Reklama

Reklama

Odpadlík

(seriál)
USA, (1992–1997), 78 h 52 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Lorenzo Lamas, Branscombe Richmond, Kathleen Kinmont, Sandra Dee Robinson, Stephen J. Cannell, Larry Manetti, Geoffrey Blake, L.Q. Jones, Shauna Sand (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(110)

Obsahy(1)

Bývalý policista Lorenzo Lamas se stane psancem. Přesto stále bojuje na straně práva a spravedlnosti... (TV Prima)

Recenze (385)

maxxxim 

všechny recenze uživatele

Jednoznačná pätorka hviezdičiek, avšak iba za určitých podmienok, ktoré musia byť splnené súčasne, a síce slovenský dabing, dobrá zápletka rozumej do nelogického celku ústiaci sled iracionálnych skutočností a dobrá nálada v publiku, to je potom podívaná najväčšieho rangu. Z jedného nemenovaného dielu vyberám nasledovné slovné spojenia: "braček založ mu želiezka", opomenemeli, že uvedený zájeb zaznel v prostredí vyrysovaných harlejákov, nemôžeme inak ako súhlasiť s Jozefom Gregorom Tajovským, ktorý takto umne nadaboval hlavného hrdinu. Alebo iná: "kamoško už nie si môj najlepší kamoško, braček", myslite si, že takto sa oslovujú bábätka na pieskovisku pri ihraní sa v stavanie z piesku? Ale kdeže, takto sa prekárali vedúci pracovníci motorkárskych gangov. "Ty si opica a ten vedľa teba je somár" áno aj takto nežne vedia znieť dialógy v akčnej dráme. Zaujímalo by ma či dabéri vychádzali z Hattalovej Krátkej mluvnice slovenskej alebo čerpali inšpiráciu z Bernolákovej Grammatici Slavica, každopádne ale asi išli s vatou v ušiach, keď dabovali Lorenza a jeho true friendov na motorkách a iných vozítkach. A na záver už iba ako by napísal Johnko King v Gume bratislavskej "gumí guma a guma za gumou sa gumí". ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Lorenzo Lamas se prohání napříč Amerikou na Harleyi a chytá zločince všeho druhu, ač on sám je hledán policií za vraždu, kterou nespáchal. Kdyby mě to někdo takhle teď převyprávěl udělal bych si hned obrázek o tomhle béčkovém seriálu. Ale ejhle ono to není až tak špatné. No z dnešního hlediska asi je, ale tehdy jsem to hltal. Vykrádá všechny ty béčkové příběhy až do morku kostí, vězeňské drama, lov lidí skupinou zbohatlíků atd. Koukat se na to dalo, a když to začal zlehčovat i Sixkillerův tým, celé to nakonec bylo bez příznaků kocoviny. Po pár sezonách se celý námět a příběh notně omlel a už tvůrci neměli, kde brát. Právě proto se i zde objevilo pár ohavností typu, Odpadlík na divokém západě nebo Odpadlík vzpomíná a rekapituluje. "Renegade" ovšem k tomu všemu má ještě úžasnou znělku a dobře odvedený dabing, což dělá z tohoto seriálu další hřích z mládí, na který bych se klidně podíval i dnes. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Ve své době vynikající akční seriál, který ničím nijak nevynikal. Co díl, to napínavé řešení zapeklitých případů a ještě přitom pátrání po komplotu a vrahovi milované. Bohužel, každým dílem ale kvalita klesala. Největší rána byla, když se zcela bez vysvětlení vytratila sestra Bobbyho Sixkillera Cheyenne Phillipsová. Nejdříve jako někam odjela a záhy už tam byla jiná. Bulvár ví, že představitelkou byla Lamasova životní partnerka Kathleen Kinmontová, se kterou se během natáčení rozešel a tak odešla i ze seriálu. Tvůrci to ale mohli alespoň nějak vysvětlit. I po letech se však dá na toto dílo, hlavně na první sérii, dívat a i spolu s vypravěčem si odříkávat pravidelný text o psanci, který loví psance. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

s tím honzou čenským jako psancem na motorce to vopravdu trochu přepískli ,,,je to stejně úsměvný, jako když tarzana daboval daniel dítě...včera se mě jeden takovej lovec lidí pokoušel předjet ve stokilometrový rychlosti a štrejchnul mě přitom do lejtka....následně jsem použil můj oblíbený prstoklad a přidal jako pozdravení ZHEBNI TY Č**ÁKU JEDEN ZAPAŘENEJ, VOLE a hned za zatáčkou PRDHO a sejmul ho kombík :)...tak sem zastavil a koukal na ten koncert,,,,z kombíku vyběh takovej padesátiletej pupkáč a řítil se k tý hordě skroucenýho masa.....vedle mě stála nějaká mamina asi s šestiletým prckem za ruku...MAMÍIIIII , CO MU TO TEN PÁN DĚLÁ........TO NIC KUBO, ON MU ZACHRAŇUJE ŽIVOT.......A OPRAVDU? , otáčí se to hloupé dítě ke mě , aby si ověřilo máminu verzi HM, povídám .... A NEBO SE PROSTE JENOM LÍBAJ ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

"Býval dobrým policistou, ale spáchal ten nejhorší hřích...", kdo by neznal tuhle kultovní českou verzi znělky? A něco vám povím....já znal Bobbyho Sixkillera ještě, když byl Fivekiller....;-) A nejlepší byl závěrečný díl, který jsem nikdy neviděl a poprvé ho zkoukl asi před rokem...konečně byl Reno zproštěn viny a ten, co po něm celou dobu šel, se sám stává psancem :-D ()

Galerie (78)

Zajímavosti (10)

  • Tento a předchozí film (1993) byly v některých případech uvedeny také jako samostatné epizody v seriálu Odpadlík (od r. 1992), a to jako 20., 21. a 22. díl druhé řady. (CANNIBAL)
  • Hlavného záporáka, Donalda "Dutcha" Dixona, si zahral autor a producent seriálu Stephen J. Cannell. (m.a.t.o.)
  • Odpadlík bol svojho času jeden z najsledovanejších seriálov. Súčasne sa vysielal v 100 krajinách po celom svete a bol nadabovaný do 12 jazykov. V tomto smere mu môže konkurovať iba Pobrežná hliadka (od r. 1989). (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama