A určitě se závěrečné dění docela vzdálilo osnovám hororu. Ovšem ta předcházející hodina je značně šťavnatá a krvavě propečená. A hlavně je nápaditá. Hned není zřejmé, s jakou lovnou kořistí bude divák trávit většinu bloudění nebezpečným terénem neznámé krajiny, kde můžete raz dva zařvat. Emma Roberts určitě tetičce Julii Roberts i taťkovi Ericovi sdělila, že tohle je její zlomová role. Ovšem hrozí, že neteř a dcera v jedné osobě tak trochu mystifikovala své příznivce, a je docela možné, že její krátkodobý pobyt měl být originálním tahem. Většina lovených obětí, co se stihne představit, je zajímavě postavena vzdor ustáleným klišé. Takže sotva některé z nich začnete fandit, je dobré také počítat s tím, že se konce nedožijí. A rovnou je dobré vědět, že životu nebezpečným prostředím vás provede (překvapivě) drsně disponovaná Betty Gilpin. Rozvržení postav je poměrně neotřelé. A ještě neotřelejší je zábavný satirický nadhled, jakým dění od počátku vládne. Režie Craiga Zobela se vyznamenává a respektuje i záměr scenáristů nehrát jen na prudce vážnou notu a do jisté míry dění vystavět na výživné nejistotě, kdo je lovec a kdo kořist. Pro mě platí to, že jsem si to hororové dění vychutnal, a ta nastrčená kritika už tolik rozruchu nenatropila. Ovšem globálně vzato je to příjemně svérázná brutální nálož. 9/10 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Satirizující Farma zvířat, pár skvostných scén, ale jinak trochu zmatek. Thriller od Blumhouse The Hunt se proslavil tím, že ho před premiérou stáhli. Za oceánem došlo k několika masakrům, tudíž by to kousek o střelbě na nevinné lidi neměl v kinech asi zrovna lehké. A ještě to přiživil prezident Trump, kterak Hollywood točí ošklivé filmy. Tenhle kousavý příspěvek láká na tucet lidí, kteří se stali lovnou zvěři ve zvrácené hře. Tedy aspoň na začátku, protože drtivá většina lovených záhy (řemeslně slušně) zařve a zůstává jen drsná Betty Gilpin, která má za sebou šichtu v Afghánistánu a která by hned mohla skočit do další Očisty. Pak polevíme a upřímně mi další dění a hlavně forma nesedli. Drsné scény (rozstřelení hlavy, podříznutí krku, létající střeva) s nádechem černého humoru stále méně překvapují a solidní závěrečný ženský souboj už toho moc nespasí. Rozhodně nelze říct, že bych si to (jakkoliv) užil. 55% ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Nejprve o nikom nic nevím, takže je cítit malé napětí. Ale je to zábavné, feministické a kontroverzní v ohledu rozhádaných menšin v USA, které by se jako měly spojit. Ale ještě to mohlo mít ostřejší zuby než to má.Satirický horor Lov ale nakonec není ostrou satirou, byť spravedlivě dává za uši všem zúčastněným - jak nenávistným milovníkům konspiračních teorií, tak těm, kteří bojují za sociální spravedlnost a svět bez nebezpečného bílého cukru. Je to především zábavný horor plný nadsázky a vynalézavých úmrtí.Nenabádá k nenávisti a nevyvolává chaos, jak se domníval americký prezident Trump. Naopak vtipně, byť někdy trochu "na sílu", varuje před pokrytectvím a fanatismem na všech politických frontách. Takový přístup snadno naštve jak konzervativce, kteří mohou mít pocit, že z nich tvůrci dělají kořist na odstřel, tak liberály, z jejichž pojetí spravedlnosti se tu stává karikatura.Nakonec může být Lov obtížně skousnutelný právě pro diváky, kteří byli tak posedlí nastavováním zrcadla nespravedlnostem okolního světa, že se do něj sami nikdy nepodívali. Je to sice celkem prosté zjištění, že lidé nám bývají sympatičtí nikoli podle světonázorů a politických preferencí, ale na základě toho, jak se chovají. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Na konci filmu, než Crystal (Betty Gilpin) a Athena (Hilary Swank) začnou bojovat, se Crystal zeptá: „Budeme i nadále poslouchat Beethovena, nebo se na to vrhneme?“ Hudba v pozadí pochází z Mozartova klavírního koncertu, není to Beethoven. (biker)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Louisiana a trvalo od 20. februára 2019 do 5. apríla 2019. (MikaelSVK)
  • Falošná registračná značka na aute, ktorá sa sa nachádzala pod značkou amer. štátu Arkansas a mala zobrazovať to, že sa dej filmu odohráva v Chorvátsku, bola v skutočnosti v nesprávnom tvare. Poznávacie značky áut registrovaných v Chorvátsku začínajú dvojpísmenovým kódom miest. Značka vo filme mala tvar 12 ZA3-G2. (MikaelSVK)

Související novinky

Universal jako první nabídne filmy online

Universal jako první nabídne filmy online

17.03.2020

Universal a jeho streamovací služba NBCUniversal v pondělí oznámily, že vypustí snímky Neviditelný, Lov a příští měsíc taky animák Trollové: Světové turné na stream. Trollové v dubnu teprve budou mít… (více)

Universal zrušil premiéru The Hunt

Universal zrušil premiéru The Hunt

11.08.2019

Necelý týden od masové střelby v amerických městech Dayton a El Paso se studio Universal rozhodlo zrušit premiéru snímku The Hunt / Lov a odložit jej na neurčito. Rozhodnutí padlo zároveň pár dní… (více)

Reklama

Reklama