Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

nash. 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý námět, víceméně slušně zpracovaný scénář, několik parádních akcí, zručně budované napětí, solidní polotemná atmosféra, několik skvělých momentů. Potud vše v pořádku. Jenže Affleck. "Nemá talent, nemá," konstatoval by Prácheňský a měl by pravdu. V tomto případě svým prkeným projevem dosáhl toho, že i když příběh, akce, vše bylo v pořádku, vše šlapalo a ani chvilku jsem se nenudil a opravdu mě hrdinovo zručné pátrání po vlastních stopách bavilo, nedokázal jsem v sobě nastartovat to pravé divácké nadšení, se kterým bych se do filmu doslova propadl a nechal se jím semlít. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Až na Eckharta mizerně zahraná sci-fi hříčka se samoúčelnou akcí utopenou v příběhové šedi. Opět jsem se utvrdil v názoru, že Woo je přeceňovaný režisér (na půdě Hollywoodu to platí dvojnásob) a to mi nikdo nevymluví ani míříc na mě s párátkem v puse dvěma devítkami. Váhání mezi dvěma a třemi hvězdami mi nakonec ulehčil "vypointovaný" konec s loterijním tiketem a já se, litujíc papoušky žijící x týdnů s prochcanými novinami na dně klece, přikláním k té horší variantě. A pro případ, že by mi taky někdo vymazal paměť, jsem si přichystal do trezoru obálku poslední záchrany s následujícím obsahem: fotka Afflecka, špunty do uší, páska přes oči. Požadovat totiž za jeho "herecký výkon" ve Výplatě výplatu - to je na výplatu dvaceti ranami holí.. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Slabý kousek zachraňuje vynikající soundtrack a druhá akční polovina. Thurman naprosto nesympatická, Affleck se probudí až v druhé půli a Eckhart je jen na ozdobu. Tři hvězdičky (namísto plánovaných dvou) pouze proto, že tam John nakonec protlačil svou holubici. Více takových vlastnoručních podpisů Johne, nějak stárneš a už to nejsou ty filmy, kdy byla každá akce nutně zážitkem. Škoda, další guru filmové akce je nenávratně pryč a namísto něj zbyl pouhý rutinér... Veliká škoda... ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Nechci spoilovat, ale ty americké pohádkové konce, kdy opravdu do puntíku každá věc musí dobře dopadnout, mě iritují. Kvůli tomu strhávám jednu hvězdičku. Nicméně je to takové to originální sci-fi i s originálním pojetím cestování časem prostřednictvím pouhého nahlížení do budoucnosti, které bych IMHO odsouhlasil. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že když je k dispozici zajímavá předloha (opět díky Philipe K. Dicku) a scenář, který jí nezprasí, jde to i i bez holubic. Jinými slovy, Paycheck nenese žádné znaky předchozích opusů Mistra Woo a tempo filmu tím rozhodně netrpí. Affleck podává překvapivě solidní výkon, oproti tomu Uma Thurman je tu velmi nevýrazná, na roli podobného typu se nehodí, ale to je těžký, po její silné ženě v Kill Bill se na ní budu pokaždé dívat už jinýma očima. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

Reklama

Reklama