Reklama

Reklama

Pri misii na planétu P4X-639 sa členovia SG-1 zoznamujú s mimozemským archeológom Malikaiom. Na planéte, rovnako ako dr. Jackson, skúma záhadné zariadenie s nápismi podobnými latinčine, ktoré sa podobá akémusi oltáru s kamennou klávesnicou na povrchu. Slnko, okolo ktorého planéta obieha, je v tejto dobe veľmi aktívne a prebiehajú na ňom početné erupcie. Malikai varuje Daniela, že sa blíži geomagnetická búrka, ktorá by mohla byť pre SG-1 nebezpečná a chce, aby odišli. Keď Daniel ignoruje Malikaiove varovanie, ten vytiahne energetickú zbraň, vystrelí po Danielovi a začne stláčať "klávesy" na podivnom mimozemskom zariadení. Zvyšok tímu beží k Danielovi. Zo zariadenia však vytryskne modré svetlo, ktoré okrem Malikaia zachytí aj O'Neilla s Teal'com. Tí sa ocitnú späť v SGC o desať hodín skôr a pripravujú sa na misiu, z ktorej sa však práve vrátili. Jack a Teal'c sú zmätení, pretože nikto okrem nich si uplynulých desať hodín nepamätá. Ukáže sa, že to mimozemské zariadenie je akýsi stroj času, ktorý vyrobili pred dávnymi časmi Antikovia. (TV Markíza)

(více)

Recenze (25)

Jan.Cada1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších epizod celé Stargate vůbec. Tento díl má všechno - skvělý děj, vtipné hlášky, morální rozzuzlení. Opravdu kdybych měl někomu doporučit jeden jediný díl Stargate, byl by to tento. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vtipná variace na časové smyčky, a to velmi vtipná. Zvláště ty hlášky obou, kteří jediní si pamatují všechny opakované dny, jsou fajn, a samozřejmě i chvíle, kdy se rozhodnou rebelovat a dělat, co by běžně nedělali. A nakonec je v tom překvapivě i kus dramatu. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

E05 ⤶ Asi nejvtipnější epizoda celého seriálu, s perfektním chytře vystavěným příběhem, kde nechybí romantika ani napětí. Jen mě zarazilo, že uprostřed nekonečné nudy nenapadlo Jacka, že si bez následků může dělat co chce, a muselo to napadnout až Daniela. Bůhví co za ty tři měsíce ve smyčce stihnul :D ⤷ E07 ()

Reklama

ben666 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu si nemůžu pomoci. Naprosto dokonalá epizoda a opravdu jedna z nejlepších celého seriálu. Když jsem ji viděl poprvé, tak jsem se nemohl udržet smíchy Časová smyčka představuje nebezpečí, ale rovněž dává Jackovi a Teal'covi netušené možnosti prožít mnoho situací, aniž by se museli obávat následků svého jednání, protože jsou jediní, kdo si uchovávají vzpomínky na prožité časové smyčky. Skvělé herecké výkony. Nezapomenutelná golfová scéna. ()

majo25 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizódy s časovou slučkou milujem. A táto je nielen dobre napísaná, vysvetlená, ale aj s bohatým priehrštím humoru a rôznych nápadov - najdlhší golfový odpal v galaxii či O'Nealova rezignácia kvôli ťuťu-muťu s majorkou. ()

kwoky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"- Zrovna uprostřed nápřahu sakra!" Nejlepší díl SG1. Napínavý, vtipný, citlivý. Nemám co vytknout. "- Padám z té smyčky pryč... Řeknu ti Tealcu, že jestli brzy nezjistíme, jak z toho ven, tak se zcvoknu. Zcvoknu... to znamená přijít o rozum. Zbláznit se. Zešílet. Zmagořit. Přestat se ovládat, mít o kolečko víc, plácat pátý přes devátý, ZBLBNOOUT!!!" ()

dessa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší epizoda z celého seriálu. Takovej kříženec světa Hvězdné brány a filmu Groundhog day (Na Hromnice o den více), takže pořádná porce zábavy zaručena. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velitelstvo hviezdnej brany sa ocitne v casovej slucke. Jediny kto si je vedomy toho ze sa opakuje den je O'Neill a Teal'c. Po pociatocnej frustracii a snahe slucku zastavit sa rozhodnu zo situacie vytazit a proste si ju uzit. Urobia par sialenosti bez nasledkov. Zasluzene najoblubenejsia epizoda vsetkych fanusikov. ()

CRYPT 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze vse dilu od dob xy, kdy jsem jako pubertak v rozkvetu, sledoval SG1, az do dnesnich dob.... Tento dil si pamatuji dodnes... do dob, kdy mam temer 40.... Silene, ale zaroven fascinujici.... Ta pusa od Jacka Samanthe, i po tech xy letech je porad zivouci, i kdyz jsem si myslel, ze ji polibil pred otevrenou branou.... (asi casova smycka v mem mozku, po tom tech golfovych odplalech lol) ^^ Boze muj, 24 let od natoceni tohoto snimku +-, a stejne.... Nemam co bych dodal vic.... Respektive bych dodal mnoho, ale, nemam chut interpretovat sve pocity a ehm... ' zivotni cestu ' ... lidem co neznam a celkove nemusim.... Jen jsem chtel napsat, ze tento dil je totalni masterpiece z dob meho ranneho pubertalniho veku.... 9/10 ()

GejmronCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S předchozí epizodou opravdu nejlepší ze série, ne-i top 10 z celé SG! Upřímě, to že si můžu dělat, co chci by mi došlo asi trochu dřív než těm dvoum neandrtálcům, ale rozhodně to stojí za to. Udělat naprosto cokoliv, co jste kdy chtěli v časovém úseku. Třeba zahrát si GTA v realu a trošku pozlobit nějaké město nebooo......znejuctít pořádně Samanthu, ale věřím, že jí by se to líbilo. XD Každopádně scéna s golfem je naprosto luxusní, no a "Kde máte uniformu? Nesu vám svou rezignaci. Rezignaci, proč? Abych mohl udělat tohle... *muck Samanthu*. ..udělal bych to trošku dřív, abych to mohl víc prožít LUL :D Pardon, že tenhle a předchozí koment je trošku pervezní, ale nemůžu si pomoct, přímo to k tomu vybízí a já nerad lžu. :) ()

Reklama

Reklama