Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V r. 1941 se v týlu postupujících Němců vedle spousty dalších obklíčených vojáků Rudé armády pohybuje také nemilosrdný mstitel s náramně přesnou muškou. Už si vysloužil i vlastní přezdívku – Rudý přízrak. (chamonix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (66)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úžasná válečná jízda z Ruska!! Rusové jsou ve válečných filmech velmi slušní, ale tohle patří k tomu nejlepšímu, tak za poslední 2 roky, co vytvořili. Je to hodně netradiční pohled na válku, ale ten styl i způsob jak to Rusové podali mi hodně sedl. Film se zaměřuje na hrst sovětských vojáků, kteří utíkají před němci a snaží se najít své vlastní vojáky, ale mezitím se ubytují na statku a tam nešťastnou shodou náhod příjde i německá jednotka a vše samozřejmě eskaluje. Rusům hraje do karet fakt, že kolem se potuluje hrdinský voják s názvem Red Ghost, největší postrach němců, který je tam loví jednoho po druhém a téměř magicky mizí beze stop. Film má slušnou atmosféru, fajnový vizuál a akční řachanda trvá téměř 40 minut, je podána ve Western stylu a není nouze jak o slušné Gore, tak i o skvělou hudbu a najdou se i komicky brutální scény, což zde padlo jako prdel na hrnec. Pochválit musím i postavu Red Ghosta, což byl pořádně vyskillený frajer. Jediným mínusem je pro mne dvoj dabing, který zazní při německých pasážích, ale to hold divák musí přežít. Jiná verze není a nejspíš nebude. Příběh 4/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5, Emoce 3/5, Herci 3/5. 8/10. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Tak sem se přesně hodí rčení "zima jak v ruským filmu". Nádherná ruská zima je ale pro obě bojující strany nepřítelem. Skupinka Rusů se pouští do akce záchrany jejich těhotné spolubojovnice a do akce se přidává postrach Němců v okolí, "rudý přízrak". Film má atmosféru, napětí a kvalitně natočené válečné scény. ()

Reklama

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Spaghetti westernový motiv zasazený do druhé světové války? Tak, jak to ruští tvůrci ztvárnili, z takového nápadu nakonec vzešel poměrně dobrý válečný snímek. Německá nepřátelská armáda řeší  ohromný problém. Postupně je likviduje tajemný odstřelovač, kterého však nikdy nikdo neviděl. A jak se později dozvíme, kupodivu jeho totožnost neznají ani sami Rusové. Příběh se odehrává v malé vesničce, kde se Rusové střetnou s Němci, kteří po odstřelovači pátrají. A jak by mohl někdo očekávat, onen tajemný odstřelovač nakonec celý průběh střetu ovlivní. Nuda? Tak to ani omylem. Kýč? Pokud jsou kýče i Tarantinovky, tak ano. Tvůrci si s motivem dobře pohráli a v rámci pouhé válečné popcornové zábavy to dávají najevo nejen humorem, jako třeba Němci odchytnutým hercem parodující Hitlera, ale i soundtrackem, který je spaghetti westerny motivovaný. Rudý duch. Když už není naděje, objeví se. Partyzán, který je statečný, nepolapitelný a jakmile se nepozorovaně objeví, po vykonání své práce zase zmizí. Kdo je to? Opravdu nějaký válečný duch? Pravda se ukáže až v závěrečné přestřelce, která je, chtě nechtě,  po filmové stránce povedená. Ruští tvůrci tímto prokázali, že se žánrových experimentů nebojí. Hrůzy války, hrdinství a vlastenectví jsou zachovány, jen je to prostě celkově krapet jinačí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nemecké dialógy sú dabované v ruštine - jednohlasne. S týmto som sa naposledy stretol na blšom trhu v Poľsku, keď som si pred 30 rokmi kúpil video pásku, kde boli dva filmy. “Delta Force” a “King Kong”. Popravde, chvíľu mi trvalo kým som sa z toho v 21 storočí na konci roka 2021 - spamätal. Samotný snímok má miestami komediálny nádych, pričom v doprovode westernovej muziky človek nevie či sa má smiať alebo plakať. “The Red Ghost” poteší najmä fanúšikov vojnových filmov, ktorým je viac menej jedno akú kvalitu samotný snímok má, hlavne že majú všetci uniformy a jebe im to na tie vygumované hlavy. A Ja? Ja som relatívne spokojný tiež, lebo celý film snežilo a bola im zima :) Na záver zopakujem: toto je film, ktorý sa v žiadnom prípade nenesie v serióznom duchu s vážnosťou hodnou vojnového stavu. Je to celé poňatím deja úmyselne odľahčené, akoby chceli dať divákovi jasne najavo: Vojna bola miestami celkom sranda, aj keď ti išlo o krk :) Treba si to len užiť, nepolemizovať, nezamýšľať sa, vnímať ho ako niečo, čo Vás môže napriek ťažkej dobe, celkom slušne pobaviť. ()

Daddko 

všechny recenze uživatele

Komentujem až po druhom zhliadnutí. Toto je klasický príklad dobrého Ruského vojenského filmu ktorý pokazí a vytočí  fanúšika voj, filmov pár šaškárieň ktoré ani netušm prečo sa tam objavili (scéna teatrálne chlastanie samohonky počas najväčších bojov a vyrovnávanie sánky, doslovne westernový záver včítane hudby na záver a pod.) Film bez prehnaného heroizmu a čo oceňujem bez blbej agitky politruka. Ale nakoniec som sa odosobnil, dej a herecké výkony dobré a na reparát dávam 4*. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Vzhľadom na skutočnosť, že mnohí vojaci červenej armády sa nikdy nevrátili domov, predstavujú „Neznámeho vojaka“, ktorému je film venovaný. (Dajman)
  • Bitka v oblasti mesta Vyazma, "Vyazemsky kotol“ bola skutočná. Bitka začala v októbri 1941, udalosti zobrazené vo filme sa odohrali o dva mesiace neskôr. Pre Sovietsky zväz bola táto bitka jednou z veľkých porážok a akcie Nemcov viedli k víťazstvu, ktoré im umožnilo dostať sa pred Moskvu. (Dajman)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno