Reklama

Reklama

Po událostech z minulého dílu malá Jamie oněměla, ovšem zjistila, že je telekiniticky poutána ke svému strýci - vrahovi Michaelu Myersovi. A ten se vrací i na letošní Halloween. I tentokrát mu v cestě stojí jeho nemesis - Dr. Loomis, který má plán jak Michaela porazit. (Opsha)

Videa (1)

Trailer

Recenze (177)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Nechápu tak malá hodnocení. Je to sice pátý díl a na první dvbě klasiky tento díl nemá, ovšem Návrat Michaela Myerse překonává ve velkém. Tento díl je podle mě jedním z nejlepších dílů celé série. Je tu více vražd a příběh je o dost lépe zpracovaný, hlavně těch několik prvních minut mi přišlo zajímavých. Nebál jsem se sice ani trochu, ale párkrát jsem byl i překvapen - vražda nůžkami nebo lopatou - a bavil jsem se skvěle. Opět to drží Donald Pleasance, který je pořád výborný. No a finále bylo výborné a příslib šestky je tak velmi zajímavý. Danielle Harris se od minulého dílu také v mnohém zlepšila. Tomotu dílu nemám co vytknout a čtyři hvězdy dávám jen k úctě k prvnímu dílu. 94%. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl mě až tak nenadchnul, jelikož je poměrně nevyvážený. Scény napětí (nejlepší je asi honička v lese za doprovodu Carpenterovy hudby - s tou se ale jinak dost šetřilo) se střídají s nudou nebo až úsměvnými pasážemi - tím se ale atmosféra vytrácí. Nejvíce mne rozčilovalo, jak ta malá holka pořád nepříjemně ječela a řvala, tudíž jsem si přál, aby ji MM co nejdříve prohnal nůž hrdlem... Vidle jsou sice fajn nástroj, ale poněkud neoriginální (a také jsem si je bez problémů tipnul). Vraždy mohly být nápaditější a krvavější. MM je stejně jako Dr.Loomis samozřejmě nezničitelný, leč temná postava v ocvokovaných botách pro mne zůstala záhadou. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Päťka so štvorkou tvorí akýsi celok podobne, ako jednotka s dvojkou. Vraždy potešia, atmosféra je vydarená, proste na úrovni štvorky, ale samozrejme o kvalitatívnu triedu nižšie než prvé dva filmy, možno aj viac. Loomis je síce dušou série, avšak tentokrát nám ho scenár predstavuje ako psychopatického dedka, ktorý možno chápe, čo s Mikeom treba urobiť, ale zmôže sa len na to, že mu občas povie tvárou v tvár niečo veľmi dôležité a Mike len pozerá a mlčí, akoby to hovoril svojmu psovi. A Pleasance sa môže snažiť, čo len chce. Vyvrcholenie v dome je husté, až sa miestami dostavuje nadšenie. Máme tu pravdepodobnú veľmi peknú final girl, lenže tá zrazu zmizne a final girl je niekto iný. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Poslední osmdesátkový Halloween je osmdesátkový až moc (v tom špatném slova smyslu), ale jinak nemám moc co vytknout, líbí se mi, že každej další díl (když teda pominu debilní trojku) přímo (nebo nepřímo) navazuje na ten předešlý a děj tak více vrství (nevím, asi se mnou bude leckdo nesouhlasit, ale sérii Halloween vůbec neberu jako nastavovanou kaši, ač by k ní mohla lehce sklouznout). Atmosféru a takovou správnou auru Michael Myers prostě má. Jediná věc, která mě tady fakt vyloženě srala, byla ta malá Michaelova neteř, jenž se prořvala celým filmem od začátku až do konce :-) Další kvalitní Halloween. "Modlil jsem se, aby shořel v pekle, ale v hloubi duše jsem věděl, že ho peklo nepřijme." ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu se jednalo o jeden z lepších dílů. Vraždiček pár bylo. Nevraždilo se pouze tou trapnou a malou kudličkou, nýbrž občas přišly na scénu i zajímavé vidle, či netradiční kosa. Do toho všeho všude pobíhá ohořelý doktor Loomis, který si v tomto díle hraje na vrcholového psychologa, takže kromě popálení přidá na svůj seznam zranění i rozpárané bříško. Trošku mi vadila ta ubulená dívka, který prakticky celou stopáž nedělala nic jiného. Vlastně mi vadila hodně. Pevně doufám, že v příštím díle konečně zdechne. Celkově to vidím lepší hvězdu. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (25)

  • Oblečení "muže v černém" je odkazem na Johnnyho Cashe. Hvězda americké country s oblibou nosila černý kabát a kovbojské boty. (Fenk)

Reklama

Reklama