Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V napínavém gotickém příběhu ze Středozápadu se kolem mladého muže (Tom Holland) shlukují podivné existence. Ale on je připravený chránit svoje blízké. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (410)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Náboženstvo a násilie majú v Amerike, pardon na celom svete, tradíciu. Väčšiu než čokoľvek iné. Pri sledovaní vám bude jasné, že ide o adaptáciu náročnejšej predlohy a ak vás jednotlivé príbehy nechytia ihneď stopercentne za srdce, tak si asi budete uvedomovať, že tvorcovia bojujú predovšetkým s tým, akým spôsobom dramaturgicky všetky dejové a časové línie spojiť do uceleného celovečeráku. Osobne som nadobudol dojem, že tu nie je ani hlavná postava a každý má skrátka ten svoj vlastný part a chvíľku. Čo je problematické hlavne z toho dôvodu, že je zrejmé, kto hlavnou postavou je. Možno mali radšej nechať napísať scenár Guillermovi Arriagovi. 70% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Vůbec se mi nedařilo zachytit nějakou dějovou linku a úplně jasno jsem neměl ani v ústředním motivu. Kdybych znal předlohu, tak by mi to možná šlo lépe, ale bohužel. Na druhou stranu tady mi to vůbec nevadilo. Campos nabízí rozmanité panoptikum postav, které mají společnou snad jen víru v Boha, ale cestu si k němu hledají rozdílným způsobem. A v drtivé většině jsou to postupy natolik ďábelské a zvrácené, že mě film na víc než dvě hodiny spolehlivě přikoval k židli. Herecky bez výhrad a Pattinson tu po Králi vystřihl dalšího ukázkového slizáka. Já tomu klukovi snad jednou přijdu na chuť. 85% ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Možná až přepáleně nepravděpodobná spleť fucked-up osudů, provázená zbytečně častým a doslovným voice-overem. Už tak je v příběhu několik důležitých propojení osudů odhadnutelných, a neustálý, všechno dovysvětlující voice-over diváka obírá o vlastní podnětné úvahy. Doslovné vysvětlování pocitů postav má místo v knize, kde nevidíme obličeje herců. Tady je navíc a zbytečné. Pokud ale toto přespříliš pohodlné, monotónně plynoucí vyprávění přijmete, čeká vás solidní drama se spoustou utrpení, ošklivými plody náboženského fanatismu, lehce cynickým použitím uvolněné dobové hudby (které evokuje Coenovic bros.) a výbornými herci. Především Jason Clarke a Pattinson zde excelují ve vedlejších, pro ně atypických záporních kreacích. Hlavní postava Toma Hollanda mi paradoxně přišla výrazem upozaděná, což bych nedával za vinu jemu jako herci, ale režisérovi. Tři a půl hvězdy. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Perfektný krimi thriller s gotickým nádychom, ktorý sa nebojí brutálnych vrážd, navyše je výborne napísaný. The Devil All the Time je adaptáciou knižného bestselleru Donalda Raya Pollocka, ale Campos, ktorý pracoval na scenári spolu so svojim bratom Paulom, dokázal jednotlivé kapitoly príbehu prebiehajúce v horizonte zhruba 15 rokov výborne na preskáčku poskladať tak, aby to príliš nemátlo a hlavná dejová linka sa udržala v chode a divák v napätí. Na snímku sa tak dá pozerať ako na zlepenec premietajúci o paradoxoch a pokrytectve ľudstva, ale aj ako na osobný príbeh jedného mladíka, ktorému do osudu podozrivo často zasahujú prekážky vo forme viacmenej náhodných okoloidúcich. (11.12.2021) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Je dost pravděpodobné, že knižní předloha je působivější, záživnější a existenciálně hlubší, než film podle ní natočený, jak už to tak obvykle bývá. Ale číst jí nehodlám, takže si to nepotvrdím. Každopádně se nejedná o žádný syrový realismus a la McCarthy, na to jsou postavy příliš ploché a černobílé, jejich vzájemný propletenec příliš vyumělkovaný, no a navíc herecky mě nikdo z jejich představitelů stoprocentně nepřesvědčil (asi nejblíž k tomu měl mladý Skarsgård). Slušná filmařina i atmosféra, ale poněkud mdlý obsah. Ale poselství knihy/filmu je jasné - Ďábel má v oblibě bílé bigotní vidláky. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (20)

  • Donald Ray Pollock (autor knižní předlohy) vyrůstal ve městě Knockemstiff ve státě Ohio, kde se část děje odehrává. Donald Ray Pollock je zároveň vypravěčem filmu. (cihlenka)
  • Názov pochádza z rozprávania Arvina (Tom Holland) o otcovej kombinácii fanatických modlitieb a ťažkého pitia a o tom, že „vyzeralo to, že môj otec celý čas bojoval s diablom,“ ako sa uvádza priamo v knihe. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama