Reklama

Reklama

Walker, Texas Ranger

(seriál)
  • USA Walker, Texas Ranger (více)
USA, (1993–2001), 152 h 15 min (Minutáž: 45–90 min)

Scénář:

Leslie Greif, Albert S. Ruddy, Paul Haggis, Rick Husky (více)

Hrají:

Chuck Norris, Clarence Gilyard Jr., Sheree J. Wilson, Judson Mills, Nia Peeples, Noble Willingham, Roxanne Hart, Gary Graham, Marshall R. Teague (více)
(další profese)

Série(9) / Epizody(196)

Obsahy(1)

Chuck Norris  se svým bojovým uměním ochraňuje zákon v Dallasu a jeho okolí. (TV Nova)

Recenze (1 002)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Díky TV Nova jeden z "pilířů" podvečerní zábavy v českých domácnostech. Prostě další béčkový seriál z atraktivního prostředí - který kluk by nechtěl být karate šerif a ještě k tomu Ranger, že? Ale ozvučení, obzvlášť v posledních sériích je skvělé, a nová krev (to jako Gage a Sydney) jsou taky fajn, tak koneckonců proč ne. Jsou u nás k vidění ještě mnohem, mnohem horší věci. Vezměte si třeba Rosalindu, Manuelu, Carmencitu, Sergejevnu nebo jakékoliv jiné ženské jméno, pod kterým se dříve či později bude skrývat hlavní hrdinka nějaké telenovely. V porovnání s těmihle "skvosty" televizní "zábavy" je Walker uměleckým dílem. PS: za vrchol seriálu osobně považuju díly s Prezidentem, kterého hraje coby záporák tradičně skvělý Michael Ironside. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Beru to asi takhle! Kdyby na hrdinného Chucka jednou, dvakrát někdo vystřelil, tak by se posral, položil šerifskou hvězdu a začal by dělat kariéru v prodejně krmiv!! Ale on vždy nesměle skáče mezi to největší zlo - to bych i bral!! Ale absolutně nesnesu ty morální závěry - například zločinci násilně obsadí televizní studio, začnou tam v přímém přenosu pronášet řeči o rasové segregaci, Walker tam vlítne, před zraky televizních diváků všechny hravě zmákne a začne do kamery přednášet o moralitách a rovnoprávnosti ve společnosti.. uff!! A ještě bych chtěl vidět, jak by se ta vcelku sympatická kurátorka nechala osahávat šedesátiletým troubou, absolutně bez charismatu, nechutným plnovousem a opičím výrazem!! ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

“Ve Smrtonosný pasti to Gibsonovi vyšlo.” No, čeští překladatelé... Zasmát se při tom dá slušně i z jiného důvodu a to - říkám jako LGBT - nejsem žádný anti-right-wing (snažím se být nestranný, jak to jde a vyhnout se babišismům a berlusconismům), byť jakoukoli bipolární americkou politickou scénu bych v naší zemi nechtěl v žádném případě (i když na té cestě jsme “správným směrem”). ()

heyda 

všechny recenze uživatele

3 hvězdičky nejsou proto, že bych chtěl snad jít proti proudu. Ale prostě mě tenhle seriál kdysi bavil. A že Chuck Norris neumí hrát? Tak to musím oponovat. Mít v každém díle stejně zarputilou tvář jako on, jen tak někdo neumí. Některé ty povedené díly si doteď pamatuji, což se o mnoha jiných seriálech říct nedá. Takže ty vaše odpady moc nechápu, ale vsadím se, že na Norrise nemáte. Protože Chuck zná poslední číslo pí. A nejen to...Chuck nezná noc - není to tím, že by se snad Chuck bál tmy, ale tma se bojí Chucka Norrise. ;-) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten, kdo tento seriál kritizuje pro nereálnost jeho dílů, je blázen!!! Vše je točeno s nadsázkou, poukazuje se na současné problémy, které vládnou nejen v USA, ale i všude jinde ve světě (např.: šikana, neonacisté, drogy ve školství, zneužívání dětí, rasismus, lidská chudoba atd.) ... Celý seriál je jakýmsi obrazem skutečného života Chucka Norrise: a) sám Ch. Norris je stejně jako Cordell Walker poloviční indián; b) jeho bratr zahynul ve Vietnamu během války, Cordell Walker se v některých dílech vrací ve vzpomínkách právě do "zeleného pekla"; c) pracuje na projektu KICK DRUGS OUT OF AMERICA; d) osobní názory a postoje Chucka na víru a soudobé problémy; e) v dětsví měl Norris v oblibě weterny, kde zpravidla vítězilo dobro nad zlem, proto je tomu tak i zde a v mnohých epizodách záměrně posazuje děj do prostředí divokého západu .... Seriál má být odlehčením (proto ty nereálné díly o zvláštní DNA nebo rvačky při zatýkání), o čemž svědčí i humor v každém díle (je různorodý x Komisař Rex - jiný humor než houska se salámem není!). Touto jednoduchou formou se pak pokouší ovlivnit mládež, ukázat jim správnou cestu a naučit je rozeznávat dobro od zla, ke kterému je mnohdy velmi snadné sklouznout. Snaží se poukázat na upadající víru a ochotu pomáhat druhým, narůst kriminality mladistvých a nasměrovat děti s nízkou sebedůvěrou ve víru a pevné přesvědčení o sobě samém. Dopis Chucka Norrise fanouškům Walkera. P.S. Porovnejte 1. a poslední řadu seriálu. Jaký je závěr? (pro pochopení není špatné si o jeho životě něco přečíst) ()

Galerie (56)

Zajímavosti (55)

  • Tato epizoda vznikla na základě Norrisovy žádosti na CBS, aby natočili epizodu, která bude ukazovat jeho křesťanskou víru. CBS jej prvně nevyslyšela s tím, že již seriál nabídl dostatek prostoru pro vyjádření víry. Norris prohlásil, že když speciální epizodu natočí a nestane se nejlépe hodnocenou částí 5. série, už je o žádnou laskavost žádat nebude. Epizoda Zázrak v sousedství tedy byla natočena a stala se nejlépe hodnoceným dílem série. (cheyene)
  • Při natáčení scény, kde Walker (Chuck Norris) soutěžil s Indiánem, kdo chytí většího chřestýše, byl Chuck ušknut. Když to viděl režisér, zpanikařil a utekl. (vojtaruzek)
  • Triwette (hraný Clarencom Gilyardom Jr.) je vegetarián. (rador)

Související novinky

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

Zemřel herec Clarence Gilyard Jr.

29.11.2022

Ve věku šestašedesáti let odešel americký televizní, filmový a divadelní herec Clarence Gilyard Jr., jehož si většina diváků vybaví z televizních obrazovek jako rangera Jamese Trivetta, věrného… (více)

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

Walker, Texas Ranger se dočká rebootu

24.09.2019

Po rebootech Čarodějek, MacGyvera a Magnuma došla konečně řada i na legendárního Walkera, Texas Rangera. Hrdina, jenž pro kop z otočky nikdy nešel příliš daleko a z Chucka Norrise učinil kultovní… (více)

Reklama

Reklama