Reklama

Reklama

Pro balík prachů

  • USA Honest Thief (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tom (Liam Neeson) je nechvalně proslulý zloděj, ale city, které chová ke své nové lásce Annie (Kate Walsh) ho přimějí napravit staré hříchy. Chce přestat žít jako zločinec a především nechce svůj vztah s Annie postavit na lžích. Rozhodne se přiznat přímo FBI a odevzdat státu peníze, které ukradl, výměnou za dohodu a čistý trestní rejstřík. Když zavolá do místní kanceláře FBI, aby se přiznal a domluvil si schůzku, agenti Baker (Robert Patrick) a Meyers (Jeffrey Donovan) to považují jen za žert. Posílají místo sebe své podřízené, agenty Nivense (Jai Courtney) a Halla (Anthony Ramos). Tito dva mladší agenti jsou v šoku, když zjistí, že Tom je skutečný bankovní lupič. V jeho ukradených penězích spatří vstupenku do lepšího života. Tak začíná hra na kočku a myš, ve které se do sebe zamotá dobré a zlé. (Mirius FD)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

anatheman 

všechny recenze uživatele

Je to další film, kde Liam Neeson hraje Liama Neesona. A mě zase bavil. Někdo v komentářích uvádí, že je zde přítomna naivita. A já souhlasím. Přesto je nutné ocenit relativní originalitu a nezastavitelné tempo. Je jasné, že je to jednohubka, ale pořád kvalitní. Uděluji filmu 4 po domácku vyrobené bomby z 5. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Mám rád Liama Neesona a veľmi mi sedí, keď na staré kolena hraje drsňáka. No poslednú dobu zisťujem, že keď ho nerežíruje Jaume Collet-Serra za veľa to nestojí a vlastne ma to ani toľko nebaví. Príbeh fajn, postavy zaujímavé, dobrý herci tiež nechýbajú (Robert Patrick, Jai Courtney), akcia v norme. Jediné čo mu k tomu chýbalo bola strhujúcejšia réžia, ktorá pri iných akčných Neesonovkách nechýbala (Unknown, Non-Stop, Commuter). 60% - 3* ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Presne ten žáner, ktorý mám rád, ktorý ma baví a napriek tomu, že je terčom posmeškov niektorých zúfalcov, s Liamom Neesonom ma to baví dvojnásobne. Nič extra to samozrejme nebolo, je to jeho typický kriminálny štýl, tak trochu odmocnený Utečenec, ale na príjemnú dramatickú zábavu to stačilo. Napriek v podstate priemernému príbehu trocha na hodnotení pridám, nikdy neviete, kedy to bude už posledná Neesonovka. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Ta Nýsnova archetypální poloha přesprávňackých, morálně dokonale ukotvených zasraných pyjonýrů, co by se s ublíženeckým výrazem chcípajícího baseta sveřepě vydrápali pro to koťátko uvízlé na stromě, i kdyby byli bez nohou na kriplkáře, a před nimiž si žádní slabí, utlačovaní, vdovy a sirotci nemohou být jistí, že by jim i přes mrtvoly urputně netoužili pomoci, ať už si to přejí, nebo ne, už mě začíná pěkně srát! Nyní tu máme naprosto oxymorousovitého „poctivého zloděje“, klátivého to geronta, který ho prostě nemůže bohatý z posledních sil nadrobit do stále solidně apelující Volšovic Katky, protože ho kope do prdele kategorický imperativ. Tudíž se rozhodne pro veskrze kokotskou morální očistu a vydá své celočorkařské úspory všanc zkorumpovaným orgánům, protože Katka na něj přece počká, až si to odsedí. Sice už bude po přechodu, mít tři brady, zteřelého netopýra a kozy na pneumatice, ale morálně neposqrněná láska dozajista qete v každém starobinci. Ke vší té zhovadilosti navíc narazí na druhé straně barikády na neméně cukrkandlového, největšího Mirka Dušína v historii FBI, zarytého pejskaře a dobráka od kokotsti, pročež celý ten roztřepávač podbradků ještě vyvrcholí jásavě durovým defilé Mumulendem ke šťastně zapadajícímu slunci. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

V posledních letech jsou všechny role Liama Neesona tak trochu jak přes kopírák, ale mě to zatim ještě baví. Akorát teda postava zloděje, kterej vykrádá banky, aby ty peníze prostě jenom tak nastrkal do krabic, krabice zavřel do garáže a ty peníze vůbec neutrácel, je dost zvláštní. A když se nakonec ještě po X letech rozhodne, že se přizná, všechny peníze do posledního dolaru vrátí a půjde si to teda holt odsedět, tak to už vypadá spíš jako nějaká nechtěná komedie. Liam Neeson ale zvládnul tuhle divnou roli docela sympaticky ztvárnit a celej film utáhnul v podstatě sám. Škoda, že nedostal víc prostoru Terminátor Robert Patrick. Zbytek je tam spíš do počtu. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (4)

  • Natáčelo se v americkém státě Massachusetts. (Rominator)
  • Scény automobilové honičky byly natočeny v listopadu 2018. (ČSFD)
  • Film je věnován milující vzpomínce na Lauru Lynn Williams. (Rominator)

Reklama

Reklama