Reklama

Reklama

Tichý nepřítel

  • USA The Devil's Own (více)
Trailer

Obsahy(1)

Newyorský policista irského původu Tom O´Meara ve svém domě ubytuje na doporučení přítele mladého emigranta za Severního Irska Roryho Devaneye. Sympatický mladík si brzy získává srdce všech členů rodiny. Nikdo z nich přitom netuší, že Rory je brutální terorista, který má na svědomí přes dvě desítky lidských životů. Před vlastním osudem se člověk neschová ani v New Yorku. Po Rorym jdou brzy nejen agenti Britské tajné služby, kteří ho chtějí bez milosti zatknout. Rorymu se ale podaří uprchnout a při útěku je donucen zabít Tomova kolegu. Rozzuřený O´Meara odmítá pomoc FBI i Britské tajné služby a sám se vydává po Roryho stopě... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Tyler 

všechny recenze uživatele

Hlavní devizou filmu jsou herecké výkony dua Harrison Ford/Brad Pitt a vztah jejich postav, který prochází docela zajímavým vývojem...Všechno další ale jako by hrálo jinou písničku, a není proto divu, že výsledek je nepřesvědčivý. To ale nemění nic na tom, že "Tichého nepřítele" byste měli přece jen zkusit - třeba vám sedne líp než mně. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(30%) Co tímto filmem, v českém překladu TICHÝ NEPŘÍTEL chtěl básník říci, to opravdu nevím. Pustil jsem si jej náhodně, ale i tak jsem doufal, alespoň v přijatelnou jednohubku. To se bohužel nestalo. Tohle ale není ten případ, kdybych po celou dobu jeho sledování nonstop nadával, ale stále jsem si kladl na všelijaké aspekty tohoto počinu otázky PROČ? Abych to moc neokecával (což se mi nikdy moc nedaří), tak to CELÉ vyznělo DOZTRACENA. Máme tu nějaké dvě hlavní postavy, ale kdo je vlastně záporný a kdo kladný? Oba (jak Ford tak i především Pitt, který zde měl být spíše záporný) mi přišly fajn. Samozřejmě, máme tu spoustu scén a situací, abychom Pitta odsoudili na záporáka, ale režie ho pojala tak sebevědomě, že mi ho bylo ke konci strašně líto. Nějaké ty přestřelky tu máme, ale je jich málo. O tom to není ale. Není to ani thriller. Drama? To také ne. Celé je to strašně nevýrazné, ale ne tak abych se vyloženě nudil. Hltal jsem každou minutu, přesto na tom toho moc pochválit nemohu. Forda jsem si vcelku užil, Pitt také nebyl špatný, ale měl děsně napsanou postavu. Vůbec jsem mu jeho roli zabijáka nevěřil. Asi bych měl dát jen 1*, ale znám horší filmy, potenciál to mělo ale o dost větší. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Don't look for a happy ending. It's not an American story. It's an Irish one..“ Harrison Ford jako trochu naivní Mirek O'Dušín a Pitt jakožto radikální plod konfliktu v Severním Irsku představují dva bezvýznamné body na spirále etnicko-nacionalistického násilí. Je škoda, že jednotlivé akční scény převyšují ten rutinně natočený děj, který je spojuje, protože na dilematickém poli „morálního práva na obranu a pomstu“ bylo zaseto dobře. Největší překvapení asi nakonec bylo, že tam nehrálo nic od U2.. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Film je to ľahko nadpriemerný, možno by to chcelo väčší spád a odstránenie niekoľkých hluchých miest. Možno preto sa z neho nestal hit, hoci mal dobré herecké obsadenie. Ale z priemeru ho vyzdvihuje okrem Harrisona Forda a Brada Pitta aj zakončenie, no uvidíte sami. Milujem všetky filmy s Bradom Pitton z 90.tych rokov. Rozhodne stojí za videnie, aspoň zo zvedavosti.. ()

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Až na Pitta a Forda je bohužel fim jedna velká nuda. Počáteční přestřelka člověka naláká na akční film, ale opak je pravdou. Další hodinu a půl posloucháme debaty Forda a Pitta, aby se to poté během posledních 15 minut vše vyřešilo. Filmů, kde hlavní roli hrála IRA jsem již několik viděl, ale tohle byl nejspíš ten nejhorší. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (7)

  • Brad Pitt chcel opustiť natáčanie filmu pre neustále prepisovanie scenára, pohrozili mu však žalobou na 62 miliónov amerických dolárov, a tak ho radšej dokončil. (beso74)

Reklama

Reklama