Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie Ondřeje Trojana s Ivanem Trojanem v roli Bouráka, věčného frajera, kterému teče do baráku i do života a rodina už ho má plný zuby. Ale i srdce. Příběh se odehrává ve Šlukdorfu, imaginárním městě na severu Čech, kde po revoluci zavřeli všechny fabriky a místo nich se vyrojily nonstop herny, kasina a šlapky. V  jednom z těch nonstopů s automaty pro zoufalce pracuje i Kamila, osmnáctka, která už má života ve městě, kde chcípnul pes, plné zuby. A ještě víc ji štve vlastní rodina. Odevzdaná matka a otec, který kšeftuje s vraky aut a říká si BOURÁK. Zastydlý puberťák s otřískaným růžovým Cadillacem, který chodí trsat rock and roll s holkou, co vypadá jako ze starého amerického katalogu na podprdy. A navíc jí za matkou pálí šéf, gangster místního formátu, kterému evidentně přeskočilo. Tak Kamile dojde, že musí zasáhnout a donutit mámu konečně šlápnout tátovi na ty jeho špičatý perka! Nebo všechno poletí do luftu. Komedie  o tom, co všechno může způsobit jedna letní bouřka, jedna městská vyhláška, sada golfových holí, rock and roll a jedna hodně naštvaná dcera! Možná, že se zasmějete a jestli na to máte žaludek, třeba si i zatancujete. (T.H.A. - Total Helpart)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (299)

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

"Život je zbytek bramboračky od včerejška..." Tak tahle filmová "bramboračka" trošku chutná, jako když pejsek s kočičkou vařili dort. Namícháno je zde tolik různých žánrů (od černé komedie přes sociální drama, milostnou romanci, krimi thriller či spíš brakovou gangsterku, až po retromuzikál), že ve výsledku je z toho člověku tak nějak divně od žaludku. Chvíli se i zasměje, chvíli si pobrukuje skvělé rokenrolové melodie (fakt bomba), ale místy taky nevěřícně kroutí hlavou. Zejména v dějové lince spojené s Macháčkem, v níž se dotyčný ohání golfovou holí snad na všechny světové strany, je to až nechutné. Závěr se vcelku povedl, proto zaokrouhlím hodnocení na dvě hvězdičky, i když byla místa, kdy jsem chtěl málem odejít z kina.... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ivan Trojan je pro mě doporučení, které neignoruji. Ale tentokrát jsem měl. 1)  Přemýšlím, proč film s tolika slavnými jmény před kamerou i za kamerou tak dopadl. Fakt nevím..._____ 2)  Ani zvukař se nevyznamenal, chvílemi bylo slovu špatně rozumět._____ 3)  55letému Ivanu Trojanovi (Bourák) to slušelo. 53letý Jiří Macháček (majitel herny Bingo) je prostě stále stejně milý. 37letý mladě vyhlížející Kryštof Hádek (nápadník Bourákovy dcery Kamily, řidič tahače Dejvy) je s šukmapou i bez ní stále přitažlivý. Pěkní chlapi jsou i 39letý Milan Ondrík (pasák Vladko) a 28letý Jiří Šimek (gambler Franta)._____ 4)  Věk protagonistů uvádím k roku filmování - 2019._____ 5)  Stručný, ale velmi výstižný koment: Dadel*._____ 6)  Inu, sklepácká poetika se vždy nepovede. Buď je to parádní sranda anebo parádní trapas. Tentokrát tedy to druhé, co naděláme... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Vůbec netuším, proč tahle nahodilá záležitost vznikla. Na plátně se postupně vystřídá pozoruhodná přehlídka tragických postav, ani nemám nějak chuť se k nim vyjadřovat. Natožpak k samotnému „ději“, ve kterém se objevuje čerstvě platný městský zákaz hazardu, vyřizování účtů místní mafie či unavená rodina otce, který se zasekl v osmdesátkách. Vztahy jsou tu křehké i divné zároveň, celé je to přeplácané nejrůznějšími motivy a je tam tak nějak trocha od všeho. Ondřej Trojan se měl možná držet své standardní letité pauzy mezi filmy a tohle si odpustit. Do projektu namočil spoustu kvalitních herců i lidí za kamerou, kteří si něco podobného nezasloužili. Formálně je to poměrně výrazné a veskrze fajn, ale ta podivná pachuť na patře zůstává. Navíc je to pocitově mnohem delší než v reálu. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Hrozně těžko se mi filmu, ve kterém je tolik skvělých herců, dává jedna jediná hvězdička. Přitom i téma, prostředí, všechno to znělo tak lákavě. Ani tvůrčí duo Jarchovský-Trojan beru jindy za určitou záruku kvality. Jenže Bourák působí tak, jako by ho natočila parta fandů Elvise, co mají pár měsíců od dokončení školy, a kterým se povedlo na dobrý slovo sehnat takové herce. Prostě je to hrozně trapný. Trochu mi film připomíná Wilsonov (za kterým ale Trojan ani Jarchovský nestojí). V něm se povedlo vtip a stylizaci udržet na tenké hraně mezi nudou a trapností. Bourákovi se to nepovedlo. Velká škoda. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

To je snad zlý sen... Je to vůbec možné??? Přední český režisér, přední český scénárista, nejlepší český herec, plejáda dalších skvělých herců a výsledek - naprostá sračka, která trvá téměř dvě hodiny. Nedokážu si to nijak racionálně vysvětlit. Jako by se všichni vsadili, že se jim v kolonce nejhorší film kariéry bude skvět Bourák. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (11)

  • „Na pět minut tanečních scén ve filmu jsem se učil tancovat půl roku,“ prohlásil herec Ivan Trojan. (Duoscop)

Reklama

Reklama