Reklama

Reklama

Nechte ho jít

  • USA Let Him Go (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Přišli o syna, ale za žádnou cenu nechtějí přijít o vnuka. Poklidný život penzionovaného šerifa George Blackledgea (Kevin Costner) a jeho ženy Margaret (Diane Lane) přeruší tragická smrt jejich syna. Vzápětí jim osud uštědří další ránu. Jejich snacha se znovu provdá a s novým partnerem odjede žít k jeho rodině. Pochopitelně s sebou odveze i svého malého synka. George a Margaret by se s tím snad nakonec smířili, kdyby nový partner jejich snachy neměl násilnické sklony. I proto se vydají na strastiplnou cestu přes půl země do Dakoty, aby v případě nouze zakročili a odvezli chlapečka s sebou domů. Jenže jeho nová rodina, jíž šéfuje svérázná Blanche (Lesley Manville), něco takového rozhodně nedovolí. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (169)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Slow-burn AF western s fenomenální Diane Lane a ďábelskou Lesley Manville, ve kterém ještě jako bonus hraje konstantně skvělý Costner. Co si sakra přát víc? Po pár minutách je sice jasné, kam se budě děj ubírat a kde nevyhnutelně skončí, ta cesta k tomu je ale tak náramně klikatá, plná jak dojemných chvilek, tak neskutečně vypjatých scén, že necelý dvě hoďky utečou jako voda a finále vás pak nenechá vydechnout. V rukou zkušenějšího režiséra by to sice vypadalo ještě líp, ale i tak byste poctivějších 8/10 hledali letos těžko. Pět hvězd tady, jen aby to proboha nebylo v modrejch... ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý a silný příběh. Především kvalitní scénář je hlavním znakem tohoto filmu, plus výborné herecké výkony Kevina Costnera a Diane Lane. Já jsem se přesně vžil do role prarodičů a měl jsem u některých scén husinu. Tohle je přesně příběh ze života, kdy jste v jednu chvíli šťastní a všechno klape, až se stane jedna tragická událost a vše to začne jít z kopce. Ale než abyste to nechali být a dožili v klidu svůj život, tak se rozhodnete pomoci a pro rodinu obětovat vše! ()

Reklama

elanius 

všechny recenze uživatele

(14/2023) / Na rozdiel od väčšiny oceňujem civilné a (zdanlivo) nie veľmi hlboké spracovanie. Častokrát je menej viac a pre mňa je toto presne ten istý prípad. Nepotrebujem vždy do extrému vyhrotené, doslovne zobrazené emócie, aby som sa vedel vcítiť do situácie. A hlavne keď je hlavná téma tak jednoznačná. Film ma chytil od začiatku až do "Eastwoodovského" konca. A myslím, že záver bol výborný, logický a jediný možný. Komentovať Costnera moc netreba, zase raz vo svojej koži, výborný, ale Diane Lane, wow, jej postava dala celému príbehu morálnu oporu a zahrala rolu famózne. (9/10) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Celý ten príbeh je popísaný vlastne v obsahu a už potom ostáva len sadnúť a to utrpenie si „vychutnať“. Kevin Kostner ale opäť ukazuje emóciu len veľmi slabučko. Potom na vás čaká dlhá dráma, veľa dialógov, pomalý dej. Mení sa to zhruba po 75 minútach, kedy prichádza, a veľmi prekvapujúco, thrillerová fáza. Trvá však všeho všudy dve minútky a sme späť pri tom istom. Potom už smerujeme ku koncu a tam ešte trochu thrilleru a finiš. Nič mi ten film nedal. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Scénář patří do kategorie prostinkých, režie je celkem slušná, především v začátku se mi líbily všechny šikovně vystavěné zkratky. Costner sice stárne, ale nic mu to neubírá na charismatu. Což je popravdě asi tím největším tahákem tohoto snímku. Ovšem pouze do doby, než se seznámíme s novou rodinkou bývalé snachy ústřední dvojice. Z těch by měl radost i Tarantino. Určitě bych se lépe bavila, kdyby se film déle odehrával v Dakotě a méně se věnoval nezábavnému zbytku. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v kanadské provincii Alberta. (Rominator)

Reklama

Reklama