Reklama

Reklama

Epizody(14)

Postava pana Beana, jejímž tvůrcem a představitelem je Rowan Atkinson, vyvolala v oblasti komediálního žánru skutečnou senzaci. Panu Beanovi se dostalo četných mezinárodních ocenění, mezi kterými nechyběly ani Emmy za populární tvorbu, cena za komedii města Montreux a Mezinárodní cena kritiky z Montreux. Svými kousky, které ho přivádějí do prekérních situací, si získal publikum na celém světě. Velký podíl na tom má také skutečnost, že jeho humor je zcela vizuální. Doprovází ho sice zvuk, avšak jen minimum dialogů. Naprosto nemožný, občas roztomilý a vždy v dobrém rozmaru, pan Bean zastává výjimečné postavení v žánru televizní komedie po celém světě. (Česká televize)

(více)

Recenze (817)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Rowan Atkinson je coby pan Bean skutečně neuvěřitelný. Dalo by se říci, že jeho show vešla svou "lidovostí" do dějin, protože jeho humor je skutečně určen všem (snad jen ti nejzarytější intelektuálové nad ním ohrnou nos, ale ostatní jej vděčně přijmou za svůj). Mnoho nezapomenutelných scének a gagů. Zcela určitě všem utkví v paměti i Beanův oblíbenec - plyšový medvídek, který si v seriálu také užije své. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Komediální seriál, kde není pořeba slov. Mr. Bean alias Rowan Atkinson je exot a nemehlo. A jako každý nemehlo předvádí na jednu stranu velmi trapné, ale zároveň i komické scénky. Pro mě osobně jde o klasiku i o jakýsi pohled do života v Británii. Říká se, že Britové jsou konzervativní a nemají smysl pro humor, potom však Rowan Atkinson zachaňuje pověst celé Británie ;-) ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tomhle kultovním seriálu nevěřím, že by Rowana Atkinsona mohl ještě někdo v životě brát vážně, to fakt nejde, stačí si vzpomenout na kteroukoliv z jeho mnoha nenapodobitelných grimas a dokonale infantilních, či polo-šílených scének a rázem je na tváři úsmev jak vrata. Postavička pana Beana má prostě neopakovatelné kouzlo (ze kterého těžila mimo jiné i jedna geniální scénka v Lásce Nebeské), jako malý jsem ho zbožňoval a i po tolika letech stále dokáže výborně pobavit, byť kvalita není vždy zcela vyrovnaná. 9/10 ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Není pochyb, že Mr. Bean je a stále bude vrcholem komedie. Jsem velice zlomyslný člověk, tudíž mi humor nekorektně si utahující z mnohých vážných situací sedne jak krocan na hlavu. A to i přesto, že je typicky britský. S odstupem času si samozřejmě uvědomuju, že charakter Beana je vystavěn na absolutní nesoudnosti, extrémním narcismu a svým způsobem i autismu. Každý díl pojednává o nějaké nešťastné situaci. Ale to je to, co dělá všechny skeče tak dobré a ikonické! A dochází v nich i k zadostiučinění, takže není to tak, že by špatný úmysl i čin byl nutně brán jako něco pozitivního a chvályhodného. 14 epizod dojmem působí jako 100, až je to k neuvěření. Výjimečně souhlasím s hodnocením a ani s tím svým nešetřím. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Už sem to viděl tolikrát, že už to není ono, ale poprvy sem se jako každý válel smíchy. Jedinej důvod, proč sem si to nedal na top v seriálech je, že on si dělá srandu jen ze sebe, což mi přijde horší, než když někdo řekne vtipek, už jen proto, že ten vtipek pak můžu šířit dál, ale kdybych dělal to co on, asi bych nikoho neohromil. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (79)

  • Když Bean (Rowan Atkinson) strčí hlavu do krocana ve snaze najít hodinky, které mu v něm uvízly, a pak s krocanem na hlavě chvíli zápolí, tak má v jednom záběru hodinky opět na ruce. (Amper01)
  • Robotická postavička, s níž si Bean (Rowan Atkinson) hraje v obchodě, je Dalek. Dalekové jsou mimozemská rasa ze seriálu Doctor Who (od r. 1963). (SONY_)
  • Epizoda se natáčela ve Východním Sussexu. Exteriéry první a poslední části se natáčely ve vesničce Stanmer a prostřední část na pláži ve Friars Bay mezi městy Peacehaven a Newhaven. (FoxMulder)

Reklama

Reklama