Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Bývalý policista Lorenzo Lamas se stane psancem. Přesto stále bojuje na straně práva a spravedlnosti... (TV Prima)

Recenze (385)

liskam 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete udělat nějaký opravdu dobrý seriál, který bude oblíbený u dětí, musíte myslet tak trochu ve "sci-fi" , už vám totiž nestačí standartní kladný hrdina. Takže to vezmete zgruntu. Použijete Vinnetoua a necháte ho prodělat steroidovou kůru, pak oživíte Barbie (Ken není potřeba) která bude hrát sestru toho indiánského monstra a jako hlavního hrdinu vymyslíte hubenýho a vlasatýho Seagala, kterej umí navíc i kopat do ksichtu. A jelikož jste v USA, posadíte ho na mašinu. A to je celý, pak už je točit díl za dílem a vymejvat mladejm lidem mozky. Za mě 25% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ve správnou dobu a na správném místě byl Odpadlík jedním z těch nejlepších seriálů na světě. Moji vrstevníci určitě tuší, co za dobu to bylo:) "Psanec, který loví psance, lovec lidí, Odpadlík" je dost osobitou a stylovou záležitostí, takže u mojí generace získal podobný status jako Vražedné Pobřeží - ne kult, ale něco, co potěší při každém uvedení. Cože? Co to kecám? Chcete mi tvrdit, že je to horší než Walker, Texas Ranger nebo Kobra 11? No tak zase sklapněte. Hustopanská úvodní znělka, chlapácký vždyavšude správňák Reno Raines a k tomu Bobby Sixkiller, indiánským jménem Růžové Sako-Zelené Sako (v českém znění Alexej Pyško), a jeho fešná sestřička Cheynee navrch. Pět sezón a ode mě 60%. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Mluvené motto seriálu bylo jasné. Vzpomínáte?„Býval dobrým policistou, ale spáchal nejtěžší hřích: svědčil proti zkorumpovaným kolegům. Pokusili se ho zabít, místo toho zabili ženu, kterou miloval..A takto pořád dokola snad až po nějakou pátou řadu. Poprvé jsem to hltal asi jako každý mladý kluk, to je ostatně jasné. Něco nového, hemerika, akce, vzrůšo, sexy baby atd. Po druhém-jen namátkou. Po třetím, čtvrtým však už ani ránu..Člověk si přeci jen uvědomil, že to ve své podstatě byla jen trapnost nad trapnost podobně jako třeba Walker Texas Ranger, kladný a nikým neohrožený hrdina, který ještě neuměl ani pořádně hrát. A nejen on, ale takřa celý ansábl. Život se může změnit v jediném okamžiku, ale ten můj se sledováním tohoto stokrát ohraného klišé změnit nikdy nemůže:-) Ta jedna hvězdička je jen za toho sympatického indiána Bobby Sixkillera. Typická záležitost komerční televize Nova. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Lorenzo Lamas rovná se Odpadlík. A nijak jinak:) Tehdejší seriály nebyly vždy dokonalé, perfektní a hlavně vyumělkované, ale právě proto na ně tolik vzpomínáme. A taky kvůli těm dobrým časům, kdy se člověk staral jedině o to, aby stihl své oblíbené seriály. Kde bychom my, filmoví fanoušci před léty znali výrazy jako "herecký výkon", "scénář", "kamera" či "režie.":) Kde, že. Stačil ovladač a udělané úkoly do školy. Případně obráceně. Vlastně nejdřív byl asi důležitý ten seriál:) Kdybych mohla vrátit čas, tak bych absolutně kašlala na nějaké případné csfd, Youtube či F*ckbook. Minimálně měsíční maraton u staré televize, VHS a nekonečného programu:) "Obviněn z vraždy nyní projíždí krajinou. Psanec, který loví psance, lovec lidí. Odpadlík." ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Byl by možná býval dobrým policistou, jenže spáchal ten nejhorší hřích, protože se přidal k famílii Sixkillerových, a jako lovec odměn se jal chytat zločince pokaždé podle stejného scénáře a bez špetky inovace. Ale jo, Lorenzo byl dobrou volbou. Vysoký ramenatý idol dívčích srdcí s motorkou, po které toužili zase všichni mladí kluci. Plus blonďatá Cheynne, movitá hrouda Bobby a občas nějaké to známější jméno (Danny Trejo, Tommy Lister Jr.). Nic víc... spíše míň. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (10)

  • Černý Hummer H1 ,kterým v seriálu jezdí Bobby Sixkiller (Branscombe Richmond), patřil ve skutečnosti hlavnímu protagonistovi Lorenzu Lamasovi. (korbitch22)
  • Tento a předchozí film (1993) byly v některých případech uvedeny také jako samostatné epizody v seriálu Odpadlík (od r. 1992), a to jako 20., 21. a 22. díl druhé řady. (CANNIBAL)
  • Motocykel, na ktorom jazdí Reno Raines, je Harley-Davidson 1340 Springer Softail z roku 1989. Jeho majiteľom je Lorenzo Lamas. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama