Reklama

Reklama

Šokující odhalení

  • USA Bombshell (více)
Trailer 8

Skupina žen vytáhne do boje proti zakladateli Fox News Rogeru Ailesovi. Nelíbí se jim jeho obtěžování na pracovišti. (Filmbox)

Videa (19)

Trailer 8

Recenze (139)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Procedurálka, která sice díky extra-soft citlivé tématice zdánlivě pokukuje po Oscarech, ale až taková senzace se nekoná. Je to pouze jedna z mnoha amerických korporátních, me too střižených povídek, která herecky potěší, timingem a střihem úřaduje, velmi rychle odsýpá a vlastně má i solidní výpovědní hodnotu, avšak časem se na ní zapomene, protože bude frčet zase něco jiného než-li bojovné feministky vs konglomeráty, či prostořeký Trump. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Často som zíval od nudy a pritom hlavná zápletka je zaujímavá, herecké výkony na jednotku (hlavne Charlize!) a pri pár scénach som ostal kukať s otvorenými ústami. Nezáživných pasáži je ale strašne veľa a po dopozeraní rýchlo zabudnete že ste film videli ajkeď rozoberá dôležitú a často prehliadanú tému. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Aby byl zlomen prut vilného Jabby Hutta, musí být ženy jako pruty Svatoplukovy. A že je odškodnění nižší než odstupné? Nebrečte, samy si za to můžete.. Recount a Game Change už ukázaly, že Jay Roach tohle umí. Pod nánosy make-upu a palbou Randolphova slovometu se ani tak neodehrává drama o tom, jak je těžké postavit se mocným, jejichž chleba jíte, ale o tom, že je všechno na prodej. Pracovní pozice, sebeúcta, mediální prostor, politický kandidát i pravda. Rozpolcená Amerika je na scestí a jen tak se z něj nevyhrabe.. U nás se naštěstí tohle nemůže stát. Nedokážu si představit, že by se v kanceláři Vládi Železného Tittelbach s Poulíčkem svlékli do trenek a dělali piruety. Tady se vždycky sázelo výhradně na odbornost.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zkráceně FNC, často nazývaný jen Fox News či prostě Fox. Newyorský gigant a jeden z jeho významných škraloupů. Makat pro televizní stanici Fox News je novinářským snem, pro něžnější pohlaví to ale mnohdy tak veselé nebylo. Zejména pro dlouhonohé blondýnky, které obtěžoval výkonný ředitel a zneužíval svého postavení k vydírání za sexuální služby. Některé z nich sebraly odvahu se ozvat. Čtyři roky staré téma mi zpočátku připomnělo kousek Adama McKaye, který se vrhnul do zákulisí finanční krize z léta páně 2007 (Sázka na nejistotu), což byl také festival mluvících hlav a všemožných termínů. S ohledem na jméno scénáristy se ostatně není čemu divit. Pro Středoevropana je ovšem tahle nahořklá exkurze do pozadí fungování velkého mediálního domu poměrně vzdálená, navíc se dotýkáme i dalších „amerických“ témat. Výsledek nicméně oplývá mnoha prvky intelektuálně ambiciózního kousku, který se pohybuje v amorálním systému založeném na bezmezné lidské aroganci, drzosti i cílevědomosti. Dusnou atmosféru si přesto představuju jinak, bohužel je leccos navíc místy kvapné a klouzající po povrchu. Z blonďatého tria mě nejvíc bavila nesmírně talentovaná Margot Robbie, těžké role se pak s bravurou zhostil John Lithgow. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že snímek přinesl osvětu, na kterou tvůrci pravděpodobně cílili, to by patrně musel mít premiéru alespoň o rok dříve. Nicméně hlavní dámy mi udělaly radost a po všech těch metoo kauzách a girl power agitkách pro mě bylo značné osvěžení, že tvůrci nejdou jenom za tou agitkou, ač si to bezpochyby mnoho lidí bude myslet, ale zároveň to také není úplně blbé. Charlize Theron a Margot Robbie do svých rolí perfektně zapadly, ostatně tyhle dvě dámy jen málokdy šlápnou vedle. Menší problém jsem měl s Johnem Lithgowem, který v seriálu Koruna tak krásně ztvárnil Churchilla, leč obdobně namaskovaného a pořád jsem ho v něm viděl i v tomto filmu. Takže, pokud jste film cíleně vynechali, dejte mu teď šanci a pak mi případně vynadejte/poděkujte v PMku. Roger Alies je dole, svržen, další na řadě Weinstein. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (16)

  • Scéna reálnej postavy Rogera Ailesa (John Lithgow), ktorá žiada fiktívnu postavu Kayly Pospisil (Margot Robbie), aby si zdvihla sukňu, bola natočená viacerými kamerami, ktoré zachytávali všetky uhly naraz. Jay Roach nechcel, aby Robbie musel hrať túto scénu na viac ako jeden záber. (Arsenal83)

Reklama

Reklama