Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neznámá zákeřná civilizace podniká nepřátelské útoky na planetu Zemi. Jejich mysl je ovládaná vetřelcem, který žije v jejich těle. Americká armáda v čele s generálem Hammondem je nucena pomocí Stargate SG-1 vyslat záchrannou jednotku, vedenou plukovníkem Jackem O'Neillem, na planetu Abydos. O'Neillovi se hrozbu podaří částečně odvrátit, ne však na dlouho... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (105)

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Emmerichovu Hviezdnu bránu (1994) mám rád a toto na ňu nadväzuje a navyše to ma vysoké hodnotenie, takže som sa na film celkom tešil. Lenže z každého kúsku tohto "filmu" priam kričí lacné TV spracovanie. Vizuálna stránka mi ešte vadí najmenej, mám skôr na mysli scenár, herecké výkony a najmä dialógy. Pri niektorých hláškach, ale aj pri niektorých "dejových zvratoch" som dostával záchvaty smiechu. Pred pozretím tohto pilotného filmu som ešte koketoval s myšlienkou, že by som si pozrel aj nejaké epizódy seriálu. Pri sledovaní filmu ma ale chuť prešla, to by som pri tom asi zošalel. Škoda, myšlienka rôznych hviezdnych brán do rôznych svetov mala celkom slušný potenciál. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No na tohle se ještě dalo koukat. Hlavně začátek ušel, pak už jen nevýrazné tv sci-fi v levných kulisách stejně jako celý po něm jdoucí seriál, jehož fanouškem jsem nikdy nebyl a platí, že ani původní film pro mě není žádný velký kult. No aspoň jsem se dozvěděl kde se vzali ti Gualoudi kteří tam pak strašili v každém dílu.40% ()

Reklama

Džejkop 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dr. Daniel Jackson a O´Neil jsou zpátky. Kdžyž jsem zjistil, že se tohle chystají dávat na naší komerční nejmenované stanici, byl jsem nadšený. Samozřejmě jsem si to nemohl nechat ujít a vlastně od té doby jsem se začal těšit na každou neděli dopoledne. Jenže, to by nebyla tv hnova aby zase něco neposr... Po několika dílech, bylo vše přesunuto do odpoledních časů v týdnů. Proto jsem logicky neviděl všechny díly a zájem o hvězdnou bránu opadal, protože tenhle seriál je opravdu nutné brát jako celek. Záchranou se o něco později stal internet, kdy jsem si dopřál všech dílů v libovolné dni a čase. Děti bohů platí za skvělý pilot, který připravil a vyšlapal cestičku pro seriál Hvězdná brána. ()

Tempest 

všechny recenze uživatele

Skvělý začátek výborného seriálu Hvězdná brána. Děj bezprostředně navazuje na film, objevují se nové postavy (půvabná doktorka Samantha Carterová a Teal'c) a pod starými jmény se objevují nové tváře, kdy mě velmi mile překvapil Richard Dean Anderson jako Jack O´Neill. Docela nutná průprava pro sledování samotného seriálu, během cca 90 minut se stane celá řada zásadních věcí. ()

dom156 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zde bychom mohli datovat začátek legendy SG-1. Oproti filmu z roku 1994, už ve starém dobrém složení. Klobouk dolů před filmařema, jelikož co dokázali v té době za triky, extra třída. Doporučuji sen nejdřív podívat fiim Hvězdná brána, jelikož tento snímek částečně navazuje na předchozí film. Jako fandovi Stargate se pilotní film k seriálu moc líbil a kdo má rád seriál tak mu pilotní film doporučuji. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Na začátku vchází nepřátelé otevřenou hvězdnou bránou. O pár sekund později je brána v záběrech zavřená a následně opět odchází otevřenou bránou. Nemohli tu bránu otevřít bez počítače. (Sca7ha)
  • V epizodě sestřelí člen SG-2 jeden z kluzáků pomocí protiletadlového kompletu FIM-92 Stinger. (Maulincio)
  • Hned na začátku filmu, když Apophis (Peter Williams) projde hvězdnou bránou, má na sobě zlaté brnění. V čase 5:02, když se Apophis otočí a jde zpátky k hvězdné bráně, má na chvíli jeho brnění klasickou matně šedou barvu a ne zlatou, kterou mělo před chvílí. (dom156)

Reklama

Reklama