Reklama

Reklama

Šmoulové

(seriál)
  • USA The Smurfs (více)
Animovaný / Rodinný / Fantasy
USA / Belgie, (1981–1989), 90 h 10 min (Minutáž: 12–23 min)

Tvůrci:

Peyo

Předloha:

Peyo (komiks)

Hrají:

Don Messick, Danny Goldman, Lucille Bliss, Frank Welker, Michael Bell, June Foray, Hamilton Camp, William Callaway, Alan Oppenheimer, Alan Young (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(9) / Epizody(256)

Veselé příběhy malých, ale modrou barvou nápadných skřítků - šmoulů. Šmoulové si žijí svým bezstarostným životem, který jim věčně kazí zlý černokněžník Gargamel a jeho kocour Azrael, kteří jsou posedlí touhou pochytat všechny šmouly a sníst je... (wader)

Recenze (319)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Jako děcko jsem měla ráda snad veškeré animované filmy a seriály, "Šmoulové" nejsou výjimkou. Potkali mě ve správně prepubertálním věku - nálepky modrých skřítků se mi ze skříně podařilo seškrábat až při nedávném stěhování. A přece mě nic nenutí jít nad tři hvězdičky, nevnímám vůči "Šmoulům" přehnanou nostalgii, překvapivě nepronikli mým srdečním svalem nijak hluboko. 65% (cílová bejby skupina 80-100%). ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Banda (až do modra) špatně prokrvených toxikomanů vylézá ze svých lysohlávek, aby ztrpčovala existenci poctivého plátce daní, trpitele v téměř důchodovém věku, Gargamela. Chcete-li mít doma pěkného spratka, tak mu to pouštějte. Nejsilnějším morálním aspektem seriálu je důraz na Gargičovu válku, kterou musel pojmout svépomocí, neboť jsou místní policejní složky evidentně neschopny překazit výtržníkům jejich rejdy. Jediný šmoul, který ve mě vzbudil zdání sympatií, je onen starší jedinec v červených tepláčkách. Z naprosto neznámých důvodů mi totiž něčím připomíná Ivana Jirouse. ()

Reklama

Potjoc 

všechny recenze uživatele

Momentálně je to můj úplně nejoblíbenější dětský kreslený seriál. Pokud si chci vybrat dějově nejlepší díly, tak jsou to ty z 1. řady - plné legračních zvukových efektů, ztřeštěná groteska po duchu Toma a Jerryho a i po duchu šmoulím komiksům. Postavy typu Gargamel a Azrael zbožňuji. Pokud si chci vybrat dobrý dabing, tak si vyberu 6. a 7. řadu. Díly se Šmoulíčkem v hlavní roli byli nudné. Znám snad každou postavu, co byla v seriálu. Poslední řada, kde cestovali světem a nebyli ve šmoulí vesnici, byly nudné. Jeden z těch seriálů pro děti, co se bohužel nevysílal přes deset let. Léta jsem to v kuse sledoval, ale až od roku 2010. Něco málo jsem znal i v 90. letech. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Celkový dojem: 421 dielov prekonáva aj tie najhoršie telenovely. No.. Prečo nie? Áno, deti môže toto číslo príjemne potešiť, ale ja som nikdy nebol fanúšikom Šmolkov, takže by pre mňa utrpenie bolo ich vidieť v jednom filme, ale 421 je predsa len veľké číslo. Niektoré seriály majú stovky dielov a vedia zaujať (Naruto, Dragon Ball, Bleach) a niektoré nie (Pokemon, Digimon, Bakugan) a Šmolkovia sú príkladom. Ono by nebol zlý nápad zanimovať nejakú rozprávku alebo mini seriál o modrej dedinke, lenže natlačiť to do desať, dvadsať, ba aj dvesto dielov môže byť niekomu dosť otravné. Postavy sú absolútne nezaujímavé a hlúpe, ale čo ma krásne farby je predsa najkrajšie, no nie? (áno, aj ja som bol taký vymrdaný) Dialógy sú často hlúpe, až neuveriteľne otravné a niektoré scény by som za ich blbosť úplne vymazal. Áno, má to niečo do seba, je to krásna rozprávka s krásnymi farbami a krásnou kresbou, ale je to jeden zo seriálov, ktoré ma aj napriek ich popularity nezaujali a v detstve som sa na nich dival nerád. Moje hodnotenie: 52% ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Když Šmoulinku vytvořil Gargamel, tak jak se vlastně Šmoulové množí? :D Jinak těch 5 hvězd je z čisté nostalgie a hlavně z respektu k PŮVODNÍMU DABINGU. Bože kterej mamrd to nechal nadabovat znova a přemazal tak super dabing pana Brodského nebo Císlera a skvělou úvodní znělku Hany Zagorové? Za co, proboha, ZA CO???? ()

Galerie (61)

Zajímavosti (42)

  • V dílu „Neuvěřitelně se zmenšující čaroděj“ se Gargamel zmenšuje a zaútočí na něj Azrael. Je to odkaz na film The Incredible Shrinking Man (1957). (t.mon)
  • Ve vesnici je celkem 5 šmoulích dětí. První je malé batole jménem Šmoulíček a čtyři další jsou už starší a jmenují se Čiloun, Šikula, Sašetka a Filuta (taky Kliďas). (LindaKola)

Související novinky

CGI Šmolkovia

CGI Šmolkovia

20.07.2005

Malí modrí škriatkovia s nápadnými bielými čiapkami zabávajú deti aj dospelých už od roku 1958, kedy začal Beligčan "Peyo" Culliford uverejnovať svoje krátke komixové stripy. Na popularite Šmolkov má… (více)

Reklama

Reklama