Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Bývalý policista Lorenzo Lamas se stane psancem. Přesto stále bojuje na straně práva a spravedlnosti... (TV Prima)

Recenze (384)

Šimpy 

všechny recenze uživatele

"Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích...", kdo by neznal tuhle kultovní českou verzi znělky? A něco vám povím....já znal Bobbyho Sixkillera ještě, když byl Fivekiller....;-) A nejlepší byl závěrečný díl, který jsem nikdy neviděl a poprvé ho zkoukl asi před rokem...konečně byl Reno zproštěn viny a ten, co po něm celou dobu šel, se sám stává psancem :-D ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Bol policajtom. Dobrým policajtom. Potom sa ale postavil proti svojim skorumpovaným kolegom. Chceli ho zabiť, namiesto toho zabili jeho ženu. Falošne obvinený sa teraz túla krajinou. Štvanec loviaci štvancov. Lovec ľudí. Odpadlík.“ Toto nie je žiadne béčko, ale solídny akčný seriál na spôsob Utečenca, s charizmatickým Lorenzom Lamasom v titulnej úlohe. Aspoň tak sa mi to zdalo v 90. rokoch, kedy som chodil na základku, frčalo to poobede na Nove a vždy som zo školy utekal domov, aby som stihol nový diel. K tomu vtipný Indián (Branscobe Richmond) a štíhla karate baba s oholenými lýtkami (Kathleen Kinmont). Plus Hummer, Harley Davison, slnečné okuliare, kvalitná akcia, neuveriteľné úvodné titulky (zimomriavky!) a zápletky rovnako nenápadité, ako poctivé a fajn. Keď som bol malý, možno som chcel byť smetiarom aj kozmonautom, ale tiež som chcel byť svalnatým lovcom ľudí. Rútil by som sa na motorke vyľudnenou krajinou a občas by som asi niekoho ulovil, aby sa nepovedalo. A mal by som vlčiaka. Určite by som mal vlčiaka. Len neviem, či by to za mnou stíhal. ()

Reklama

daEmoNickY 

všechny recenze uživatele

"Zabili mu zenu kterou miloval". Jako malymu se mi to libilo. Davat tomu odpad, kterej si zaslouzi, je stejne jako se smat nocniku. Pekny komentar: Gemini Ty vole, odkdy tady propagujes cizi nazory? Ty nevis co te ucili ve skole o kvazisolipcoidni fluaktaci interpunku? Nojo. Jedina vec, ktere se mi kdysi na odpadlikovi libila byla ta nekonecnost. Pokazde jinak. Pokazde s o spetku jinym scenarem. Nastesti si je promichali, takze jsem mel radost ze jsem to odhalil sam. Pest na oko neni zrovna nejlepsi zpusob filmareni No a to je prave ta druha stranka. Jako ze to je hodne spatne? Ano. Bavilo me hrat si na Rena. Pokazde trosku jinak. To proto jsem sel na iformatiku. Protoze zakladem umele inteligence je zkouseni vsech moznosti. Proto se ji rika umela. Chapu. Takze jsi jako malej skakal, kutalel se vydaval zvuky ktery nezapises zadnou abecedou. Ani japonskou a to je teprv co rict. Jo a celej si ses dycky poslintal Toz sme doma nemeli kecup. Ale, mel sem pocit filmove krve. ()

-soch- 

všechny recenze uživatele

Sledoval som tento seriál pár krát na MARKÍZE s ekáckym dabingom a musím uznať, že zvučka tohto seriálu je podľa mňa naozaj vynikajúca úvodná zvučka s komentárom IVANA LACU. Lamasa daboval SKLÁR, Bobbyho MAJESKÝ a tú kočku si dabla PETRA VAJDOVÁ. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ve své době vynikající akční seriál, který ničím nijak nevynikal. Co díl, to napínavé řešení zapeklitých případů a ještě přitom pátrání po komplotu a vrahovi milované. Bohužel, každým dílem ale kvalita klesala. Největší rána byla, když se zcela bez vysvětlení vytratila sestra Bobbyho Sixkillera Cheyenne Phillipsová. Nejdříve jako někam odjela a záhy už tam byla jiná. Bulvár ví, že představitelkou byla Lamasova životní partnerka Kathleen Kinmontová, se kterou se během natáčení rozešel a tak odešla i ze seriálu. Tvůrci to ale mohli alespoň nějak vysvětlit. I po letech se však dá na toto dílo, hlavně na první sérii, dívat a i spolu s vypravěčem si odříkávat pravidelný text o psanci, který loví psance. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (10)

  • Hlavného záporáka, Donalda "Dutcha" Dixona, si zahral autor a producent seriálu Stephen J. Cannell. (m.a.t.o.)
  • Tento a předchozí film (1993) byly v některých případech uvedeny také jako samostatné epizody v seriálu Odpadlík (od r. 1992), a to jako 20., 21. a 22. díl druhé řady. (CANNIBAL)
  • Odpadlík bol svojho času jeden z najsledovanejších seriálov. Súčasne sa vysielal v 100 krajinách po celom svete a bol nadabovaný do 12 jazykov. V tomto smere mu môže konkurovať iba Pobrežná hliadka (od r. 1989). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama