Reklama

Reklama

Šokující odhalení

  • USA Bombshell (více)
Trailer 2

Skupina žen vytáhne do boje proti zakladateli Fox News Rogeru Ailesovi. Nelíbí se jim jeho obtěžování na pracovišti. (Filmbox)

Videa (19)

Trailer 2

Recenze (139)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Na snímku Bombshell Vás v první řadě zaujmou výtečně namaskované ústřední herečky, jež právě díky tomu až neuvěřitelně smývají hranici mezi hraným filmem a dokumentem. Dále je to ale bohužel jen banálně a velmi těžkopádně natočená záležitost, jež i navzdory svému palčivému tématu za pár měsíců vyšumí do ztracena. Škoda. „Do you know why we dress soldiers the same? So everybody knows they're replaceable.“ ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Bohužel to moc neumí pracovat s postavama, které jsou možná výkvětem maskérských a imitačních schopností, zejména ve druhé polovině se ale z příběhu vytrácí a zas se v něm objevují tak nahodile, že se na ně vůbec nejde napojit. Scénář totiž není moc nuancovaný a spěchá pořád kupředu, aniž by se uvědomil, že nejzajímavější na té celé story je právě nitro ochotných posluhovaček nenávistné rétoriky Fox News, které najednou vystupují proti kultuře, jejíž jsou součástí a která jim v lecčems konvenuje. To snímek neprozkoumává. ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Film na téma "MeToo", možná první, ale který nebude určitě posledním. Určitě nelze takové případy, které se staly, nijak zlehčovat nebo oběti dehonestovat. Co bych u filmu vyzdvihl - masky, zasloužený Oscar a další ceny. Dokonce bych řekl, že stačí maska Johna Lithgowa. Herecky dominuje právě on ve své odpornosti, odpudivosti a zatvrzelosti a Margot Robbie ve své křehkosti, naivitě a slepé důvěřivosti. U Nicole Kidman jsem zděšen a zmaten, protože mám pocit, jako by jí nasadil někdo masku na hlavu, ale obávám se, že podstoupila taková "vylepšení", že ona hraje bez masky. U Charlize Theron jsem na vážkách. Ostatní postavy se ve filmu jen tak mihnou, že jsem upřímně nebyl schopen začlenit je do děje a přiřadit si je k někomu a něčemu. Výjimku představuje Malcolm McDowell, jehož krátký výstup je zcela zásadní a jeho věta vůči Johnu Lithgowovi při jeho agresivní defenzívě - "Tenhle úhel pohledu nikoho nezajímá" je větou nadčasovou, jež prostupuje všemi podobnými případy až do současnosti a bude pokračovat dále. Co se mi na filmu nelíbilo - celkově mi nesedlo úplně pojetí, na druhou stranu není to natočeno nudně, děj graduje a některé dialogy se opravdu povedly. Takže hezké tři hvězdičky. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Procedurálka, která sice díky extra-soft citlivé tématice zdánlivě pokukuje po Oscarech, ale až taková senzace se nekoná. Je to pouze jedna z mnoha amerických korporátních, me too střižených povídek, která herecky potěší, timingem a střihem úřaduje, velmi rychle odsýpá a vlastně má i solidní výpovědní hodnotu, avšak časem se na ní zapomene, protože bude frčet zase něco jiného než-li bojovné feministky vs konglomeráty, či prostořeký Trump. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

zdaleka nejde o takový provar jak by napovídalo hodnocení.Je tu dobré a silné téma a nadstandardní obsazení v čele s výbornou (a k nepoznání namaskovanou) Charlize Theron a okouzlující (i když druhé housle hrající) Margot Robbie.Bohužel má ale Bombshell tu smůlu,že existuje cca půl roku starý Loudest Voice,který se zabývá stejným tématem a v jeho zpracování je minimálně o dvě třídy jinde.Minimálně v tom,že jde víc do hloubky,kdežto Bombshell ve spoustě věcí pouze klouže po povrchu a nedokáže vydolovat ty emoce který by mohl/měl.Na jedno podívání je to ok,ale pokud bych chtěl tohle téma vidět znova,tak sáhnu po seriálu...60% ()

Galerie (272)

Zajímavosti (16)

  • Kvůli své roli si Margot Robbie založila falešný účet na Twitteru, pomocí kterého sledovala co největší počet mladých, pravicově orientovaných žen, aby pochopila nejen Kaylu, ale i její fanatismus. (Duoscop)

Reklama

Reklama