Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní důstojník Dutch se dozvídá, že jeho žena tragicky zahynula při leteckém neštěstí společně se svým milencem právníkem Chandlerem. Dutch je posedlý touhou pochopit, co vlastně jeho ženu k nevěře vedlo a do pátrání zapojuje i Key Chandlerovou. Společně se tedy vydávají na cestu, na niž se nemohou vydat jeden bez druhého. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (96)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Může spojením kultovního Sydneyho Pollacka (Tootsie, Vzpomínky na Afriku) a slavného Harrisona Forda (Indiana Jones, Blade Runner) vůbec vzniknout něco průměrného? Odpověď: Bohužel může! Proboha co měly znamenat ty dialogy? Co měla sakra znamenat ta vyšetřovací linie Harrisona Forda? A proč proboha mezi dvěma hlavními představiteli nebyla žádná chemie a jejich citové vzplanutí bylo zajímavé asi tak jako konjugace trepky velké? Hodně slabé tři hvězdičky. ()

Vronsky 

všechny recenze uživatele

Vidina zajímavého příběhu a herecká účast mého oblíbence Harrisona Forda slibovaly solidní filmový zážitek. Lehce detektivní pátrání je však po chvíli vystřídáno nepříliš tradiční, ale přesto velmi nudnou love story, která je ukončena až závěrečnými titulky. Nulový posun děje kupředu měly vynahradit vedlejší dějové linie v podání Fordova kriminálního případu a úsilí o znovuzvolení Kristin Scott Thomas. K pomalému tempu celého filmu se však obě tyto linky příliš nehodí a když se mi ani tu pověstnou jiskru mezi hlavními aktéry nepodařilo zahlédnout, nemůže být výsledné hodnocení nad průměrem. Ve výsledku tak Náhodné setkání působí jako prášek na spaní se stoprocentní účinností, jehož dalšímu užití bych se rád do budoucna vyvaroval. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Pakliže máte rádi romantické filmy, uděláte dobře, když se podíváte na tenhle kousek. Je to určitě vkusnější záležitost, než to, co můžete obvykle vidět na našich komerčních televizích: laciné dojáky splácané neúspěšnými režiséry bez špetky uměleckých ambicí, točené podle scénářů, které - tipuji - ztratil totálně opilý autor rodokapsů někde na toaletě. Ačkoli režisér Sydney Pollack udělal spoustu lepších filmů (za Vzpomínky na Afriku má Oscara) a herec Harrison Ford měl spoustu lepších rolí, Náhodné setkání vás určitě nijak neurazí a ani nesníží laťku vašeho vkusu na nebezpečně nízkou hranici. Určitě to není film co vám změní život, avšak jsou-li romantické příběhy o mezilidských vztazích váš šálek čaje, pak není důvod, abyste tohle DVD ignorovali. Dutch Van Den Broeck je policejní seržant a má manželku. Kay Chandlerová kandiduje do senátu a má manžela. Jednoho dne havaruje dopravní letadlo a partneři obou hlavních postav v něm tragicky zahynou. Je to určitě smutné, ale zvláštní je na tom to, že oba v letadle neměli co dělat, letěli pod cizími jmény a seděli vedle sebe. Dutche, jako patřičně podezíravého policistu, začne celá věc zajímat a jeho posedlost má vliv i Kay. Navíc se mu ještě do života začne míchat jeden ne moc čestný strážce zákona. Je vidět, že Columbia přepis na DVD umí. A když jde potažmo o novější film, je kvalita naprosto dokonalá. Obraz je čistý, jasný, ostrý. U podobného filmu asi nebudeme očekávat nějaké zvláštní zvukové efekty, ale když už tam něco zazní, pak to stojí zato. Dialogy jsou srozumitelné a barový jazz jako hudební doprovod zní jak z partesu. Je velice slušná. Najdeme zde informace o hercích a tvůrcích, tři upoutávky - americkou, mezinárodní a na jiný Fordův snímek Devil's Own. Součástí je také 22minutový dokument o natáčení (od HBO pro hospodyňky, tedy velice povrchní). Fajn přídavek představuje režisérův komentář celého filmu i tří vystřižených scén, které na disku najdeme rovněž. Kolekci doplňuje izolovaná stopa s hudbou. Film 3/5 - inteligentní, ale život vám nezmění DVD 4/5 - nadstandard: vystřižené scény, režisérův komentář... víc bych ani nečekal. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Melodráma pre skoro seniorov pri pohľade na Forda a postmaturálne páry pri pohľade na Scott Thomasovú, ale bavilo ma to v minulosti a baví to aj dnes, hoci je to dlhšie (no nenudí vôbec) a hoci je tam zbytočná kriminálna linka. Tá by už dnes neprešla, lebo tam sú aj zlí černosi a vôbec nie je ukázané, že je to následkom bielych privilégií do čerta. Fanúšikov podobného žánru nesklame, hoci ten Harrison nepôsobil veľmi ako don juan, ale výrazom a správaním skôr ako don chujan. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Napriek tunajšiemu hodnoteniu sa odvážim tento film, aspoň hodnotením a komentárom, trochu vyzdvihnúť. Ide o snímku skôr pre tých, ktorí už majú toho veľa za sebou a sú minimálne vo veku hlavných protagonistov. Tomu zodpovedá aj pomalé tempo a v podstate absencia nejakej hutnejšej zápletky. Tú tu trochu nasilu alternuje prípad, na ktorom Ford pracuje a ktorý funguje ako katalyzátor jeho vnútorného zmätku. Že tu ide aj o romantiku, pôsobí ale nakoniec v kontexte priebehu filmu prirodzene, už aj prvotné, veľmi nervózne zblíženie je sprevádzané komentárom ohľadom toho, že postavy si vlastne chceli len akýmkoľvek spôsobom uľaviť. Tých otázok ohľadom vyrovnávania sa s netradičnými a smutnými okolnosťami a budúcnosťou ďalšieho života je tu dosť a tak je aj nad čím premýšľať, i keď to občas šuští papierom a klišé, viď jediná akčná vsuvka. Random Hearts tak nutne musí sklamať priaznivcov Pollackových konšpiračných trilerov a špeciálne tých, ktorí ešte nedovŕšili vek cca 40-45 rokov. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (12)

  • Počas plánovania produkcie tohto filmu štúdio kontaktovalo American Airlines so žiadosťou o informácie o svojom "CARE Team" s cieľom presnejšie zobraziť prácu tohto tímu v leteckej spoločnosti. Aerolinka to odmietla, pretože nevidela žiadnu pozitívnu stránku v spájaní sa s filmom o leteckej nehode. (Arsenal83)
  • Mená hlavných postáv románu, podľa ktorého bol tento film natočený, sú Edward a Vivien. Toto sa pre tento film pravdepodobne zmenilo kvôli tomu, že Edward a Vivien sú dobre známi ako mená hlavných postáv v Pretty Woman (1990). (Arsenal83)

Reklama

Reklama