Reklama

Reklama

Ovdovělý otec zůstane na výchovu dcery sám a musí zvládnout vlastní pochybnosti, obavy, smutek a taky hory špinavých plenek. Inspirováno skutečným příběhem. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Kevina Harta mají filmoví diváci zaškatulkovaného především jako komika. Přesto už se pokoušel o vážnější role. Objevil se například v americké předělávce Nedotknutelných, Otcovství je ovšem ještě větším dramatem. Což automaticky neznamená, že by Kevin Hart sem tam neprohodil nějaký ten vtípek a neprojevil svůj komediální talent, tentokrát se ovšem tak trošku více jede na vážnou notu. Za scénářem a režii potom stojí Paul Weitz (první Prci, prci, prcičky).   Otcovství je adaptaci memoáru Matthewa Logelina, který napsal o svých vlastních zážitcích v momentě, kdy mu zemřela žena a na výchovu dcery tak zůstal sám. A Hart dokazuje, že na vážnou roli má. Z jeho výkonu dokonce může tak trochu naskočit husina, protože dokáže v mnoha momentech prodat své emocionální rozpoložení a rozhodně jde o herecký výkon, který by Hartovi mohl potencionálně otevřít dveře k dalším vážným rolím.   Je ovšem škoda, že jde spíše pořád v jádru o milou rodinou komedii než o silnou psychologickou sondu. V mnoha momentech se sice jede na vážnou notu, kromě Harta je ve své roli skvělá i Alfre Woodard jako Hartova tchýně a Melody Hurd je zase ideálně obsazená jako milé a roztomilé dítě. Mnohem zajímavější je ovšem první polovina, kdy se skutečně spíše kráčí ve vážných vodách, ve druhé polovině definitivně tak trochu přichází přechod. Hart tak sice jde v rámci Otcovství trochu proti svojí typické roli, skutečně silné drama to ovšem pořád není. Pouze v některých momentech.   Je to celý vlastně strašně jednoduchý a i přes čerpání z memoáru si divák snadno může vzpomenout na podobné filmy jako Táta na plný úvazek Kevina Smitha. Ve finále se vlastně ukáže, že jde o ideální film pro celou rodinu. Jde vlastně o slušné spotřební zboží, které Netflix koupil od studia Sony a slouží jako ideální film pro jeho předplatitele. Jenomže jde jen o další Netflix film, který rychle sejde z mysli. Přitom ovšem skutečně mohla vzniknout neskutečně silné drama místo téhle snadno zkousnutelné jednohubky.   Otcovství je fajn spotřební zboží, které rozhodně mohlo být něčím víc. Paul Weitz jako scenárista a režisér nenatočil kdovíjak výraznou a zapamatovatelnou podívanou, přesto ovšem slušnou jednohubku, která má sice povedený soundtrack Ruperta Gregsona- Williamse, skutečně dobré obsazení s Kevinem Hartem na vrchu a pár skutečně silných momentů, přesto se ovšem pořád drží tak trochu zpátky a je ve finále pořád především milou rodinou komedií. Jednoduchý film, který rozhodně neurazí, pořád ovšem bude velmi rychle vytěsněn z paměti a nový Kramerová versus Kramer jednoduše nevznikl.... ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době neprdelní netflixí film z USA, už to samotné je na šampáňo. :-D Asi bych měl napsat, že je tu vážné herectví Kevina Harta překvapením, ale já překvapený nebyl vůbec a nějakým šestým smyslem jsem to čekal. Byl skvělý. Velký plus za to, že se to drželo názvu a k romantice nebo rozverné rodinné komedii to sklouzlo minimálně. Moc fajn! 8/10 ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Příjemně se na film dívalo. Kevin se spíše hodí do komediálních rolí, tady mě úplně nepřesvědčil, že dokáže zvládnout drama. Zkusil to a vážně se snaží, ale prostě jsem mu to nevěřila. Pořád jsem před sebou viděla utřeštěného a ukřičeného malého Kevina a nemohla jsem ten obraz vymazat z hlavy. Také bych uvítala, kdyby se snímek více věnoval růstu Maddie, vidíme jí na začátku jako miminko a pak bum je jí najednou šest. Myslím si, že lepší by bylo sledovat, jak se Kevin snaží popasovat s rolí otce a staráním se o Maddie. Bylo by to možná i vtipnější. Protože takhle je to takové nijaké a ploché. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Anonymní alkoholici sú vedľa.“ Prvú polhodinu je to film roka a budete namäkko ako namäkko uvarené vajíčka (režisér Ako na vec sa skrátka nezaprie). Mohlo to síce byť o 20 minút kratšie, vinou čoho to ku koncu začne dostávať rozvláčnu pachuť, ale najneskôr pri letisku znova začnete byť namäkko. Nemám srdce dať tomu menej ako 4*. Kevin Hart (ktorý to spoločne s Channingom Tatumom tiež produkoval) je úplne v pohode, jeho dcéra v podaní Melody Hurd patrí možno k jedným z najlepších detských kastingov roka, figúrky okolo nich sú nielen dojemné (mama, svokra, svokor), ale i vtipné (šéf Paul Reiser z Votrelcov a kamoši v podaní holohlavého Anthonyho Carrigana a Lil Rel Howeryho z hororu Uteč sú neprehliadnuteľní). ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to pribeh o otcovstvi, ktery zachazi se svymi postavami s laskavosti a soucitem. Neni to hrozne, ale takove obycejne. Je to sladke a na to sve emoce. Melody Hurd, ktera ztvarnila mladou Maddy ma s talentovanym Kevinem Hartem skvelou chemii, ciz dela snimek koukatelny. Je to zalozeno na bestseleru z roku 2011 Two kisses for Maddy: A memoir of loss and love. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (1)

  • Channing Tatum, jeden z producentů filmu, byl zvažován do hlavní role při prvním oznámení o vzniku snímku. (JORDY)

Reklama

Reklama