Reklama

Reklama

Putování s dinosaury

(seriál)
  • Velká Británie Walking with Dinosaurs (více)
Velká Británie / Německo, 1999, 3 h (Minutáž: 30 min)

Scénář:

Georgann Kane

Hudba:

Ben Bartlett

Hrají:

Kenneth Branagh (vypravěč), Avery Brooks (vypravěč), André Dussollier (vypravěč)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Znovu se můžete vrátit do dávno minulých časů a prožít velká prehistorická dobrodružství s neobyčejnými tvory, kteří žili na naší planetě. Naše cesta začíná před mnoha a mnoha miliony let ... Tvůrci oscarové série PUTOVÁNÍ S DINOSAURY se vrací, aby vám přiblížili napínavé, akční, prehistorické dobrodružství, u kterého vám budou vstávat vlasy na hlavě. Díky nim se můžete znovu podívat do země těch nejpodivnějších DINOSAURů. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pútavé, poučné a nápadité dokumentárne dielo o dinosauroch, ktorého vznik bol inšpirovaný Spielbergovým Jurským parkom (1993). Kombinuje krásne zábery skutočnej prírody s výbornou počítačovou animáciou dobových živočíchov a rastlín a robí to vizuálne podmanivým spôsobom. O spôsobe života rôznych druhov dinosaurov sa dozvedáme formou takých malých životných príbehov, často veľmi napínavých. ()

Nihlathak 

všechny recenze uživatele

Překrásné animace, vytvářející prapraprapravěká stvoření, nás provázejí tímto skvělým dramatickým dokumentem, jenž je podaný tou nejpopulárnější formou, aby zaujal nejširší masy. Všichni neignoranti by měli vědět o Římské říši, o Hitlerovi. Stejně tak o dinosaurech. Jakým způsobem (...se vědci domnívají, že...) žili, co tak asi dělali ve chvilce mezi obědem a první snídaní, když zrovna nepochodovali napříč kontinentem, a podobně. Sám jsem byl v dětství dinosaury přímo posedlý, takže takové věci dokážu opravdu ocenit :o) ()

Reklama

Hans07 

všechny recenze uživatele

V roce 1999 na obrazovkách přistál tento graficky velmi vydařený dokument. Pokud jste se chtěli něco v té době dozvědět o příšerkách co tady pobíhaly, plavaly a létaly před tím než vyhynuly před mnoha miliony let nějakou působivější formou než si otevřít učebnici či encyklopedii, tohle byla jasná volba. ()

Okara 

všechny recenze uživatele

Snad můj nejoblíbenější pořad. Každou z epizod jsem viděl nejméně 10x a to bez legrace, beru to jako oddechovku, kulisu ale i dost věrohodný zdroj informací. Úchvatně a realisticky zpracovaný život tak pozoruhodných tvorů u kterých často lituji, že již nejsou mezi námi. (Nejoblíbenější epizoda - Kruté moře, nejoblíbenější potvorák - Liopleurodon) 100% ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Dokumenty mě nikdy nebraly a vlastně jsem je ani nikdy nesledoval, jenže pak přišlo Putování s dinosaury a dokázalo mi, že i v dokumentu se dá úplatnit stará dobrá "škola hrou". Seriál nám poutavě a hlavně zábavně představí život (někdy spíše životní příběhy) dinosaurů, spoustu důležitých faktů i divácky zajímavých perliček. Vše je lehce zpopularizováno, aby přitáhlo a zabavilo i širokou veřejnost a doplněno o velice pěkné záběry až s uměleckým nádechem, takže není téměř co vytknout. Pátou hvězdičk nepřídám snad jen proto, že jsem barbar a dokumentům asi plně holdovat nikdy nebudu. 8/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (22)

  • 17 počítačových grafiků a 7 výtvarníků vytvořilo pro natáčení 30 pravěkých zvířat. (Dr.Okamura)
  • Seriál Putování s dinosaury je nejúspěšnějším dokumentárním pořadem v historii. Celkový rozpočet seriálu činil 6,1 milionu liber, což je asi 360 milionů korun. (Dr.Okamura)
  • První díl "New Blood" se mihne na pozadí v televizi v jedné ze scén dalšího seriálu BBC Torchwood (od r. 2006), konkrétně v 9. epizodě 1. série. (MsUtahraptor)

Reklama

Reklama