Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec se svým synem a dcerou se dostávají do tábora Arawak, kde si chtějí užít klidnou plavbu lodí po jezeře. Jejich bezstarostné chvíle končí ve chvíly, když se jejich loď srazí s motorovým člunem, což má za následek tragickou událost - smrt jejich otce. O několik let později se na toto místo vrací další návštěvníci, ale jejich příjezdem se zde rozpoutá krvavé peklo. (Chupacabre)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

kobejn odpad!

všechny recenze uživatele

Z dnešního hlediska má film hodnotu pouze jako studijní materiál a doklad toho, jak to určitý konkrétní období v USA vypadalo, jak se lidi oblíkali, jak se chovali, jak mluvili ap.. Takže jako dokument jistě poučné, ale jako hraný film otřesně špatné. Jde o právem zapomenutý brak. Závěrečná "šokující pointa" byla tak blbá, že jsem rovněž na to koukal s otevřenými ústy dokořán s nevěřícným výrazem, jen na ten existenciální výkřik jsem se nevzmohl. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Další táborová vyvražďovačka, myslím že kdo byl v 80. letech v USA teenager a koukal na horory, musel mít při pobytu na dětském táboře slušně stáhlou prdel... A jak vypadal takový osmdesátkový kemp? Pedofilní vypasený kuchaři, naposilovaný vedoucí narvaný v těsných trenkách a tílku, trapný machýrci, šikanující mládež, no prostě kretén kam se podíváš. Ještě že ty největší v tomhle případě začne někdo zabíjet... Jedná se o docela přímočarý, přesto chvílema nudný slasher, s docela vynalézavými způsoby vražd v prostředí pro to jak stvořeném. Závěrečné překvapení se vydařilo na výbornou. Nesnášim tyhle dětský tábory, ještě že jsem byl jen na jednom:) 3,5/5. Eat shit and die, Ricky! -Eat shit and live, Bill. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Předně - horrory 80.let mám velmi rád! Tenhle mi dlouho unikal a vidím, že právem. Žádný sex, vraždy v náznaku, atmosféra vyšuměla a kamera je těžce televizní. Nebýt mrtvol a sprosté mluvy, jeden by měl pocit, že sleduje československý film o pionýrském táboře (ve skutečnosti by ten však byl mnohem zábavnější). Většina osazenstva tábora se k sobě chová odporně a vedoucí jsou na zastřelení. Já tedy zažil vodácké tábory, naprosto skvělé, ale věřím, že někdo si prožil podobný tomu filmovému (snad kromě vražd). Hvězda za pěkné mrtvoly, druhá za nečekaný konec. Na Pátek 13. však tohle nemá ani omylem... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Slasher je pod-žáner hororu, ale i on má svoje vlastné pod-žánre. Camp slasher patrí medzi ne. Začal to Piatok 13 a nasledovali kópie. 3 roky po Jasonovi Voorheesovi (resp. jeho mame, ehm) vznikol Sleepaway Camp. Najabsurdnejšie na ňom je to, že identita vraha je jasná od prvej minúty, nakoniec to ale vďaka brutálnemu finálnemu twistu až tak nevadí, pretože poslednú scénu si budem z hlavy mazať ešte veľmi dlho. Mal som podozrenie v momente, keď na Angelu útočilo iné dievča s tým, prečo nechodí do spoločných spŕch, ale povedal som si „nie, to určite nie“. A vidíte, bolo to "ono". V porovnaní s Piatkom 13 ide o bez debaty slabší horor. Vraždy sú drsné (popáleniny), ale sú inscenované ako nešťastné nehody (v kuchyni, pri plávaní...) a nedajú sa porovnať s gore od Crystal Lake. Kasting je béčkarský (až na vedľajšiu rolu kuchára, v ktorej sa mihne otec Jamesa Earla Jonesa Robert Earl Jones), scenár ani nebudem komentovať a tento letný tábor v porovnaní s Jasonovým nie je vôbec atmosférický (občas vyzerá skôr ako menšie mesto, než iba ako tábor v prírode). ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

V té době možná skvělý počin, nic moc lepšího taky asi nebylo, ovšem v té nynější to už nemůže příliš zaujmout, když člověk zná X lepších filmů v podobném duchu. Teď to působí spíš komicky, se všema těma ohozama z 80. let. :-D (Nechápu, jak to mohli ti kluci nosit.) Ale zpět k filmu. Ten není moc zajímavý, napínavé scény mě moc nedostaly a závěrečná pointa je možná trochu překvapivá, ale nijak nevyvrací ani nevysvětluje předchozí děj, takže ani za tu nemůžu chválit. Vlastně ani nevím proč dávám ty dvě hvězdičky, protože to je docela nudná vyvražďovačka... 40% ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • Dvojica chlapcov, ktorí sedia pri Judy, keď sa Paul prvý raz stretne s Angelou, je v rôznych záberoch iná. (beso74)
  • Niektorí z mladých návštevníkov kempu zo začiatku filmu sú príbuznými členov filmového štábu natáčajúceho tento film. (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno