Reklama

Reklama

Ulice strachu – 1. část: 1994

  • USA Fear Street Part 1: 1994 (více)
Trailer 2

VOD (1)

Po sérii brutálních vražd se dospívající dívka a její přátelé postaví zlu, které jejich nechvalně proslulé město dusí už celá staletí. Vítejte v Shadyside. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (232)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Bohužel na můj vkus je scénář tohohle filmu až moc stupidní a logické lapsy a podivné chování hlavních charakterů každou chvíli odváděly mou pozornost od filmu k myšlence, jak fajn by to mohlo být, kdyby to napsal někdo s víc nadhledem. Protože základní myšlenka je fajn a ve filmu je i spousta cool nápadů. Prý jsou další dva díly lepší, tak uvidíme... ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Co se musí Netflixu jakožto mašinérii na filmový rychlokvašky na jedno použití nechat, je, že dokáže i ze stupidního námětu patetickýho béčkovýho pubertálního hororu vyždímat ze svých předplatitelů a diváků sto jednotek pozornosti (fanoušci Mikýře pochopí).... Čert to vem, jako symbolická pocta kultovním slasherům funguje 'Fear street: 1994' na výbornou. Ano, vím - závěr je kurevsky antiklimatický a poskytuje doslova nulovou satisfakci - leč narace a chronologie celý trilogie se bude odehrávat reverzně, což doslova vybízí k rozvinutí komplexity čarodějnický mytologie maloměsta Shadyside, jehož fikční koncepce mě - blbuvzdornosti navzdory - doopravdy baví. V resumé jde o ale báječný guilty pleasure pro cinefilní masochisty. Určitě bych v budoucnu uvítal víc letních Netflix eventů tohoto feel good ražení.... ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Letní Netflixovský Event alá Renesance Slasherů a na rozjed slušné! Osobně si myslím, že další 2 díly budou lepší, ale užil jsem si i tenhle. Fear Street je poctivý Slasher se všemi proprietami, které k danému subžánru patří + něco navíc a jako fanoušek Slasherů ( který se mimochodem už považuje za subžánr vyhaslý) jsem si první díl opravdu užil a celá trilogie má už teď kultovní potenciál. Hodně to evokuje Pátky 13 a hlavně Vřískot, k tomu má první díl asi nejblíže. Je zde sympatická skupina teenagerů ( mladý černý geek je výborný), klasické hororové reference ( Čelisti, Poltergeist, Úsvit Mrtvých, Noc oživlých mrtvol) tohle mne vždy potěší, výborní záporáci ( maska, zbraň, městská legenda), fajnový a stylový soundtrack a dostatečný bodycount i Gore ( byť to bych si dokázal představit ještě výživnější). Má to poctivé řemeslo, hezký barevný vizuál, hravé nápady i nápadité finále. Nepůsobí to vyloženě hloupě, má to svůj vlastní styl a ten čarodějnický nádech tomu hodně slušel. ( Hodně se mi líbilo představení vrahů z každé dekády, to byl mazec!!) a finále je šikovně vymyšlené, takže jsem si první díl bezproblému užil. Možná po stránce humoru bych přitvrdil, chybí zde vyloženě zapamatovatelné hlášky a taky chybí prsa ( ale neměl je pořádně kdo ukázat, takže doufám, že si to tvůrci šetří až na Kemp!:) ale jinak spokojený, za poslední roky si nevybavím lepšího představitele. •Příběh 4/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 5/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5 7.5/10. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Já si nemůžu pomoci, ale já jsem se u tohoto rádoby hororu vůbec nebál a už vůbec jsem nebyl napnutej. Možná párkrát jo, ale to bylo spíš dnešním obědem, kde jsem to asi přepískl s mým milovaným kysaným zelím. Po pravdě řečeno jsme zde mohli vidět skoro všechny klišé, které se dají vidět v podobných snímcích hororového typu. Ale zde mi byly všechny postavy, kterým jsem měl fandit silně nesympatické a to ať už se jedná o malýho černýho koblihu u kterýho mi silně nesedělo to, že poslouchal metalovou muziku a to zejména Iron Maiden, ale taktéž dvě šeredný lesby, který když si to rádoby začaly rozdávat, tak jsem začal hledat poblíž nějakej kbelík do kterého bych se mohl vyzvracet. On celkově ten příběh byl založen na dětských představitelích, které našli asi někde v pomocné mateřské škole, protože ty amatérské herecké výkony se nedaly přehlédnout. A to jejich pátrání na vlastní pěst, to byl vrchol neprofesionality a špatně napsaného scénáře. A je to celkem škoda, protože vyvražďovací komando bylo vcelku sympatické a legenda o čtyřistalet staré čarodějnici taky nebyla k zahození. Způsoby zabíjení byly taktéž podle mého gusta a lokace a humorné vsuvky vraždících maniaků mě taktéž bavily. Ale nudné dialogy lesbických dětských hrdinek mi fakt lezly nervy a taky přechytralé děti, které měli odpověď téměř na všechno mě vůbec nebavili. Ale musím vyzdvihnout hudební stránku tohoto filmařského počinu, protože rok 1994 byl velice kvalitní, co se týče mého hudebního vkusu a to zejména píseň Nine Inch Nails - Closer (hudební videoklip) (1994), ale taktéž známé písně od Garbage, The Prodigy a od mnoha dalších hudebních fenoménů devadesátých let. Taktéž jsme na konci tohoto vyvražďovacího snímku mohli vidět lákadlo na druhý díl této trilogie a musím podotknout, že se na to celkem těším, protože už podle těch ksichtů si myslím, že to bude to pravé ořechové. Za slušný základ této hororové trilogie, kterou mírně zprznily herecké výkony hlavních dětských představitelů, ale zase jsme viděli dostatek krve a slyšeli dostatek kvalitní muziky musím dát necelých 60%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka hororov tak slasher nie je práve moja šálka kávy, ale v tomto prípade musím uznať, že to bolo celkom fajn. Stále tu je akcia, takže žiadne nuda. Mohlo tu byť ale lepšie gore a to čarodejníctvo trochu lepšie podané. V závere mi z toho vyšiel akýsi prapodivný guláš, ktorý mi nedával zmysel. Lepí priemer. 65/100 ()

Galerie (60)

Zajímavosti (16)

  • Ve filmu zazní celkem 19x slovo „fuck“ v různých podobách. (noelcoward73)
  • V čase 01:19:00 je ve filmu zmínka o Pixies. Jde o rockovou hudební skupinu, která vznikla v roce 1986 v Bostonu. (pornogrind)

Související novinky

Netflix plánuje pokračování Ulice strachu

Netflix plánuje pokračování Ulice strachu

19.07.2022

Horor coby žánr bude zřejmě věčný. Zaprvé se dá ohnout do jakékoli podoby a zápletky, zadruhé je levný, a zatřetí si diváky vždycky najde. Ví to hollywoodská studia, a zjišťuje to už i Netflix, který… (více)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (více)

Reklama

Reklama