Reklama

Reklama

Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy

  • Francie Les Rivières pourpres 2 - Les anges de l'Apocalypse (více)

Obsahy(1)

Komisař Niemans se vrací vyřešit mystické vraždy! Mrtvola muže zaživa zazděného v klášteře v Lotrinsku je pro komisaře Niemanse výzvou i posláním odhalit záhadu kruté a neobvyklé vraždy. Esoterické znaky vyryté kolem oběti naznačují zvláštní vražedný rituál. Komisař Niemans společně s policistou Redou (svým bývalým žákem) si musí k vyšetřování pozvat specialistku na náboženské rituály. Policista Reda objeví u kostela polomrtvého dvojníka Krista, který má apokalyptické vize o příchodu andělů, kteří zničí celý svět. Kdo jsou Andělé Apokalypsy? Vyšetřování komplikuje stále se zvyšující počet vražd. Vždy když dojde k záhadnému zmizení oběti, jsou stopy smazány podivuhodnou nadpřirozenou schopností mnichů kláštera, kteří jsou pod diktátem Otce Vincenta vázáni přísahou mlčení. Vyšetřování je pro komisaře Niemanse a policistu Redu naprosto záhadou až do chvíle, kdy zjistí, že jména i profese obětí se shodují se jmény apoštolů. Dojde opravdu ke dvanácti vraždám podle počtu apoštolů? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (313)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Technicky je to celkem v pořádku, ale přiznám se, že jsem to moc nepochopil. Počínaje vší tou omáčkou kolem Apokalypsy a konče zjištěním, že je film inspirován knihou (podle které byl natočen už první díl, co to, co to...?) od Jeana Christopha Grangé, četl jsem ji celou, ale na nic takového si nevzpomínám. Celkově je to opravdu dost vyblitý mišmaš. Ale pořád docela zábavnej :-) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Purpurové řeky 2 stojí na dvou aspektech. Na Jeanu Renovi a tajemných mniších v kápích bez tváře. Charismatický Francouz opět v postavě se slušivou bundou a zbraní ruce, která stojí na straně zákona, na honbě za nepolapitelnými "Nazguly," kteří svými akrobatickými dovednostmi možná spoustu z Vás kromě obdivu přivedou k myšlence, že v Purpurových řekách je skryto něco velmi mysteriózního:) Nenechte se však mýlit, vysvětlení je mnohem prostší. Pro ty, co chtějí přijít o jakékoliv iluze o téměř nadpřirozených schopnostech mnichů, nechť čtou dále:) SPOILER Za všechno může vojenský amfetamin, který jim dodal nadlidskou sílu hodnou Hollywoodských akčních hrdinů a neschopnost cítit bolest:) To však nevysvětluje, proč jsme jim nemohli pohlédnout do tváře:) KONEC SPOILERU. Stačilo by trochu zapracovat na scénáři a toto pokračování se klidně mohlo kvalitou vyrovnat prvnímu dílu. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

je tu zaděláno na mysticky ponurý příběh (mniši,biblická znamení), kde hlavním kořením mají být vražedné náboženské rituály. kamera se snaží navodit atmosféru, že konec světa příjde každou chvilku. to je vše, co by mohlo upoutat. standartní výkony protagonistů nás provázejí kriminálkou, jakou v televizi často neuvidíte, ale..... . občasný závan čerstvého scénáristického větříku nepřekročí průměr a strach o hlavní hrdiny nevybočí z vyjetých kolejí, protože J. Reno neprohrává. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

O několik rychlíků lepší než první díl, asi i proto, že scénář psal Luc Besson a ten má pro akci cit. Takhle si představuji solidní mysteriozní thriller - tajemný klášter, podivní mniši, tajuplná oblaka, předzvěst něčeho zlého, záhadná atmosféra, mystika v pozadí případu. Informace se na diváka hrnou docela rychle, někdy až moc zkratkovitě, ale pořád je se čeho chytit a dává to smysl. Christopher Lee jako ten, kdo touží díky tajné relikvii po návratu nacismu, je dobře zvolený, i když žel je na něm věk už znát. Maginotova linie využita skoro do mrtě a náboženské odkazy, alespoň co jsem měl možnost posoudit, seděly a nebyly vytržené z kontextu. Hodně slušná jízda bez větší vaty, a tak tady ani nemám důvod hledat logické kopance. Jo, a Camille Natta je tady k sežrání. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Jednička mě dost bavila, ale od dvojky jsem čekala, že bude mnohem lepší. Ano, je to přeci jenom druhý díl a ty bývají horší, ale že mě to bude docela nudit, jsem opravdu nečekala. Jean Reno se opět objevil ve své typické roli, která mu sluší, snažil se seč mohl, ostatní se mu také snažili zdatně konkurovat, objevil se tu například charizmatický Christopher Lee, ale když vás film nenadchne, nedokáže vtáhnout do děje a přibít do sedačky, je něco špatně a ani herci to nezachrání. Žádné mrazení po zádech, celkem nijaké napětí... Film mě celkově moc nezaujal. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Jean-Christophe Grangé bol spojený s dvojkou od začiatku, avšak nemal nápad, o čom má písať. Počas festivalu v Cannes sa stretol s Lucom Bessonom a povedal mu o svojich probléme. O niekoľko týždňov sa Besson ozval späť s tým, že sa dal do výskumu Maginotovej línie a cisára Lothara a že by to mohol byť zaujímavý námet. Tak sa aj stalo. (Arsenal83)
  • Amfetamin, který ve filmu je popsán jako "necítíš bolest, máš obrovskou sílu a jen slepě posloucháš" a poté ho komisař Niemans (Jean Reno) a kapitán Reda (Benoît Magimel) vypijí, aby se dostali ze zatopené Maginotovi linie, je pravděpodobně (S)-metamfetamin, tedy pervitin, s dalším amfetaminem. Tato látka se používala ve 2. světové válce hlavně u posádek tanků a letadel na obou stranách jako povzbuzující prostředek a k potlačení únavy, nikoliv ke zvýšení schopností a bezmyšlenkovitému poslouchání. (Maulincio)
  • Na DVD se v bonusech nachází vystřižená scéna z nočního klubu a mimo jiné také zajímavá ukázka, jak se tvořily mrtvoly. (necisty)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno