Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec se svým synem a dcerou se dostávají do tábora Arawak, kde si chtějí užít klidnou plavbu lodí po jezeře. Jejich bezstarostné chvíle končí ve chvíly, když se jejich loď srazí s motorovým člunem, což má za následek tragickou událost - smrt jejich otce. O několik let později se na toto místo vrací další návštěvníci, ale jejich příjezdem se zde rozpoutá krvavé peklo. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Slasher je pod-žáner hororu, ale i on má svoje vlastné pod-žánre. Camp slasher patrí medzi ne. Začal to Piatok 13 a nasledovali kópie. 3 roky po Jasonovi Voorheesovi (resp. jeho mame, ehm) vznikol Sleepaway Camp. Najabsurdnejšie na ňom je to, že identita vraha je jasná od prvej minúty, nakoniec to ale vďaka brutálnemu finálnemu twistu až tak nevadí, pretože poslednú scénu si budem z hlavy mazať ešte veľmi dlho. Mal som podozrenie v momente, keď na Angelu útočilo iné dievča s tým, prečo nechodí do spoločných spŕch, ale povedal som si „nie, to určite nie“. A vidíte, bolo to "ono". V porovnaní s Piatkom 13 ide o bez debaty slabší horor. Vraždy sú drsné (popáleniny), ale sú inscenované ako nešťastné nehody (v kuchyni, pri plávaní...) a nedajú sa porovnať s gore od Crystal Lake. Kasting je béčkarský (až na vedľajšiu rolu kuchára, v ktorej sa mihne otec Jamesa Earla Jonesa Robert Earl Jones), scenár ani nebudem komentovať a tento letný tábor v porovnaní s Jasonovým nie je vôbec atmosférický (občas vyzerá skôr ako menšie mesto, než iba ako tábor v prírode). ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

No je to na hraně odpadu no, ale když si uvědomím, jak by takovej Sleepaway Camp vypadal dnes (ano, ty novější díly s klidem odignoruju, o rímejku ani nemluvě), jak by tam zas mleli o ajfounech a soušl sítích, namísto aby dělali takové ušlechtilé věci, jako je házení po sobě balónkama napuštěnýma vodou (buhaha, to je bžunda... ne, hold on, fakt je, fakt to je bžunda, hlavně když ho hodíte z vokna a von tam učitel :-) anebo hraní druhé nejdebilnější hry pod sluncem- bejsbolu... Děcka do jednoho napřesdržku, vraždy, jo tak ty jsou taky napřesdržku a ten konec, tak ten je napřesdržku ze všeho nejvíc. Ať si Angela vraždí, jak chce (ježiš, pozor- SPOILER! ;-), já se přeci jen radši vrátím zase pěkně do Křišťálovýho jezera, ona je s Jasonem a jeho máti přeci jen větší suanda. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

V té době možná skvělý počin, nic moc lepšího taky asi nebylo, ovšem v té nynější to už nemůže příliš zaujmout, když člověk zná X lepších filmů v podobném duchu. Teď to působí spíš komicky, se všema těma ohozama z 80. let. :-D (Nechápu, jak to mohli ti kluci nosit.) Ale zpět k filmu. Ten není moc zajímavý, napínavé scény mě moc nedostaly a závěrečná pointa je možná trochu překvapivá, ale nijak nevyvrací ani nevysvětluje předchozí děj, takže ani za tu nemůžu chválit. Vlastně ani nevím proč dávám ty dvě hvězdičky, protože to je docela nudná vyvražďovačka... 40% ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Dlouho mi tahle série unikala, pak jsem viděl Return to Sleepaway Camp a hodně se mi to líbilo. Takže po dlouhé době přišel čas napravit resty. Trošku problém je, že jsem samozřejmě o pointě věděl dopředu. Přesto posledních 10-15 vteřin i tak stojí za to a má to fakt koule. Což se ale nedá říci o zbytku filmu. Ten je prostě divný. Nesmyslné, naprosto mimózní, monology velmi podivných, bizarních postav, nesympatických, směšných, tupých a tragických, v hodně roztodivných hadrech (i na počátek osmdesátých let). Prostě nechutné freakshow k zblití a pochcání smíchy. Scénář drží pohromadě jen tak tak, s logikou si moc hlavu nedělá, je jednoduchý jako chleba s máslem. Vraždy jsou fajn, svou povahou, natočeny mohly být určitě lépe. Atmosféru to nemá vůbec (až na těch posledních pár vteřin a ulítlé scény s tetičkou), kromě takřka autistického Angelina pohledu. Já mám osmdesátá léta hrozně rád, prakticky na ně nedám dopustit, ale tenhle film je dokáže docela i znechutit, jako by v sobě koncentroval všechno špatné té doby. Doufám, že další díly budou trochu lepší. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Čistě ze zvědavosti jsem se zeptal několika zdejších uživatelů, co oni na tuhle kempařskou vyvražďovačku, takže místo sebe tentokrát nechám mluvit je. Uživatelé, co odpověděli, však z pochopitelných důvodů chtějí zůstat v anonymitě. Takže zde zveřejňuji pouze jejich výroky: „Je to celkom dobrý horor s vyšinutú psychopatkou v hlavnej úlohe. Objektívna kvalita filmu – 57%, film se páči mne na 64%.“ – „Tak tohle si dost matně pamatuju z VHSek, ty díly už mi taky splývají. Ale dřív se mi to líbilo, takže ty čtyři hvězdy si to určitě zaslouží.“ – „Zajímavý horor.“ – „II Rozpočet filmu $350,000 II Tržby USA $430,000 II Tržby Celosvetovo $ II Tržby za prodaj DVD II...“ – „Špatný obraz i zvuk, příroda sice pěkná, ale z vražd není moc vidět. Na odpad to ale není, protože i mé sestře se to celkem líbilo, a ta má v tomhle hlavní slovo.“ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Dvojica chlapcov, ktorí sedia pri Judy, keď sa Paul prvý raz stretne s Angelou, je v rôznych záberoch iná. (beso74)
  • Niektorí z mladých návštevníkov kempu zo začiatku filmu sú príbuznými členov filmového štábu natáčajúceho tento film. (beso74)
  • Záverečná scéna bola natočená nahým mužom, ktorý mal na tvári masku Felissi Rose. Premýšľalo sa aj o tom, že pre Felissu vytvoria protézu penisu, ktorú si potom oblečie, ale nápad bol zavrhnutý. Chudý chlapec, ktorý sa v tejto scéne objavil ako Angela bol vysokoškolák, ktorý sa musel pred spustením kamier najskôr opiť. (molcan2)

Reklama

Reklama