Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o agentce pracující pro tajnou službu, která používá technologii mozkových implantátů, s jejichž pomocí je možné se zabydlet v tělech nevinných lidí a postupně tělo na dálku zcela ovládnout. Když je hostitel zcela pod kontrolou, mohou pokračovat v plánu s eliminací svého cíle bez jakéhokoli podezření. Doteď tento způsob fungoval, avšak tentokrát si vybrali člověka se silnější vůlí než předpokládali... (Eliott)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (131)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak je aspoň vidět, že se Cronenberg ml. zlepšuje. Od Antiviralu už nesází na chladné bílé kulisy a tady to přímo hýří barvami (což na mě ale zase v nejedné scéně působilo přehnaně), ale hlavně to celé působí o něco málo promyšleněji (v tom slova smyslu, že Antiviral plul přímočaře po povrchu, Possessor se aspoň snaží o něco víc) a propracovaněji, třeba tím, že některé záběry mají svou hloubku (viz. třeba ta scéna, co je na plakátu). Hodně se mi líbila hudba, která do toho filmu skvěle pasovala a slušná je i kamera a vizuál. Povedená podle mě je i závěrečná scéna. Bohužel dějově je to poměrně banální historka zbytečně roztažená na 104 minut a právě ta délka nedává prostor nějaké silné atmosféře a tak se celý film vleče. A místy docela dost. On je to ale problém, když děj není bůhvíjak dokonalý, nedostatečný a chtělo na něm ještě zamakat, aby na tu stopáž vůbec vystačil. Pak se to taky snaží o psychologickou linku, ale taky ne zrovna dostatečně a promyšlené, takže působí i trochu naivně. Není to vyloženě špatný film, nějaký posun v tvorbě je tam znát a třeba Cronenberg ml. jednou skutečně tátu "dožene", ale pořád je v tom dost mínusů na to, abych šel s hodnocením výš. Navíc od příjmení Cronenberg jsem teda čekal něco úchylnějšího než tohle (hlavně když o tom někteří uživatelé píší jako o něčem bůhvíjak velkolepém), takže děj Antiviralu mě zaujal o něco víc. Lepší 2* ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Neotrela, drsna, znepokojiva, ale podmaniva zalezitost. Riseborough i Abbott v tomto "psychaci" hviezdia. Hodnotim sice len trojhviezdim, ale film ako taky ma svoje "peaky" i slabe useky. Hodne brutalnych i psychologicky ubijajucich, ci wtf-momentov. Moze sadnut, ale i prinutit vas vypnut to pri prvej vypatej scene. Na vlastne riziko. 60% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ideální téma pro Nolana, který by nahodil motory nelinearity a při několikanásobném rozpočtu odvyprávěl ten samý příběh technicky dokonalými způsoby, co nás mají přimět zaměnit banální za něco vyššího. Jenže mladej je svůj, nebo spíše tátův (u explicitních scén násilí si nešlo nevzpomenout na Eastern Promises a History of Violence) a hloubku obsahu systematicky rozleptává audiovizualitou body-hororového porna, které je stejně podmanivé jako zorničky madam Riseborough v narudlém světle temné komory. Pocit viny je pryč. And now.. pull me out! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom na nedopečenosť scenára som si myslel, že ide o Brandonov debut, ale nie je tomu tak. Zaujímavé sci-fi s fajn nápadom avatarom - zabijákom, ale s extrémne nesympatickými postavami. V podstate ide o námet pre nejaký seriál, kde by jedna zákazka trvala do hodinky, tu je ale natiahnutá na celovečernú stopáž. Film tak nemá poriadne tempo, čo je vzhľadom na námet trochu škoda. Je síce explicitne násilný a plný sexu a krvi, ale viac vám utkvie v pamäti jeho hypnotickosť. Ak by ma viac zaujali postavy, mohlo ísť pre mňa skutočne o jednu zo sci-fi udalostí sezóny. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

O technologii, pomocí níž se může zaměstnanec napojit do mozku jiného člověka a kontrolovat jeho tělo. Tuhle technologii využívá společnost k páchání vražd.Řěší se zde problém nakolik může vědomí existovat , když je oddělené od svého těla. V hlave me spis nez pribeh utkvela nocni mura. Film tezi z obsazeni a fascinujici premisy.Ztrata svobody za moznost byt kymkoliv.Cronenberg ma beze sporu talent.Film je plný halucinačních vizí. Časoprostor filmu se postupně rozkládá a hroutí. Stylově Cronenberg používá převládají zde agresivní rudé barvy. Je tu hodně extrémního gore násilí a emočně vypjatých scén. Tempo je vláčné a hypnotické. ()

Galerie (219)

Zajímavosti (7)

  • Žádná z postav ve filmu nekouří klasickou cigaretu. Pokud někdo kouří, tak pouze z elektronické cigarety. (pornogrind)
  • Väčšina špeciálnych efektov vo filme bola urobená prakticky, so snahou využiť čo najmenej VFX. Predovšetkým efekty halucinačných scén sa robili priamo na kamere. (Bilkiz)
  • Existujú dve verzie scenára. Brandon Cronenberg povedal, že existuje možnosť druhého filmu, ktorý by zahŕňal materiál, ktorý sa do tohto filmu nedostal. (Bilkiz)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno